Υγεία & Ομορφιά
Image default
Γυμναστική

Είδη Άσκησης που Μειώνουν τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου

Είναι δεδομένο ότι η συστηματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευ ζην μας.

Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι μορφές άθλησης το ίδιο αποτέλεσμα ούτε επιδρούν με τον ίδιο τρόπο στον οργανισμό μας.

Οι ακόλουθες 5 μορφές άσκησης όμως έχουν συνδεθεί με την μακροζωία και την καλή υγεία.

Ποιες είναι αυτές:

Είναι δεδομένο ότι η συστηματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευ ζην μας.

Τρέξιμο

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο British Journal of Sports Medicine ανακάλυψε ότι το τρέξιμο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, άσχετα από το πόσο μακριά ή γρήγορα τρέχει κάποιος.

Η έρευνα εστίασε σε προηγούμενες που βασίστηκαν σε ομάδες, συνολικά 230.000 ανθρώπων, σε διάστημα μεταξύ 5,5 και 35 χρόνων.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι οποιαδήποτε ποσότητα  τρεξίματος, ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, είναι καλύτερη από το να μην τρέχει κάποιος καθόλου.

Κολύμβηση

Οι κολυμβητές φάνηκε να έχουν χαμηλότερο κατά 28% κίνδυνο πρόωρου θανάτου και 41% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα του 2017 από το Swim England.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι.

Η έρευνα επίσης ανέφερε ότι η κολύμβηση είναι οικονομική και αποτελεσματική άσκηση, ασφαλής και εφικτή για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Βοηθά ηλικιωμένους να παραμένουν σωματικά και ψυχικά σε φόρμα και μπορεί να βοηθήσει παιδιά να αποκτήσουν σημαντικές νοητικές και κοινωνικές ικανότητες.

Εκτός του ότι η Yoga βελτιώνει τη δύναμη, την αναπνοή και την ευλυγισία, φάνηκε πως περιορίζει παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως ο υψηλός ΔΜΣ, η χοληστερόλη και η υπέρταση.

Τένις

Επιστήμονες που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα οφέλη στην υγεία από τα διάφορα αθλήματα, ανακάλυψαν ότι το τακτικό τένις και το badminton μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας σε οποιαδήποτε ηλικία κατά 47%.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, συνέλεξε απαντήσεις από 80.000 ανθρώπους, 30 ετών και πάνω, μέσω συνεντεύξεων που ελήφθησαν μεταξύ 1994 και 2008.

Yoga

Εκτός του ότι η Yoga βελτιώνει τη δύναμη, την αναπνοή και την ευλυγισία, φάνηκε πως περιορίζει παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως ο υψηλός ΔΜΣ, η χοληστερόλη και η υπέρταση.

Έρευνα του American College of cardiology ανακάλυψε ότι άνθρωποι που συνδύαζαν yoga και αερόβια, όπως τρέξιμο ή κολύμβηση, είχαν διπλάσια μείωση του υψηλού ΔΜΣ, των επιπέδων χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με ανθρώπους που έκαναν μόνο ένα από τα δυο είδη άσκησης.

Έντονο περπάτημα

Πολλές έρευνες έχουν υποδείξει ότι το να κάθεται κάποιος πολύ μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για πρόωρο θάνατο.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine ότι χαμηλής έντασης δραστηριότητες, όπως ο περίπατος ανακάλυψε για μόλις 10-59 λεπτά την εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από οποιοδήποτε αίτιο κατά 18%.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπαίθριες Δραστηριότητες για Γυμνασμένο Κορμί Χωρίς Γυμναστήριο

Πόνος στην Πλάτη και Άθληση

yoadmin

Η Αερόβια Άσκηση Έχει Αντικαταθλιπτική Επίδραση

yoadmin

Τα Σωματικά και Ψυχολογικά Οφέλη της Αερόβιας Άσκησης

a.alefragkis

Η Κατάλληλη Διατροφή πριν και μετά την Άθληση

yoadmin

Έρευνες Υποστηρίζουν ότι η Πράσινη Άσκηση Έχει Σημαντικά Οφέλη στον Άνθρωπο

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ