Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Δωρεάν οι Παροχές Υπηρεσιών από το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας

Οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας είναι δωρεάν για τον πολίτη, ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Δωρεάν οι Παροχές Υπηρεσιών από το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας

«Η αποζημίωση 10 ευρώ ανά κλήση, των ιατρών που θα συμμετάσχουν στο δίκτυο της τηλεσυμβουλευτικής και 30 ευρώ για επίσκεψη κατ’ οίκον, αφορά αποζημίωση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνει τους πολίτες».

Ο κ. Κωτσιόπουλος αναφέρθηκε επίσης, στα μέτρα για τη διευκόλυνση των πολιτών στο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας.

Πέντε κέντρα υγείας στην Αττική τίθενται σε λειτουργία, θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και στα οποία θα προσέρχονται ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που δυνητικά έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία αναφοράς και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικων αυτών των νοσοκομείων.

Τα πρώτα 5 κέντρα υγείας που θα λειτουργήσουν στην Αττική για τους συγκεκριμένους ασθενείς είναι τα εξής: Αλεξάνδρας, Καλυβίων, Ραφήνας, Καμινίων και Περιστερίου.

Παρόμοια κέντρα υγείας τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν στις μεγάλες πόλεις.

Σε αυτά ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις.

Για τους ασθενείς που θα διαγνωστούν τελικά θετικοί στο νέο κορωνοϊό και μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, θα είναι δυνατή η παρακολούθηση κατ’ οίκον μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους ιατρούς του κέντρου υγείας.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή και υπηρεσία τηλεσυμβουλευτικής.

Οι ιατροί των κέντρων υγείας καθώς και ιδιώτες ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να επισκέπτονται κατ’ οίκον τους ασθενείς που έχουν αναπνευστικά προβλήματα και ιδίως αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους, καθώς και ανθρώπους που ζουν μόνοι τους σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δραματική Μείωση της Άγριας Ζωής Ευθύνεται για Πάνω από το 60% Όλων των Πρόσφατων Πανδημιών και Επιδημιών

Η Φλεγμονώδης Νόσος του Εντέρου και η Συσχέτισή της με την Άνοια

yoadmin

Γρίπη – Στους 60 οι Νεκροί και 195 σε ΜΕΘ

d.tsagkrinos

Το Βραδινό Φαγητό Επιδεινώνει την Υγεία των Γυναικών

yoadmin

Οι Ειδικοί Πιθανολογούν Ένα Δεύτερο Επιδημικό Κύμα της Covid-19

yoadmin

Εύσημα στην Αθήνα από τον ΠΟΥ για τα Μέτρα Αντιμετώπισης της Πανδημίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ