Υγεία & Ομορφιά
Image default
Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Διατροφικά Συμπληρώματα και Κατάθλιψη

Μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι η καθημερινή λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων δεν βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βελτίωση της διατροφής, ιδίως όταν είναι Μεσογειακή, μπορεί να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βελτίωση της διατροφής, ιδίως όταν είναι Μεσογειακή, μπορεί να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά.

Οι ερευνητές  που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of the American Medical Association), με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρτζολάιν Βίσερ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του ‘Αμστερνταμ, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 1.000 υπέρβαρους ανθρώπους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης λόγω παραπανίσιων κιλών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας The Mood Food, οι μισοί συμμετέχοντες έπαιρναν επί ένα έτος διατροφικά συμπληρώματα (φυλλικό οξύ, βιταμίνη D, ωμέγα-3 ιχθυέλαια, ψευδάργυρο, σελήνιο κ.ά.), ενώ οι άλλοι μισοί ψευδο-συμπληρώματα (placebo).

Από τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα πραγματικά συμπληρώματα διατροφής δεν είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ό,τι τα εικονικά (placebo) για την πρόληψη της κατάθλιψης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο καθηγητής ψυχολογίας Εντ Γουάτκινς του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ, η νέα αυτή μελέτη δείχνει με πειστικό τρόπο ότι τα διατροφικά συμπληρώματα δεν βοηθούν  σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Οφέλη της Γυμναστικής στην Ψυχολογία

yoadmin

Τα Στάδια του Πένθους και Πώς να το Διαχειριστείτε

a.alefragkis

Όταν το Δάκρυ Πάει Σύννεφο

yoadmin

Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης – Τι Είναι και πώς θα το Αποφύγετε

a.alefragkis

Τα πιο Υπουλα Σημάδια της Κατάθλιψης

Bάνα Νικολαίδου

Πότε η Μοναξιά Μπορεί να Γίνει Επικίνδυνη για την Υγεία

a.alefragkis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ