Υγεία & Ομορφιά
Image default
Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Διατροφικά Συμπληρώματα και Κατάθλιψη

Μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι η καθημερινή λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων δεν βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βελτίωση της διατροφής, ιδίως όταν είναι Μεσογειακή, μπορεί να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βελτίωση της διατροφής, ιδίως όταν είναι Μεσογειακή, μπορεί να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά.

Οι ερευνητές  που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of the American Medical Association), με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρτζολάιν Βίσερ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του ‘Αμστερνταμ, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 1.000 υπέρβαρους ανθρώπους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης λόγω παραπανίσιων κιλών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας The Mood Food, οι μισοί συμμετέχοντες έπαιρναν επί ένα έτος διατροφικά συμπληρώματα (φυλλικό οξύ, βιταμίνη D, ωμέγα-3 ιχθυέλαια, ψευδάργυρο, σελήνιο κ.ά.), ενώ οι άλλοι μισοί ψευδο-συμπληρώματα (placebo).

Από τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα πραγματικά συμπληρώματα διατροφής δεν είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ό,τι τα εικονικά (placebo) για την πρόληψη της κατάθλιψης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο καθηγητής ψυχολογίας Εντ Γουάτκινς του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ, η νέα αυτή μελέτη δείχνει με πειστικό τρόπο ότι τα διατροφικά συμπληρώματα δεν βοηθούν  σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρισμός – Ποιες Είναι οι Ψυχολογικές Συνέπειες που Έχει το Τέλος μιας Σχέσης

d.tsagkrinos

Κρίσεις Πανικού – 20 Σημάδια που δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

d.tsagkrinos

Όταν το Άγχος Γίνεται Χρόνιο…

Κατάθλιψη – Άγχος – Στρες

Πώς θα Αναγνωρίσετε τα Συμπτώματα Κατάθλιψης σε Παιδιά και Έφηβους

d.tsagkrinos

Πώς η Μουσική Βοηθά την Ψυχολογία μας και Αποτρέπει την Κατάθλιψη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ