Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή για Υγιές Δέρμα
Διατροφή

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Η κατάσταση του δέρματός σας είναι η εμφανέστερη απεικόνιση της ωφέλειας της υγιεινής διατροφής ή της επιβλαβούς επίδρασης μιας μη εξισορροπημένης διατροφής.

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα.

Ακμή

Αίτια: Το υπερβολικό ιωδιούχο αλάτι ή τροφές πλούσιες σε ιώδιο (π.χ., γαρίδες, γλώσσα, σαρδέλες, τόνος) και τα πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα φλεγμονώδη κατάσταση.

Τα πολλά επεξεργασμένα γλυκά, οι λιπαρές και πικάντικες τροφές και τα είδη που έχουν πολλά συντηρητικά μπορούν εξίσου να προκαλέσουν ερεθισμό.

Βασικά Θρεπτικά Συστατικά: Επιπλέον ποσότητες ψευδαργύρου.

Αν το πάρετε σαν συμπλήρωμα, δε χρειάζονται περισσότερα από 30-40 mg την ημέρα 1 1/2 ώρα μετά το φαγητό, κατά προτίμηση το βράδυ.

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Οι εξάρσεις της ακμής που σχετίζονται με προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο ή αντισυλληπτικά μπορεί να ανταποκριθούν σε επιπλέον πρόσληψη ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β και ειδικότερα Β6.

Η ακμή στους άντρες μοιάζει να βελτιώνεται με μικρές ποσότητες σεληνίου (200 mg την ημέρα).

Δέρμα που Γέρναει – ρυτίδες, ραγάδες, καφέ λεκέδες, απώλεια ελαστικότητας-

Αίτια: Υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου, ανεπαρκής προστασία της επιφάνειας του δέρματος (με κάποια κρέμα) από την αφυδάτωση, κάπνισμα, μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πολλά φάρμακα, μακροχρόνια θεραπεία με αλοιφή κορτικοστεροειδών, ταχεία και υπερβολική απώλεια βάρους, διαταραχή της ορμονικής θεραπείας (π.χ., χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων), ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτήν.

Βασικά θρεπτικά συστατικά:

Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)

  1. Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)
  2. Βιταμίνη C (εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα)
  3. Ψευδάργυρο (εντόσθια, θαλασσινά, ξηροί καρποί, καρότα, δημητριακά) 
  4. Σελήνιο (οστρακοειδή, μαγιά μπίρας, λάχανο, σκόρδο, κρεμμύδι)
  5. Τακτική πρόσληψη βασικών λιπαρών οξέων (ιχθυέλαια)
  6. Η επιπλέον βιταμίνη Ε (σιτάλευρο, σπαράγγια) προστατεύει από την οξείδωση

www.y-o.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυσκολίες στη Διατροφή του Παιδιού

5 Καλοί Λόγοι για να Τρώτε Σκόρδο

Τερηδόνα – Οι Τροφές που Προστατεύουν τα Δόντια

Bάνα Νικολαίδου

4 Τροφές που Μπορείτε να Τρώτε Απεριόριστα

Περισσότερα Λαχανικά στο Πιάτο σας

yoadmin

Οι Τροφές που μας Ζεσταίνουν τον Χειμώνα

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ