Υγεία & Ομορφιά
Διατροφή για Υγιές Δέρμα
Διατροφή

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Η κατάσταση του δέρματός σας είναι η εμφανέστερη απεικόνιση της ωφέλειας της υγιεινής διατροφής ή της επιβλαβούς επίδρασης μιας μη εξισορροπημένης διατροφής.

Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα.

Ακμή

Αίτια: Το υπερβολικό ιωδιούχο αλάτι ή τροφές πλούσιες σε ιώδιο (π.χ., γαρίδες, γλώσσα, σαρδέλες, τόνος) και τα πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν στο δέρμα φλεγμονώδη κατάσταση.

Τα πολλά επεξεργασμένα γλυκά, οι λιπαρές και πικάντικες τροφές και τα είδη που έχουν πολλά συντηρητικά μπορούν εξίσου να προκαλέσουν ερεθισμό.

Βασικά Θρεπτικά Συστατικά: Επιπλέον ποσότητες ψευδαργύρου.

Αν το πάρετε σαν συμπλήρωμα, δε χρειάζονται περισσότερα από 30-40 mg την ημέρα 1 1/2 ώρα μετά το φαγητό, κατά προτίμηση το βράδυ.

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

Οι εξάρσεις της ακμής που σχετίζονται με προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο ή αντισυλληπτικά μπορεί να ανταποκριθούν σε επιπλέον πρόσληψη ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β και ειδικότερα Β6.

Η ακμή στους άντρες μοιάζει να βελτιώνεται με μικρές ποσότητες σεληνίου (200 mg την ημέρα).

Δέρμα που Γέρναει – ρυτίδες, ραγάδες, καφέ λεκέδες, απώλεια ελαστικότητας-

Αίτια: Υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου, ανεπαρκής προστασία της επιφάνειας του δέρματος (με κάποια κρέμα) από την αφυδάτωση, κάπνισμα, μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πολλά φάρμακα, μακροχρόνια θεραπεία με αλοιφή κορτικοστεροειδών, ταχεία και υπερβολική απώλεια βάρους, διαταραχή της ορμονικής θεραπείας (π.χ., χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων), ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτήν.

Βασικά θρεπτικά συστατικά:

  1. Αυξημένη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε θείο (αβγό, κρεμμύδι, ψάρι, φασόλια)
  2. Βιταμίνη C (εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα)
  3. Ψευδάργυρο (εντόσθια, θαλασσινά, ξηροί καρποί, καρότα, δημητριακά)
  4. Σελήνιο (οστρακοειδή, μαγιά μπίρας, λάχανο, σκόρδο, κρεμμύδι)
  5. Τακτική πρόσληψη βασικών λιπαρών οξέων (ιχθυέλαια)
  6. Η επιπλέον βιταμίνη Ε (σιτάλευρο, σπαράγγια) προστατεύει από την οξείδωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φυτικές Πρωτεΐνες – 5 Τροφές που Μπορούν να Αντικαταστήσουν το Κρέας

admin

Αυτοί Είναι οι Λόγοι που Πρέπει να Τρώτε Μέλι Καθημερινά

admin

Τι να μην Καταναλώνετε Μετά την Ημερομηνία Λήξης

Evi Makavelou

Βιταμίνη Α – Γιατί Είναι Τόσο Πολύτιμη για τα Μάτια;

Evi Makavelou

Ψωμί – Τι θα σας Συμβεί αν το Κόψετε

Evi Makavelou

Κεράσια – Τα Άγνωστα Οφέλη τους στην Υγεία

Evi Makavelou

Αλάτι Ιμαλαΐων – Ένα Αλάτι Διαφορετικό

admin

Επεξεργασμένα Τρόφιμα – Πώς θα τα Μειώσετε;

Evi Makavelou

Οι Καλύτερες Τροφές για το Πρωινό Γεύμα

Evi Makavelou

Τι να Φάτε το Πρωί για να Έχετε Ενέργεια;

Διατροφικά Λάθη στο Γραφείο και πώς να τα Διορθώσετε

admin

Οι Τροφές που Επιδεινώνουν τις Καούρες

Evi Makavelou