Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Η Διάρροια και οι Εμετοί Είναι Βασικό Σύμπτωμα της COVID-19 στα Παιδιά, Συχνότερο από τον Βήχα

Οι στομαχικές διαταραχές, η διάρροια και οι εμετοί είναι πιο συχνοί ως συμπτώματα της νόσου COVID-19 στα παιδιά από ό,τι ο βήχας, σε σχέση με τους ενήλικες που συμβαίνει το αντίστροφο, δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Η Διάρροια και οι Εμετοί Είναι Βασικό Σύμπτωμα της COVID-19 στα Παιδιά, Συχνότερο από τον Βήχα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίνς (Queen’s) του Μπέλφαστ, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν», ζητούν να αναθεωρηθεί ο κατάλογος του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας με τα βασικά συμπτώματα της COVID-19 στα παιδιά, ο οποίος σήμερα περιλαμβάνει τον πυρετό, τον συνεχή βήχα και την απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Οι Βρετανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι τα στομαχικά συμπτώματα αποτελούν κάτι συχνό στα παιδιά.

«Η διάρροια και οι εμετοί αποτελούν καλύτερη πρόγνωση από τον βήχα ή τις αλλαγές στην όσφρηση ή τη γεύση.

Αν θέλουμε πραγματικά να διαγνώσουμε τη λοίμωξη COVID-19 στα παιδιά, πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε από τη διάρροια και τους εμετούς και όχι από τα συμπτώματα στην ανώτερη αναπνευστική οδό», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Τομ Γουότερφιλντ.

Όπως είπε, με βάση τα τρία έως τώρα βασικά συμπτώματα (πυρετό, βήχα, απώλεια όσφρησης-γεύσης), η διενέργεια τεστ στα συμπτωματικά παιδιά μπορεί να αποκαλύψει το 76% των κρουσμάτων, αν όμως στον κατάλογο των συμπτωμάτων προστεθούν τα γαστρεντερικά συμπτώματα, τότε το ποσοστό φθάνει το 97%.

Η έρευνα έγινε την περίοδο Απριλίου έως Ιουλίου και αφορούσε σχεδόν 1.000 παιδιά ηλικίας δύο έως 15 ετών, κανένα από τα οποία δεν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για COVID-19.

Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 7% των παιδιών είχαν αναπτύξει ήδη αντισώματα κατά του κορωνοϊού.

Το 31% των παιδιών με COVID-19 είχαν πυρετό, το 19% γαστρεντερικά συμπτώματα και το 18% πονοκέφαλο.

Τα περισσότερα παιδιά ήσαν ασυμπτωματικά, γι’ αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, συμπτώματα όπως η διάρροια και οι εμετοί θα πρέπει να χτυπάνε «καμπανάκι» στην οικογένεια ή στο σχολείο ότι μπορεί το παιδί να έχει λοίμωξη COVID-19.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Γουότερφιλντ, μια καταρροή ή ένα φτάρνισμα κάλλιστα μπορεί να οφείλεται σε απλό κρυολόγημα.

Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου (King’s College) επιβεβαίωσε ότι «ο βήχας ως σύμπτωμα COVID-19 δεν είναι τόσο συνηθισμένος στα παιδιά όσο στους μεγάλους» και, από την άλλη, ότι «τα γαστρεντερικά συμπτώματα είναι κάπως συχνότερα στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σύνδρομο του Απατεώνα – Η Απειλή της Ψυχικής Υγείας

yoadmin

SOS Εκπέμπουν οι Ρευματοπαθείς, καθώς Ζουν με τον Φόβο Πιθανής Έλλειψης Σημαντικής Θεραπείας τους

yoadmin

Το Βραδινό Φαγητό Επιδεινώνει την Υγεία των Γυναικών

yoadmin

Αισιόδοξα Αποτελέσματα για Υποψήφια Θεραπεία κατά του Κορωνοϊού

yoadmin

ΕΟΔΥ – 77 Άνθρωποι Συνολικά Έχουν Χάσει τη Ζωή τους από την Εποχική Γρίπη

d.tsagkrinos

Πρόωροι Θάνατοι από το Κάπνισμα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ