Ο διαβήτης τύπου 2, ή ο διαβήτης που δεν εξαρτάται από την ινσουλίνη, εμφανίζεται σχετικά αργά και η εμφάνισή του είναι ύπουλη και σιωπηλή.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα πρώτα συμπτώματα για να τον φροντίσετε το συντομότερο δυνατό και να αποφύγετε επιπλοκές για την υγεία σας που συνδέονται με μια ανισορροπία επιπέδων σακχάρου στο αίμα που είναι υπερβολικά παρατεταμένη.
Ποια είναι τα συμπτώματα που υποδηλώνουν διαβήτη τύπου 2;
Ορισμένα συμπτώματα θα πρέπει να υποδηλώνουν την παρουσία διαβήτη τύπου 2, ειδικά σε άτομα που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο, όπως άτομα άνω των 50 ετών και είναι υπέρβαρα ή που έχουν κακό τρόπο ζωής.
Αυτά τα συμπτώματα είναι μια πολύ συχνή ώθηση για ούρηση, αύξηση της αίσθησης της πείνας και ιδιαίτερα της δίψας, μεγάλη κόπωση που συνοδεύεται από επεισόδια υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και θολή όραση.
Παρατηρούμε επίσης συχνότερα την εμφάνιση ιογενών ή βακτηριακών λοιμώξεων.
Ποια είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του μη ινσουλινο-εξαρτώμενου διαβήτη;
Όταν αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται σε άτομα που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο, είναι απαραίτητο να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, ο οποίος θα πραγματοποιήσει βιολογική αξιολόγηση, αναζητώντας την υπεργλυκαιμία.
Συνιστάται επίσης ο προσδιορισμός της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και η διερεύνηση της νεφρικής λειτουργίας, καθώς και μια καρδιαγγειακή αξιολόγηση για την αναζήτηση σχετικών παθολογιών.
Η θεραπεία με από του στόματος αντιδιαβητικά φάρμακα πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα, σε συνδυασμό με μια πολύ αυστηρή συμβουλή διατροφής και τρόπου ζωής.
Απαιτείται στενή ιατρική παρακολούθηση.