Υγεία & Ομορφιά
Το δέρμα μπορεί να απορροφήσει πολλά μικρόβια κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο γυμναστήριο
Gold Γυμναστική Επιδερμίδα Πρόληψη

Δερματικά Προβλήματα εξ Αιτίας της Προπόνησης και Σωστή Αντιμετώπισή τους

Το δέρμα μπορεί να απορροφήσει πολλά μικρόβια κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο γυμναστήριο, είτε από τις χειρολαβές στα μηχανήματα του γυμναστηρίου, είτε από το βρόμικο πάτωμα των αποδυτηρίων.

Συνεπώς η άσκηση και τα δερματικά προβλήματα πολύ συχνά πηγαίνουν «πακέτο».

Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι συχνότερες παθήσεις της επιδερμίδας που συνδέονται με την άσκηση και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

Δερματικές μολύνσεις από τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μηχανήματα του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα τα μικρόβια και τα βακτήρια να μπορούν να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Έτσι, απλά και μόνο με την αφή το δέρμα μπορεί να υποστεί σοβαρές μολύνσεις.

Όποτε έχετε τη δυνατότητα, καθαρίστε με υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια τα μηχανήματα γυμναστικής πριν τα χρησιμοποιήσετε, ακόμη και αν υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να το έχει κάνει πριν από εσάς.

Ακόμη, μην πιάνετε ποτέ το πρόσωπό σας κατά την άσκηση γιατί έτσι μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τα βακτήρια στο δέρμα σας, προκαλώντας ακμή ή ακόμη και μόλυνση.

Εξανθήματα που προκαλούνται από τον ιδρώτα και την υπερθέρμανση

Η ζέστη και η υγρασία μπορεί να μπλοκάρει τους πόρους σας, δημιουργώντας πρήξιμο και κατ΄επέκταση να οδηγήσουν σε κάποιο εξάνθημα.

Η κατάσταση αυτή συνηθίζει να εμφανίζεται με τη μορφή μικρών ροζ ή κόκκινων στιγμάτων που μοιάζουν με σπυράκια και συνήθως παρουσιάζονται σε σημεία του δέρματος όπου τα ρούχα προκαλούν τριβή.

Αν συνηθίζετε να βγαίνετε στη φύση για περπάτημα, για τρέξιμο ή ποδήλατο, φροντίστε να σταματάτε σε ένα μέρος δροσερό με σκιά για να ξεκουράζεστε μια στο τόσο.

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μηχανήματα του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα τα μικρόβια και τα βακτήρια να μπορούν να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους χωρίς αντηλιακό

Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο δέρμα σας και να οδηγήσει σε ρυτίδες, λεκέδες καθώς μπορεί να αυξήσει και τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος.

Αν κάνετε γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους, είναι πολύ σημαντικό να βάζετε στο εκτεθειμένο δέρμα σας ένα προϊόν με αντηλιακή προστασία τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε  από το σπίτι.

Είναι επίσης σημαντικό να επαναλαμβάνετε συχνά τη διαδικασία.

Προτιμήστε κάποιο αδιάβροχο αντηλιακό το οποίο δεν θα απομακρύνεται εύκολα από τον ιδρώτα και δεν θα τσούζει τα μάτια σας.

Ακμή στη πλάτη και στο στήθος από τα ρούχα γυμναστικής

Με το να κάνετε γυμναστική φορώντας ρούχα τα οποία είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σας μπορεί να προκαλέσουν ιδρώτα και να αναπτυχθούν βακτήρια τα οποία θα εγκλωβιστούν μέσα στα ρούχα σας.

Με τον τρόπο αυτό προκαλείτε ερεθισμό στο δέρμα σας με αποτέλεσμα οι πόροι να «βουλώνουν» και να δημιουργούνται ανεπιθύμητα σπυράκια.

Ο ιδρώτας σας δημιουργεί ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, ιδανικό για την ανάπτυξη των βακτηρίων και τη δημιουργία ακμής.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την ακμή του σώματος είναι να κάνετε μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική, ειδικότερα αν τα ρούχα που φοράτε είναι πολύ εφαρμοστά πάνω σας.

Επιλέξτε ένα αφρόλουτρο με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες το οποίο περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου, ιδανικό για την καταπολέμηση της ακμής.

Αν παρατηρήσετε σπυράκια στη πλάτη ή στο στήθος σας, αγοράστε ένα τοπικό προϊόν το οποίο περιέχει σαλικυλικό οξύ, ιδανική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσοχή στα Εγκαύματα από τον Ήλιο

Αντισηπτικά και Απολυμαντικά – Πόσο Βλάπτουν το Δέρμα και πώς Μπορείτε να Προστατευτείτε

Η Πρόληψη Σώζει Ζωές

Απαλλαγείτε από τους Μαύρους Κύκλους με τη Βοήθεια Φυτικών Ελαίων

Κυστίτιδα- Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Διώξτε τα Μικρόβια από τα Καλλυντικά σας