Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Χρήση Μάσκας – Η Γερμανία Σκληραίνει τους Κανόνες

Ενώ το Lockdown έχει παραταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021 στη Γερμανία, η χρήση ιατρικών μασκών (χειρουργική ή FFP2) είναι πλέον υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, τις επιχειρήσεις ή ακόμα και σε καταστήματα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν ήθελε να φτάσει σε τόσο αυστηρά μέτρα όπως η Βαυαρική περιφερειακή κυβέρνηση, η οποία, από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, απαιτεί τη χρήση της μάσκας FFP2 σε κλειστούς χώρους.

Χρήση Μάσκας - Η Γερμανία Σκληραίνει τους Κανόνες.

Σε ολόκληρη τη Γερμανία, από την άλλη πλευρά, οι υφασμάτινες μάσκες, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους, δεν επιτρέπονται πλέον σε κλειστούς χώρους που δέχονται το κοινό, τουλάχιστον σε εκείνους που μπόρεσαν να παραμείνουν ανοιχτοί από την ίδρυση του διατάγματος.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ’20 σε ολόκληρη την Περιφέρεια του Ρήνου (εστιατόρια, σχολεία, κινηματογράφοι ή ακόμη και “μη απαραίτητα” καταστήματα) είναι κλειστά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ’21.

Σχεδόν 34 εκατομμύρια Γερμανοί, που θεωρούνται προτεραιότητες, θα λάβουν κουπόνια από το ταμείο ασφάλισης υγείας που μπορούν να ανταλλάξουν στα φαρμακεία για μια σειρά από 12 μάσκες FFP2.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει ακόμη να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό δύο ευρώ για να αποκτήσουν αυτές τις μάσκες.

Πολύ πιο ακριβές από τις χειρουργικές μάσκες (μεταξύ 2 και 5 ευρώ η καθεμία στη Γερμανία), οι μάσκες FFP2 είναι όλο και πιο δημοφιλείς στους Γερμανούς.

Αυτή η συμπεριφορά εξηγείται από την ανησυχία που δημιουργείται από την εμφάνιση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα είναι η εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του SARS-CoV-2 που οδήγησε στην επέκταση του Lockdown και στην αλλαγή του δόγματος σχετικά με τους τύπους των μασκών που χρησιμοποιεί ο πληθυσμός.

Παράλληλα στη Γαλλία, το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας και ο Υπουργός Υγείας απλώς συμβούλεψαν να μην χρησιμοποιούνται οι λιγότερο προστατευτικές υφασμάτινες μάσκες, και η επιθυμία να επιβληθεί μόνο η μάσκα FFP2 σε κλειστούς χώρους, όπως έκανε η Βαυαρία, δεν είναι ομόφωνη στην επιστημονική κοινότητα της Γαλλίας.

Μερικοί γιατροί έχουν προειδοποιήσει ιδιαίτερα για τον κίνδυνο να δουν αυτές τις μάσκες να φοριούνται ακατάλληλα ή να επαναχρησιμοποιούνται αρκετές φορές, συμπεριφορές που θα ήταν ακατάλληλες όσον αφορά την υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μεσημεριανός Ύπνος Μειώνει τον Κίνδυνο Καρδιακής Προσβολής και Εγκεφαλικού

yoadmin

Τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα Συνδέονται με τον Ανθυγιεινό Τρόπο Ζωής

d.tsagkrinos

Ο Εμβολιασμός κατά της Γρίπης Μειώνει τη Θνησιμότητα της Καρδιακής Ανεπάρκειας

yoadmin

Νέες Ελπίδες για τους Ασθενείς με Καρκίνο – Αντικαρκινικές Ιδιότητες σε Μη Ογκολογικά Φάρμακα

d.tsagkrinos

Κορωνοϊός – Ψευδείς Ειδήσεις και Θεωρίες Συνωμοσίας

yoadmin

Γιατί ο Εγκλεισμός στο Σπίτι Διαταράσσει τις Νύχτες μας;

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ