Υγεία & Ομορφιά
Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή
Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή
Επικαιρότητα

Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τονίζει ότι κανένα φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

O ΙΣΑ έχει κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις προς την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα, για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, που συσχετίζονται με την εμφάνιση ανθεκτικών μικροβίων.

Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή

Οι ανθεκτικές λοιμώξεις αποτελούν πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο πολλές φορές έχει επισημανθεί από την επιστημονική κοινότητα, χωρίς όμως η πολιτεία να έχει λάβει μέτρα, για την αντιμετώπισή του.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σε κατανάλωση αντιβιοτικών.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι κυριότερες αιτίες, για τις οποίες οι Έλληνες καταναλώνουν αντιβιοτικά είναι το συνάχι, ο βήχας και ο πονόλαιμος, που προκαλούνται από ιώσεις, στις οποίες δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το ποσοστό της μικροβιακής αντοχής στην Ελλάδα είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους μεμονωμένους ασθενείς, αφορά κυρίως και τη Δημόσια Υγεία.

Μικρόβια που καθίστανται ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή έχουν αποικίσει τα ελληνικά νοσοκομεία και απειλούν τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

www.MedicalManage.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρότερος ο Κίνδυνος Καρκίνου για Όσους δεν Τρώνε Συχνά Κρέας

Κορωνοϊός – Ο Ρόλος της Δεξαμεθαζόνης σε Νοσηλευόμενους Ασθενείς με COVID-19

admin

H Κολχικίνη δε Μειώνει τη Θνητότητα στους Νοσοκομειακούς Ασθενείς με Κορωνοϊό

Evi Makavelou

Είναι τα Τατουάζ Επικίνδυνα;

admin

Ο Χαλκός Είναι Αποτελεσματικός Κατά του SARS-CoV-2

Επιδείνωση του Μεταποιητικού Τομέα

Οι Ακραίες Θερμοκρασίες Ενισχύουν την Επιθετική Συμπεριφορά στα Social Media

Αντικρουόμενες Απόψεις για την Ενδεδειγμένη Στρατηγική Απέναντι στη Νόσο Covid-19

admin

Ακολουθήστε Μας και στα Κοινωνικά Δίκτυα του Υγεία και Ομορφιά

admin

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας στο Επίκεντρο του Ενδιαφέροντος

Evi Makavelou

Χωρίς Σεξ στην Καραντίνα – Οι Συνέπειες της Επόμενης Μέρας

Evi Makavelou

Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για την Εποχή του Κρυολογήματος και της Γρίπης εν Μέσω της COVID-19