Υγεία & Ομορφιά
Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή
Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή
Επικαιρότητα

Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τονίζει ότι κανένα φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

O ΙΣΑ έχει κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις προς την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα, για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, που συσχετίζονται με την εμφάνιση ανθεκτικών μικροβίων.

Χορήγηση Φαρμάκων χωρίς Ιατρική Συνταγή

Οι ανθεκτικές λοιμώξεις αποτελούν πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο πολλές φορές έχει επισημανθεί από την επιστημονική κοινότητα, χωρίς όμως η πολιτεία να έχει λάβει μέτρα, για την αντιμετώπισή του.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, σε κατανάλωση αντιβιοτικών.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι κυριότερες αιτίες, για τις οποίες οι Έλληνες καταναλώνουν αντιβιοτικά είναι το συνάχι, ο βήχας και ο πονόλαιμος, που προκαλούνται από ιώσεις, στις οποίες δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το ποσοστό της μικροβιακής αντοχής στην Ελλάδα είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους μεμονωμένους ασθενείς, αφορά κυρίως και τη Δημόσια Υγεία.

Μικρόβια που καθίστανται ανθεκτικά σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή έχουν αποικίσει τα ελληνικά νοσοκομεία και απειλούν τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

www.MedicalManage.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κερδίστε Έκπτωση 4€ σε Κάθε Προϊόν της Σειράς Wellness της Himalaya

admin

Οι Επιπτώσεις της Επείγουσας Επικοινωνίας σε Ένα Πλαίσιο Αβεβαιότητας

Μαζί μια Αγκαλιά – Δράση Αλληλεγγύης

Danae Stratiki

Αυξημένη η Πιθανότητα Πολυοργανικής Δυσλειτουργίας στους Ασθενείς με Covid-19 μετά το Εξιτήριο από το Νοσοκομείο

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Η Ελλάδα 25η σε Αριθμό Κρουσμάτων

admin

Ξεκινάει Σήμερα από την Κρήτη ο Εμβολιασμός Πολιτών σε Απομακρυσμένες Περιοχές

Βουλή – Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για την Προαγωγή της Υγείας

admin

Νέα Συλλογή Άγριο Τριαντάφυλλο από την ΚΟΡΡΕΣ

admin

Πώς Έχει Επηρεάσει ο Κορωνοϊός τη Λίμπιντο

Evi Makavelou

Πώς θα Επιστρέψουμε στη Νέα Κανονικότητα – Οδηγίες και Συμβουλές

admin

Ο Καπνός του Τσιγάρου Αυξάνει τον Κίνδυνο Σοβαρής Covid-19

Το 99% των Εμβολιασθέντων Έχουν Ισχυρή Ανοσοαπόκριση Έναντι της Covid-19 μετά από μία Δόση του Εμβολίου της Pfizer

Evi Makavelou