Υγεία & Ομορφιά
Ψηλή αλογοουρά
Φροντίδα για τη Γυναίκα

Αυτά τα Χτενίσματα Προκαλούν Προβλήματα στα Μαλλιά σας

Παρότι κολακευτικά, κάποια συγκεκριμένα χτενίσματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα μαλλιά σας, όπως φθορά, σπάσιμο της τρίχας, αποδυνάμωση ακόμα και τριχόπτωση.

Αυτό οφείλεται στην πίεση που ασκείται στο κεφάλι και στο τράβηγμα των μαλλιών, πράγμα που τραυματίζει τους θύλακες της τρίχας.

Διαβάστε εδώ ποια στιλ είναι αυτά που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα και αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε τελείως, τουλάχιστον μην τα προτιμάτε σε καθημερινή βάση.

Χαλαρή πλεξούδαΣφιχτή αλογοουρά

Κάτω από τους θύλακες της τρίχας και το τριχωτό της κεφαλής υπάρχουν χιλιάδες ευαίσθητα νεύρα.

Μια απλή αλογοουρά, η οποία τραβάει τα μαλλιά προς τα πίσω με δύναμη, τα αποδυναμώνει, ενώ μπορεί να επηρεάσει πολλά από αυτά τα νεύρα προκαλώντας πόνο.

Αν έχετε κάνει έστω μία φορά τα μαλλιά σας σφιχτή αλογοουρά, σίγουρα θα θυμάστε την αίσθηση ανακούφισης που νιώσατε όταν τη λύσατε.

Σφιχτή πλεξούδα

Οι πλεξούδες είναι χαριτωμένες, αλλά οι υπερβολικά σφιχτές πλεξούδες μπορούν να αποδυναμώσουν την τρίχα και να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Όταν τα μαλλιά σας είναι πλεγμένα πολύ σφιχτά ασκείται επιπλέον πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σας και, εκτός από το γεγονός ότι οι τρίχες καταστρέφονται, μπορεί να βρεθείτε με πονοκέφαλο στα καλά καθούμενα.

Σφιχτή κορδέλα

Αν φοράτε σφιχτή κορδέλα στο κεφάλι σας, μπορεί μετά από λίγο να νιώσετε έναν ενοχλητικό πόνο στο σημείο.

Πρόκειται για πόνο που προκαλείται από την έντονη πίεση που ασκείται στο μέτωπο ή στο τριχωτό της κεφαλής σας, ο οποίος είναι μέτριος αλλά πιέζει σταθερά το κεφάλι σας.

Επιπλέον, η κορδέλα δεν αφήνει τις τρίχες κάτω από αυτήν ελεύθερες, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ταλαιπωρούνται και να λαδώνουν ευκολότερα.

Αν φοράτε μαζί με την κορδέλα και σφιχτό καπέλο για πολλές ώρες καθημερινά, ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί, ενώ τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται διπλά.

Extensions

Το αποτέλεσμα των extensions είναι εντυπωσιακό και απόλυτα φυσικό, αν η ποιότητα της τρίχας είναι καλή.

Τα extensions αυξάνουν το μήκος των πραγματικών μαλλιών κάνοντάς τα να δείχνουν φυσικά, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας οδηγεί σίγουρα σε σοβαρή φθορά των μαλλιών που γίνεται αντιληπτή όταν τα extensions αφαιρεθούν.

Η προσθήκη τόσο μεγάλου βάρους στα μαλλιά αποδυναμώνει την τρίχα, ενώ το υπερβολικό τράβηγμα των μαλλιών και των τριχοθυλακίων για να δεθούν τα extensions μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα νεύρα του τριχωτού της κεφαλής.

Έτσι όταν τα extensions αφαιρούνται τα μαλλιά που έχουν μείνει χρειάζονται εντατική θεραπεία και σίγουρα κόψιμο στις άκρες προκειμένου να επανέλθουν, μιας και το πιο πιθανό είναι να έχουν γεμίσει ψαλίδα.

Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο χτένισμα, τα extensions είναι μόνιμα για όσο καιρό τα κρατήσετε, με αποτέλεσμα η πίεση που ασκείται στο κεφάλι σας να είναι συνεχόμενη.

Πώς θα αποφύγετε τις φθορές στα μαλλιά σας

Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και πάρτε βαθιές ανάσες.

Αποφύγετε τα πολύ στενά καπέλα που πιέζουν τις τρίχες.

Τέλος, προτιμήστε να κάνετε χτενίσματα που δεν ασκούν πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σας, όπως μια χαμηλή αλογοουρά ή χαλαρές πλεξούδες.

Σε γενικές γραμμές, προτιμάτε να αφήνετε τα μαλλιά σας ελεύθερα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμορφο Πρόσωπο μετά τα 50

yoadmin

Eξόγκωμα στο Στήθος σας; Μην Πανικοβάλλεστε!

Τα Συμπτώματα της Ωορρηξίας

Bάνα Νικολαίδου

Οι Απαραίτητες Γυναικολογικές Εξετάσεις

yoadmin

Η Εμμηνόπαυση Έχει και Πλεονεκτήματα

Editor6 pharma

Σερβιέτα, Ταμπόν ή Εμμηνορροϊκό Κύπελλο; Τι να Επιλέξετε και Γιατί;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ