Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Αυτά που Τρώμε μας Προκαλούν Προβλήματα

Η διατροφή είναι από τις κυριότερες αιτίες προβλημάτων υγείας και ευθύνεται για έναν στους πέντε θανάτους, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής που καλεί τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να πράξουν περισσότερα για την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών.

 που Τρώμε μας Προκαλούν Προβλήματα YO2

«Η κακή διατροφή είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας, περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, περισσότερο από το κάπνισμα», δήλωσε η Τζέσικα Φάντσο, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins και επικεφαλής της έρευνας.

«Ό,τι τρώμε μας σκοτώνει. Επομένως κάτι χρειάζεται να μας επαναφέρει στο διατροφικό μας σύστημα», ανέφερε στο περιθώριο της παγκόσμιας διάσκεψης τροφίμων στην Μπανγκόκ.

Η ίδια είπε ότι η έλλειψη γνώσεων και οικονομικής δυνατότητας για την αγορά υγιεινών τροφίμων καθώς και οι αναποτελεσματικές αλυσίδες προμήθειας τροφίμων είναι μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην κακή διατροφή.

Οι περισσότερες χώρες δεν είναι πιθανό να ικανοποιήσουν τους παγκόσμιους στόχους για τη διατροφή, τους οποίους έχουν υπογράψει ότι θα πρέπει να επιτύχουν μέχρι το 2025, περιλαμβανομένων της παχυσαρκίας των ενηλίκων, του διαβήτη, της αναιμίας και της υγείας των παιδιών.

 που Τρώμε μας Προκαλούν Προβλήματα

Οι συγγραφείς της έκθεσης προειδοποιούν ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι “απαράδεκτα αργή”.

Ωστόσο, υπάρχουν σήμερα λεπτομερέστερα στοιχεία που έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να υπάρξει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Η Φάντσο επισήμανε ότι η διατροφή είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη ανοσίας κατά των ασθενειών, καθώς και για τις πνευματικές λειτουργίες.

www.Y-O.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Γυναικεία Ωάρια Επιλέγουν το Ανδρικό Σπέρμα που θα τα Γονιμοποιήσει

yoadmin

Όταν η Google Κάνει Διάγνωση Καρκίνου

yoadmin

Νέο Οπιούχο Αναλγητικό χωρίς τις Παρενέργειες της Μορφίνης

yoadmin

Οι Ερευνητές Αναπτύσσουν το Πρώτο στον Κόσμο Εμβόλιο Covid-19 σε Μορφή Έξυπνου Επιθέματος

Κορωνοϊός – Η Επάνοδος στην Κανονικότητα και ο Ρόλος της Λειτουργίας των Σχολείων

yoadmin

Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ