Υγεία & Ομορφιά
Αύξηση των Πωλήσεων των Σούπερ Μάρκετ την Πρώτη Εβδομάδα του Lockdown
Επικαιρότητα

Αύξηση των Πωλήσεων των Σούπερ Μάρκετ την Πρώτη Εβδομάδα του Lockdown

Σε αύξηση 17,1% των πωλήσεων των σούπερ μάρκετ (καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., σε Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, εξαιρουμένων των νησιών) οδήγησαν οι μαζικές αγορές που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του νέου lockdown (εβδομάδα που τελείωσε στις 15/11), σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Nielsen.

Αύξηση των Πωλήσεων των Σούπερ Μάρκετ την Πρώτη Εβδομάδα του Lockdown

Εξετάζοντας τα επιμέρους Supergroups κατηγοριών, παρατηρήθηκαν διψήφια ποσοστά ανάπτυξης σε όλα (φρέσκα χύμα, τυποποιημένα τρόφιμα και ροφήματα, καλλυντικά, προϊόντα καθαρισμού/φροντίδας σπιτιού), με εξαίρεση τις κατηγορίες Bazaar, των οποίων οι εβδομαδιαίες πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά στο -0,9%, καθώς από τα μέσα της εν λόγω εβδομάδας απαγορεύτηκε η πώληση των περισσότερων εξ’ αυτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου τροφίμων.

Στα ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά και συγκεκριμένα στον τομέα των τροφίμων και ποτών, οι κατηγορίες που αναπτύχθηκαν με τους υψηλότερους ρυθμούς σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή εβδομάδα, είναι οι καφέδες φίλτρου (+56,4%), το βούτυρο, τα άλευρα, αλλά και αρκετές κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, υποδεικνύοντας πως οι καταναλωτές επιθυμούν να περάσουν δημιουργικό χρόνο στο σπίτι μαγειρεύοντας, αλλά και να χαλαρώσουν.

Στον τομέα προσωπικής υγιεινής τα αντισηπτικά μαντηλάκια (93%), τα προϊόντα περιποίησης σώματος, αλλά και τα αποτριχωτικά έκαναν την διαφορά, ενώ στον τομέα των καθαριστικών σπιτιού, τα μαντηλάκια καθαρισμού για τις οικιακές επιφάνειες (+97,8%), τα ελαστικά γάντια καθαρισμού και οι μπαταρίες σημείωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης τζίρου.

Τέλος, όσον αφορά στους διαφορετικούς τύπους καταστημάτων, ο ρυθμός αύξησης του τζίρου ήταν υψηλότερος στις πιο μεγάλες αίθουσες, οι οποίες και πάλι συγκέντρωσαν την αγοραστική προτίμηση.

Ενδεικτικά, τα Hypermarkets (καταστήματα άνω των 2.500 τ.μ.) αναπτύχθηκαν κατά 27,2%, ενώ τα Large Supermarkets (αίθουσες 1.000-2.499 τ.μ.) κατά 19,5%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινωνικοί Παράγοντες και Συμπεριφορές που Σχετίζονται με τον Πρόωρο Θάνατο

admin

Συνάντηση του CEO της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Σε Περιόδους Κρίσης οι Γιατροί θα Είναι Εδώ για να σας Φροντίσουν

admin

Covid-19 και Παιδιά: Τα Γαστρεντερικά Προβλήματα Είναι ένα Σημάδι, Πολύ Πριν από τον Βήχα

admin

Η Χειρότερη Επιδημία Γρίπης των Τελευταίων Χρόνων στις ΗΠΑ

admin

Κορωνοϊός – Όσοι Νοσηλεύτηκαν Μπορεί να Παρουσιάσουν Άγχος, Αϋπνία, Κατάθλιψη και Μετατραυματικό Στρες

admin

Συμβουλές για να Προστατευτείτε από τον Κορωνοϊό κατά την Εμμηνόπαυση

admin

Πώς οι Τσίχλες Προλαμβάνουν την Εμφάνιση Τερηδόνας

admin

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Υπουργείο Υγείας – Ανοίγει Σήμερα η Πλατφόρμα για τα Επικαιροποιημένα Εμβόλια

Κοροναϊός Covid-19 – Μπορεί να Οδηγήσει σε Παγκόσμια Έλλειψη Φαρμάκων;

admin

Οι Επαναλοιμώξεις Covid-19 Αυξάνουν Σημαντικά τον Κίνδυνο για Άλλες Παθήσεις