Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Αύξηση των Κρουσμάτων του Κορωνοϊού στα Παιδιά με το Άνοιγμα των Σχολείων

Το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται να έχει επηρεάσει τη διασπορά του ιού και στα σχολεία, καθώς ήδη 60 σχολεία έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους ή τη λειτουργία επιμέρους τμημάτων.

Επομένως, βλέπουμε πως υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στα παιδιά, με 159 κρούσματα να σημειώνονται κατά την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας των σχολείων.

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού σε ανήλικους, ηλικίας από 0 έως 17 ετών, σημειώθηκε ήδη από την περασμένη εβδομάδα. 

Από τα σχεδόν 1.000 θετικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε παιδιά από την αρχή της πανδημίας, τα 460 αρρώστησαν κατά τον τελευταίο μήνα και τα 159 μόνο την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή από την έναρξη των σχολείων.

Ένα παιδί νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός παιδιών θετικών στον κορωνοϊό είναι παιδιά προσφύγων και μεταναστών, που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους των υγειονομικών αρχών σε Κέντρα Υποδοχής (ΚΥΤ).

Αν και τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας ανάμεσα σε μαθητές, δεν φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά με τη μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού στην ευρύτερη κοινωνία, το σίγουρο είναι ότι η εκπαίδευση θα πληγεί τους επόμενους μήνες από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Επιπτώσεις της Μάσκας στο Δέρμα του Προσώπου σας και πώς θα το Προστατέψετε

a.alefragkis

Κανένας Λόγος Πανικού αλλά ούτε και Εφησυχασμό Δηλώνει ο Υπουργός Υγείας

yoadmin

Η Αλυσίδα της Παγκόσμιας Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

yoadmin

Λάβετε Θέσεις στον Αγώνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση

yoadmin

Όσο Νωρίτερα Αρχίζει Κάποιος το Κάπνισμα Τόσο πιο Δύσκολα το Κόβει

yoadmin

Ο ΕΟΦ Προειδοποιεί για τα Προϊόντα Diet Slim και PowerFite

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ