Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Αυξημένη η Θνησιμότητα από τη Συνύπαρξη Γρίπης και Κορωνοϊού

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας, ο κίνδυνος θανάτου σε περίπτωση συνύπαρξης γρίπης και COVID-19 είναι αυξημένος.

Αυτή η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα από σχεδόν 20.000 άτομα που εξετάστηκαν τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό, μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 25 Απριλίου 2020.

Αυξημένη η Θνησιμότητα από τη Συνύπαρξη Γρίπης και Κορωνοϊού

Προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η μόλυνση από τη γρίπη θα μπορούσε να ευνοήσει την εμφάνιση του κορωνοϊού, οι ερευνητές από το «Public Ηealth England» συνέκριναν το ποσοστό των ασθενών που ήταν θετικοί στην COVID-19 ανάμεσα σε αυτούς που ήταν θετικοί στη γρίπη, σε σύγκριση με εκείνους που ήταν αρνητικοί στη γρίπη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 μειώθηκε κατά 68% μεταξύ των περιπτώσεων θετικών για τη γρίπη, γεγονός που υποδηλώνει πιθανό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο ιών.

Ωστόσο, σε περίπτωση αποδεδειγμένης συν-νοσηρότητας, ο κίνδυνος θανάτου ήταν σχεδόν έξι φορές υψηλότερος σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν ούτε γρίπη ούτε COVID-19, ενώ υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με άτομα προσβεβλημένα μόνο από τον ιό Sars-CoV-2.

Επομένως, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως υπάρχει πιθανή συνεργιστική δράση (μεταξύ των δύο ιών) σε άτομα που έχουν προσβληθεί και από τους δύο.

Αυτό υποδεικνύει πως παρόλο που είναι λιγότερο συχνή η ταυτόχρονη μόλυνση και από τους δύο ιούς, η πρόγνωση είναι χειρότερη όταν αυτό συμβαίνει.

Συνεπώς, η συνύπαρξη αυτών των ιών θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη θνησιμότητα.

Οι ερευνητές λοιπόν θεωρούν πως είναι σημαντικό το τεστ γρίπης να γίνεται σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα πιστεύουν ότι η χρήση του εμβολίου της γρίπης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Επιστημονικοί Φορείς για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών

yoadmin

Ορισμός Κρούσματος και Στενής Επαφής Κορωνοϊού Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

yoadmin

Κορωνοϊός – Εστία Υπερμετάδοσης του Ιού τα Υπαίθρια Πάρτι

yoadmin

Από τι Απειλείται η Υγεία των Ελλήνων;

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Πρωτεΐνες στο Αίμα Ασθενών Μπορούν να Λειτουργήσουν ως Προγνωστικοί Βιοδείκτες

yoadmin

Οι Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας θα Έπρεπε να Είναι µία Αυτονόητη Συνθήκη

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ