Υγεία & Ομορφιά
Αυξημένες οι Ελπίδες για Πιθανό Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού
Επικαιρότητα

Αυξημένες οι Ελπίδες για Πιθανό Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού

Οι ελπίδες αυξάνονται ότι ένα εμβόλιο κατά της CΟVID-19 θα μπορούσε να εγκριθεί έως το τέλος του έτους, με τους φαρμακοποιούς και τα ερευνητικά κέντρα να προσπαθούν να βάλουν τέλος σε αυτήν την πανδημία.

Αυξημένες οι Ελπίδες για Πιθανό Εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού

Δεκάδες υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε κλινική αξιολόγηση, με μερικά να έχουν ήδη διεξαγάγει δοκιμές σε τελικό στάδιο πριν ζητήσουν επίσημη έγκριση.

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες πιστεύει ότι απέχουμε μόνο λίγες εβδομάδες μέχρι να γίνουν γνωστά τα ευρήματα ενός πιθανού εμβολίου.

«Θα ξέρουμε εάν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό έως τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου», δήλωσε ο σύμβουλος του Κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, Dr. Anthony Fauci, σε συνέντευξή του.

Το ερώτημα είναι όμως, μόλις έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στα χέρια μας, ή περισσότερα από ένα, πώς θα μπορεί να γίνει στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη το συντομότερο δυνατό;

Ο Fauci είπε ότι ένα εμβόλιο που θεωρείται ασφαλές και αποτελεσματικό θα διατεθεί σύμφωνα με μια καθορισμένη προτεραιότητα, με άτομα όπως οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και εκείνα που ανήκουν σε κατηγορία υψηλότερου κινδύνου να είναι τα επικρατέστερα για να λάβουν τις πρώτες δόσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες μέσα στο 2021 προτού ένα εμβόλιο διατεθεί ευρύτερα.

Η ανάπτυξη ενός εμβολίου, προειδοποίησε ο Fauci, δεν θα αντικαταστήσει την ανάγκη για μέτρα δημόσιας υγείας για την προστασία των ανθρώπων από την ασθένεια για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο αγώνας για ένα εμβόλιο κατά της CΟVID-19 έχει ωθήσει τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να βοηθήσουν τη διαδικασία με την παροχή κεφαλαίων, προκειμένου να επιτρέψουν στις εταιρείες να αυξήσουν την παρασκευή τους ακόμη και πριν εγκριθούν τα φάρμακα.

Η δυσκολία αυτή τη στιγμή είναι ότι σε πολλές χώρες, αναμένεται ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί ή όχι να κυκλοφορήσει σύντομα, το οποίο μπορεί ή όχι να είναι αποτελεσματικό βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, και αναζητούν πιθανές θεραπευτικές (επιλογές) που θα μπορούσαν να λύσουν πολλά από τα προβλήματα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ετήσιος Αριθμός Κρουσμάτων του Ιού HIV Έπεσε Κατά 73%

Χορήγηση Πλάσματος Ιαθέντων από τη Νόσο COVID-19: Έγκριση για Χρήση σε Ασθενείς

Νέα Μελέτη Έδειξε Μεταλλάξεις του Κορωνοϊού

yoadmin

Τα Πιθανά Εμβόλια Κατά του Κορωνοϊού και η Επίβλεψη του ΕΜΑ Μέσω Ανεξάρτητης Έρευνας

yoadmin

Λήξη Περιορισμού – Τι Μέτρα θα Πάρετε στο Κομμωτήριο;

yoadmin

Κορωνοϊός – Τα Κρούσματα Παγκοσμίως σε Σύγκριση με αυτά της Κίνας

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ