Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Αυξημένα τα Μέτρα Προστασίας στα Σχολεία που Ξεκινούν Σήμερα

Πρώτη μέρα στα σχολεία και τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά για τους μαθητές και τους καθηγητές φέτος, καθώς θα πρέπει να τίθενται καθημερινά σε εφαρμογή τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αυξημένα τα Μέτρα Προστασίας στα Σχολεία που Ξεκινούν Σήμερα

Τα προληπτικά μέτρα που θα εφαρμόζονται αφορούν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, τον σχολαστικό καθαρισμό των χεριών, των αιθουσών και του εξοπλισμού.

Στο επίκεντρο φυσικά είναι οι καθηγητές, οι οποίοι έχουν αναλάβει να εξηγήσουν στα παιδιά τα μέτρα προστασίας, καθώς και να επιβλέπουν την πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Γενικότερα, από τους ειδικούς έχει τονιστεί ότι κανένα μέτρο από μόνο του δεν αρκεί και πρέπει να υπάρχουν πολλά μέτρα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πετύχει ο σκοπός του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία.

Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του.

Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Όσον αφορά στις μικρές ηλικίες, μέχρι 10 ετών, αναμένεται να υπάρξει ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας.

Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί από την ηγεσία του υπουργείου, στους μαθητές του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας.

Όσον αφορά στη σημερινή ημέρα, αναμένεται επίσης να διανεμηθούν, όπου έχουν ήδη φτάσει, οι μάσκες που προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Τι Συνιστούν οι Επιστήμονες

yoadmin

Κορωνοϊός – Γονίδιο της Άνοιας Αυξάνει τον Κίνδυνο Λοίμωξης

yoadmin

Covid-19: Νεότερα Δεδομένα από την Ανάπτυξη Εμβολίων

yoadmin

Ενίσχυση στις Μόνιμες Προσλήψεις Δεσμεύεται η Κυβέρνηση για το ΕΣΥ

yoadmin

Η Γιόγκα Βοηθά τους Μισούς Ενήλικες να Μειώσουν το Άγχος τους

Πώς θα Γίνεται η Διαχείριση Ύποπτου Κρούσματος Κορωνοϊού στα Σχολεία

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ