Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Αποτελέσματα Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

Νέα στοιχεία για τα χρόνια νοσήματα και τις διατροφικές συνήθειες του ελληνικού πληθυσμού ανακοινώθηκαν σε ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την “Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας” που διεξήχθη σε δείγμα 4.600 ατόμων, με αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου, κ. Αντώνη Ζαμπέλα.

Τα Αποτελέσματα της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

Η μελέτη υπέδειξε ότι τα κορεσμένα λιπαρά πρέπει να μειωθούν κατά 30% στον υγιή γενικό πληθυσμό και κατά περίπου 50% στα άτομα υψηλού κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ η πρόσληψη πολυακόρεστων λιπαρών οξέων θεωρείται χαμηλή.

Επιπλέον, υπάρχει χαμηλή πρόσληψη των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, Ε και Κ αλλά μεγάλο πρόβλημα υπάρχει κυρίως με τη βιταμίνη D.

Στο πλαίσιo της ημερίδας, ο καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Παναγιωτάκος, υπέδειξε ότι ενώ η θνησιμότητα της καρδιαγγειακής νόσου φαίνεται να ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία 20 – 30 έτη στην Ελλάδα, η νοσηρότητα και οι συναφείς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου έχουν αύξηση, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως δραματική.

Συμπερασματικά, η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των προϊόντων που παράγει ενώ το Υπουργείο Υγείας και άλλα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ να σχεδιάσουν προγράμματα παρέμβασης για τη βελτίωση της διατροφικής κατάστασης του πληθυσμού.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σημαντικότερο Πρόβλημα της Επόμενης Ημέρας της Πανδημίας Είναι η Ανεργία

Κανένας Ασθενής Covid δεν θα Μείνει Αβοήθητος παρά την Πίεση που Δέχεται το Σύστημα Υγείας

Τα Επίπεδα της Βιταμίνης D στον Οργανισμό και η Συσχέτισή τους με τον Κορωνοϊό

Covid-19 και Ασθενείς με Καρκίνο

yoadmin

Μείωση 10% της Ζάχαρης στα Αναψυκτικά

yoadmin

Νέο Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης Διακρίνει στις Αξονικές Κολονογραφίες τους Προκαρκινικούς και μη Πολύποδες του Εντέρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ