Υγεία & Ομορφιά
Τα Αποτελέσματα της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας
Επικαιρότητα

Αποτελέσματα Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

Νέα στοιχεία για τα χρόνια νοσήματα και τις διατροφικές συνήθειες του ελληνικού πληθυσμού ανακοινώθηκαν σε ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την “Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας” που διεξήχθη σε δείγμα 4.600 ατόμων, με αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου, κ. Αντώνη Ζαμπέλα.

Τα Αποτελέσματα της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

Η μελέτη υπέδειξε ότι τα κορεσμένα λιπαρά πρέπει να μειωθούν κατά 30% στον υγιή γενικό πληθυσμό και κατά περίπου 50% στα άτομα υψηλού κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ η πρόσληψη πολυακόρεστων λιπαρών οξέων θεωρείται χαμηλή.

Επιπλέον, υπάρχει χαμηλή πρόσληψη των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, Ε και Κ αλλά μεγάλο πρόβλημα υπάρχει κυρίως με τη βιταμίνη D.

Στο πλαίσιo της ημερίδας, ο καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Παναγιωτάκος, υπέδειξε ότι ενώ η θνησιμότητα της καρδιαγγειακής νόσου φαίνεται να ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία 20 – 30 έτη στην Ελλάδα, η νοσηρότητα και οι συναφείς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου έχουν αύξηση, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως δραματική.

Συμπερασματικά, η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των προϊόντων που παράγει ενώ το Υπουργείο Υγείας και άλλα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ να σχεδιάσουν προγράμματα παρέμβασης για τη βελτίωση της διατροφικής κατάστασης του πληθυσμού.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Καταναλωτές, Κλεισμένοι στα Σπίτια τους, Στράφηκαν στα Λαχανικά και Απέφυγαν τα Έτοιμα Γεύματα

yoadmin

Σήμερα η Χώρα μας Παραλαμβάνει τις Πρώτες 33.600 Δόσεις του Μονοδοσικού Εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Επιβολή Νέων Lockdown στην Ευρώπη Μπορεί να Αποφευχθεί

Το Μήνυμα του Υπουργού Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και η Υπόσχεσή του

d.tsagkrinos

Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα και Αναπαραγωγή

yoadmin

Κορωνοϊός – Όσοι Νοσηλεύτηκαν Μπορεί να Παρουσιάσουν Άγχος, Αϋπνία, Κατάθλιψη και Μετατραυματικό Στρες

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ