Υγεία & Ομορφιά
Τα Αποτελέσματα της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας
Αποτελέσματα της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας
Επικαιρότητα

Αποτελέσματα Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

Νέα στοιχεία για τα χρόνια νοσήματα και τις διατροφικές συνήθειες του ελληνικού πληθυσμού ανακοινώθηκαν σε ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την “Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας” που διεξήχθη σε δείγμα 4.600 ατόμων, με αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου, κ. Αντώνη Ζαμπέλα.

Τα Αποτελέσματα της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας

Η μελέτη υπέδειξε ότι τα κορεσμένα λιπαρά πρέπει να μειωθούν κατά 30% στον υγιή γενικό πληθυσμό και κατά περίπου 50% στα άτομα υψηλού κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενώ η πρόσληψη πολυακόρεστων λιπαρών οξέων θεωρείται χαμηλή.

Επιπλέον, υπάρχει χαμηλή πρόσληψη των λιποδιαλυτών βιταμινών Α, Ε και Κ αλλά μεγάλο πρόβλημα υπάρχει κυρίως με τη βιταμίνη D.

Στο πλαίσιo της ημερίδας, ο καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Παναγιωτάκος, υπέδειξε ότι ενώ η θνησιμότητα της καρδιαγγειακής νόσου φαίνεται να ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία 20 – 30 έτη στην Ελλάδα, η νοσηρότητα και οι συναφείς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου έχουν αύξηση, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως δραματική.

Συμπερασματικά, η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των προϊόντων που παράγει ενώ το Υπουργείο Υγείας και άλλα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ να σχεδιάσουν προγράμματα παρέμβασης για τη βελτίωση της διατροφικής κατάστασης του πληθυσμού.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12η Health Expo Athens

COVID-19: Πόσο Ασφαλής Είναι η Επιστροφή στην Εργασία;

admin

Εντυπωσιακά Στοιχεία Παρουσιάστηκαν στο Συμπόσιο Νόσος COVID-19 και Παιδιατρική Ενδοκρινολογία

admin

Η Συνεργασία του ΣΦΕΕ και του Ε.Ε.Σ. στη Μάχη Κατά της Πανδημίας COVID-19

Κορωνοϊός – Έγκριση του Εμβολίου Novavax σε Ενήλικες Άνω των 18 Ετών

Έξυπνο Βραχιολάκι Ανιχνεύει την Covid-19 πριν από την Εκδήλωση των Συμπτωμάτων

Καμπάνια Ενημέρωσης του Υπ. Παιδείας για την Πρόληψη της Διάδοσης του Κορωνοϊού

Οι Ψευδείς Ειδήσεις και η Αντιμετώπισή τους εν Μέσω Πανδημίας

Covid-19: Η Καλή Επιδημιολογική Πορεία της Ελλάδας Εδραιώνεται

admin

Κορωνοϊός – Νέος Καινοτόμος Κυτταρικός Βιοαισθητήρας για την Υπερταχεία Ανίχνευση του Ιού

admin

Κορωνοϊός – Οι Άνθρωποι που Πάσχουν από Καρκίνο Διατρέχουν Διπλάσιο Κίνδυνο να Υποκύψουν στον Ιό

admin

Αναδρομή στην Ιστορία – Η Αρχή και το Τέλος μίας Πανδημίας

admin
Εγγραφείτε στο Newsletter