Υγεία & Ομορφιά
Απαλλαγείτε από τις Τρίχες
Σώμα

Απαλλαγείτε από τις Τρίχες

Τρίχες: Όλες οι γυναίκες προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτές…

Για να λύσετε το πρόβλημα οριστικά, η λύση είναι να επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο ινστιτούτο ομορφιάς για μια επέμβαση με λέιζερ.

Η μέθοδος αυτή ωστόσο κοστίζει πολύ ακριβά και δεν είναι ανώδυνη.

Ας δούμε λοιπόν σε ποιες άλλες λύσεις μπορούμε να στραφούμε όταν θέλουμε να ξεφορτωθούμε τις τρίχες από το σώμα μας.

Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι αποτρίχωσης είναι οι παρακάτω:

1. Αυτές που απομακρύνουν τις τρίχες της επιφάνειας χωρίς να φτάσουν στη ρίζα.

Είναι τεχνικές γρήγορες και πρακτικές, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι οι τρίχες ξαναβγαίνουν πολύ γρήγορα.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει το ξυράφι και η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή.

Απαλλαγείτε από τις Τρίχες

Σημειώστε ότι η χρήση ενός αφρού ή κρέμας ξυρίσματος σε υγρό δέρμα είναι απαραίτητη.

Επίσης, υπάρχουν και οι αποτριχωτικές κρέμες, που έχουν το μειονέκτημα της δυσάρεστης οσμής, λόγο του θειογλυκολικού οξέως που περιέχουν, για κερατολυτική δράση.

Οι κρέμες αυτές χρησιμοποιούνται πάνω στη ζώνη προς αποτρίχωση σε παχιά στρώση, αφήνονται να δράσουν 4-8 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείται η κρέμα με μία σπάτουλα και ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά με διάστημα 8 τουλάχιστον ημερών.

Οι αποτριχωτικές κρέμες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε πολύ ευαίσθητα ή ερεθισμένα δέρματα και επίσης, δεν πρέπει το δέρμα να εκτίθεται άμεσα στον ήλιο.

Θυμηθείτε: Μετά την αποτρίχωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αλκαλικά σαπούνια ή αλκοολούχα προϊόντα γιατί επιτείνουν τον ερεθισμό του δέρματος.

2. Αυτές που απομακρύνουν τις τρίχες από την ρίζα τους.

Με αυτές τις τεχνικές η επανεμφάνιση των τριχών είναι πιο αργή (περίπου 3 εβδομάδες) και με τη συνεχή τους χρήση οι τρίχες ατροφούν και η πυκνότητα τους μειώνεται.

Εδώ ανήκουν οι αποτριχωτικές συσκευές, η αποτρίχωση με κεριά τα οποία χρησιμοποιούνται ζεστά ή χλιαρά και αλείφονται πάνω στο δέρμα, καθώς επίσης και οι αποτριχωτικές ταινίες με κρύο κερί, που προσκολλούνται στο δέρμα και μετά τραβιούνται μαζί με τις τρίχες.

Όλες οι παραπάνω πρακτικές έχουν το μειονέκτημα ότι είναι επώδυνες και για να εφαρμοστούν πρέπει η τρίχα να έχει φθάσει σε ένα ανάλογο μήκος πάνω στο δέρμα.

Θυμηθείτε: Μετά την αποτρίχωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με βάση τα πρωτεολυτικά ένζυμα που επιβραδύνει την ανάπτυξη των τριχών.

Φροντίστε το Δέρμα σας Μετά την Αποτρίχωση

3. Η μόνιμη αποτρίχωση που καταστρέφει οριστικά τον βολβό της τρίχας και η τρίχα δεν ξαναβγαίνει.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει η ηλεκτρική αποτρίχωση που με μια βελόνα μεταδίδει ηλεκτρισμό στη ρίζα της τρίχας, αργή σε αποτελέσματα και πολύ επώδυνη και η αποτρίχωση με laser, λιγότερο επώδυνη, που μεταδίδει φωτόνια ορισμένου μήκους κύματος που απορροφώνται από τη μελανίνη της τρίχας και έτσι καίγεται η τρίχα. Μετά τις συνεδρίες με laser δεν πρέπει το δέρμα να εκτεθεί στον ήλιο για τουλάχιστον 15 μέρες.

Φροντίστε το Δέρμα σας Μετά την Αποτρίχωση

Μετά την εφαρμογή οποιασδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους αποτρίχωσης, το δέρμα σας θα είναι ερεθισμένο και θα χρειαστεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον Φαρμακοποιό σας να σας προτείνει μια καταπραϋντική κρέμα με Πανθενόλη ή μια κρέμα με Αλλαντοΐνη και Ψευδάργυρο που έχει αναπλαστική και αντιμικροβιακή δράση.

Στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι πολύ ερεθισμένο και εμφανίζει έντονες κοκκινίλες, μπορείτε να ζητήσετε από το Φαρμακείο μια αντιφλεγμονώδη κορτιζονούχο κρέμα, που είναι πιο ισχυρή και καταπραΰνει άμεσα το πολύ ερεθισμένο δέρμα.

Νάντια Ποσειδώνος, Φαρμακοποιός
www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Λόγοι που είναι Σημαντική η Ενυδάτωση τον Χειμώνα

d.tsagkrinos

Τα Πάντα για την Ομορφιά – Απαντήσεις σε Βασικά Ερωτήματα

d.tsagkrinos

Ταλαιπωρημένο Δέρμα – Πώς θα το Αναζωογονήσετε

Bάνα Νικολαίδου

8 Συμβουλές για Υγιές και Λαμπερό Δέρμα τον Χειμώνα

yoadmin

Προϊόντα Αυτομαυρίσματος (Self Tanning) για Υπέροχο Χρώμα στο Δέρμα

yoadmin

Λάθη την Ώρα του Ντους – Γιατί να τα Αποφύγετε

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ