Υγεία & Ομορφιά
Ανθρωπιστική Βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Αλβανία.
Ανθρωπιστική Βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Αλβανία.
Επικαιρότητα

Ανθρωπιστική Βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Αλβανία

Στάλθηκε στην Αλβανία μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια η οποία ζητήθηκε για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στη χώρα, έπειτα από τις ενέργειες του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Dr. Αντώνιου Αυγερινού και μετά την επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, κ. Ylli Alushi.

Ανθρωπιστική Βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Αλβανία.

Σε πρώτη φάση, η βοήθεια περιλαμβάνει κουβέρτες, υποστρώματα, πτυσσόμενα κρεβάτια και σακίδια πλάτης.

Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στα Τίρανα, στις Κεντρικές Αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, στις οποίες συγκεντρώνεται όλη η βοήθεια προς τον Οργανισμό.

Στη συνέχεια, η αποστολή του Ε.Ε.Σ. μετέβει στα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα (Γ.Γ.) του Οργανισμού, κ. Artur Katuci και άλλα στελέχη.

Ο Γ.Γ. εξέφρασε αρχικά τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ για την ταχύτατη ανταπόκριση στο αίτημά τους, αλλά και συνολικά προς τον Ελληνικό λαό για τη συμπαράσταση που έχει δείξει από την πρώτη στιγμή.

Ενημερώθηκε για την πρόθεση του Ε.Ε.Σ. να συνεχίσει τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και συζητήθηκαν οι ανάγκες, όπως έχουν διαμορφωθεί.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον επικεφαλής της αποστολής της Διεθνούς Ομοσπονδίας, μετά την έγκριση του προγράμματος έκκλησης βοήθειας και αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης από την I.F.R.C. (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies) και συζητήθηκε ο προγραμματισμός και ρόλος που μπορεί να αναλάβει ο Ε.Ε.Σ.

Τέλος, η αποστολή του Ε.Ε.Σ. επισκέφθηκε το Περιφερειακό Τμήμα Δυρραχίου του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, όπου συνομίλησε με Εθελοντές και στελέχη του τμήματος και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου να οργανωθεί κατάλληλα η επόμενη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αποστολή του Ε.Ε.Σ., σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποίησε λάμβανε συνεχώς ευχαριστίες, από τους κατοίκους προς τον Ε.Ε.Σ., την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχουν από την πρώτη στιγμή προς τον Αλβανικό λαό.

www.y-o.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο Μέρος του Πληθυσμού Χωρίς Κανένα Σύμπτωμα της Νόσου Covid-19

admin

Διαβάστε Τώρα το Περιοδικό Υγεία και Ομορφιά – Τεύχος Φθινόπωρο 2022

Η Έγκαιρη Ανίχνευση της Νόσου Αλτσχάιμερ Μέσω Συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης

Αν Συνεχιστεί η Αύξηση των Κρουσμάτων θα Ζητήσω από την Επιτροπή να Εξετάσει και το Ενδεχόμενο Σκληρού Lockdown

Evi Makavelou

Το Φάρμακο που Συνεχίζει να Δρα και μετά το Πέρας της Λήψης του

admin

Ανοίγει Σήμερα η Πλατφόρμα για Εμβολιασμό των Εφήβων 15-17 Ετών

Αύξηση Νοσηλείας από τον Ιό RSV

Eleni Giannopoulou

Μικρός ο Κίνδυνος να Κολλήσει Κανείς Κορωνοϊό σε Δημόσια Τουαλέτα

Κατατέθηκε Τροπολογία για τη Χορήγηση Προσωρινού ΑΜΚΑ Αποκλειστικά για τη Διενέργεια του Εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊού

Evi Makavelou

Alcon Hellas: Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Πρεσβυωπία «Μην Κρατάς Μακριά Ό,τι Έχει Αξία»

Danae Stratiki

Οι Ανατροπές που Έφερε η COVID-19 στον Χώρο του Λιανικού Εμπορίου

admin

Αυξημένος ο Καρδιαγγειακός Κίνδυνος για τις Νέες Γυναίκες που Βίωσαν Βία

Εγγραφείτε στο Newsletter