Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Ανησυχητική Αύξηση στα Κρούσματα του Καρκίνου

Τα κρούσματα του καρκίνου θα αυξηθούν κατά 81% ως το 2040 στις χώρες με μικρό ή μεσαίο εισόδημα, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ανησυχητική Αύξηση στα Κρούσματα Καρκίνου.

Η αύξηση αυτή θα είναι λόγω των ανεπαρκών πόρων που επενδύονται στην πρόληψη.

Στην έκθεση του ΠΟΥ αναφέρεται ότι, αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, θα υπάρξει 60% αύξηση στα κρούσματα καρκίνου τα επόμενα είκοσι χρόνια σε όλον τον κόσμο.

Ο ΠΟΥ το 2018 κατέγραψε 18 εκατομμύρια κρούσματα καρκίνου και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει ως το 2040 τα 29 με 37 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στις χώρες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα, η κατάσταση αυτή εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι αυτές οι χώρες δαπανούν ελάχιστα χρήματα στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών και στη βελτίωση της υγείας των μητέρων και των παιδιών, ενώ οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι εξοπλισμένες για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των καρκίνων.

Ο ΠΟΥ παρουσίασε επίσης, μια σειρά παρεμβάσεων που θα επιτρέψουν να προληφθούν νέα κρούσματα καρκίνου, όπως η καταπολέμηση του καπνίσματος, ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Β’ για την πρόληψη του καρκίνου του ήπατος, και ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV για την πρόληψη του καρκίνου του πρωκτού και του τραχήλου της μήτρας.

Στην έκθεση του ΠΟΥ καταδεικνύεται επίσης, ότι η έρευνα βοήθησε στη μείωση των αριθμών των θανάτων από τον καρκίνο, κάτι που όμως παρατηρείται κυρίως στις πλούσιες χώρες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες για Καλύτερη Θεραπεία Όσων Πάσχουν από Σχιζοφρένεια Δίνει Νέα Έρευνα

a.alefragkis

Ο ΕΟΦ Προειδοποιεί για Επικίνδυνο Συμπλήρωμα Διατροφής

yoadmin

Ημέρα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια

yoadmin

Αυξημένος ο Κίνδυνος Πρόωρου Θανάτου για Όσους Έχουν Συσσωρευμένο Πάχος στην Κοιλιά

Φυλασσόμενη Συνταγή για τα Αντιβιοτικά

yoadmin

Κορωνοϊός – Πώς η ΧΑΠ και το Κάπνισμα Αυξάνουν τον Κίνδυνο

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ