Υγεία & Ομορφιά
Image default
Ενοχλήσεις - Τραυματισμοί

Ανησυχητικά Σημάδια στη Διάρκεια μιας Προπόνησης που δεν Πρέπει να Αγνοούμε

Η ένταση με την οποία ασκούμαστε έχει να κάνει με την εμπειρία μας και με το κατά πόσο το σώμα μας έχει συνηθίσει στους συγκεκριμένους ρυθμούς που ακολουθούμε.

Επειδή όμως, η κάθε μέρα δεν είναι ίδια, είναι πολύ εύκολο να φτάσουμε τον οργανισμό μας στα όριά του και το καμπανάκι μας να χτυπήσει κόκκινο πριν καν ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας.

Οι παρακάτω ενδείξεις μας φανερώνουν πότε το έχουμε παρακάνει και δεν εννοούμε το μυικό πιάσιμο που αισθανόμαστε μετά.

Ξαφνική και επίμονη ζαλάδα

Αποτελεί ένδειξη ότι έχουμε αφυδατωθεί.

Ακόμα χειρότερα αν συνοδεύεται από σκοτοδίνη με τάσεις λιποθυμίας, καλό είναι να διακόψουμε αμέσως και να φροντίσουμε να ενυδατωθούμε άμεσα.

‘Έντονη τρεμούλα

Συχνά συμβαίνει από τα μέσα της προπόνησης και προς το τέλος της, όταν οι συγκεκριμένοι μύες που νιώθουμε να τρέμουν έχουν κουραστεί καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια.

Μπορεί να συμβεί όμως, κι επειδή εκτελούμε την άσκηση με λάθος τρόπο.

Τέλος, υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουμε πάθει υπογλυκαιμία που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία.

Για να αποφευχθεί, καλό είναι να καταναλώσουμε πριν την προπόνηση καλούς υδατάνθρακες, όπως μαύρο ψωμί σε συνδυασμό με πρωτεΐνη ή μια μπάρα δημητριακών.

Τάση για εμετό και πόνος στο στομάχι

Μπορεί να νιώσουμε και τα δύο, αν έχουμε φάει λίγη ώρα πριν γυμναστούμε. Ακόμα χειρότερα, αν έχουμε κάνει ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα, το οποίο δεν έχουμε προλάβει να χωνέψουμε.

Ας έχουμε στο νου μας ότι για να ασκηθούμε θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις ώρες από το τελευταίο μας γεύμα, έτσι ώστε να είμαστε ασφαλείς ότι δε θα μας συμβεί κάτι, αλλά από την άλλη, δε θα πρέπει να είμαστε και εντελώς νηστικοί.

Αίσθηση τσιμπήματος στα πλευρά

Είναι πολύ ενοχλητικό ιδιαίτερα αν κάνουμε αερόβια άσκηση.

Μπορεί να συνοδεύεται και από πόνο στο σημείο της σπλήνας που υποδηλώνει ότι πιεζόμαστε και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μας αναγκάσει να μειώσουμε ταχύτητα ή να σταματήσουμε εντελώς.

Κύρια αιτία για όλα αυτά είναι η γρήγορη κατάποση τροφής ή η υπερβολική ποσότητα πρόσληψης υγρών λίγο πριν από την προπόνηση.

Πόνος στο στήθος και δυσφορία στην περιοχή

Πριν πανικοβληθούμε νομίζοντας ότι παθαίνουμε καρδιακό επεισόδιο, ας θυμηθούμε πόσο πολύ νερό έχουμε πιει πριν ξεκινήσουμε ή αν έχουμε πάρει κάποιο παυσίπονο φάρμακο χωρίς να έχουμε φάει.

Παρόλα αυτά, επειδή πρόκειται ούτως ή αλλιώς για ένα ύποπτο σύμπτωμα, αν το δούμε να επιμένει, επιβάλλεται να ασχοληθούμε πιο επισταμένα με αυτό, κάνοντας μια επίσκεψη στο γιατρό μας. 

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φυσικοί Τρόποι για να Διατηρήσετε Υγιείς τις Αρθρώσεις σας

a.alefragkis

Ανακουφίστε τους Πόνους στη Μέση

yoadmin

Οι Λόγοι Πίσω από τη Zαλάδα την Ώρα της Άσκησης

Bάνα Νικολαίδου

Απλές Συμβουλές για να Προστατέψουμε τα Γόνατά μας από τη Φθορά

a.alefragkis

Τραυματισμοί και Διατροφή για Ταχεία Ανάρρωση

Bάνα Νικολαίδου

Πώς να Προστατέψετε τον Αυχένα σας ενώ Κοιμάστε

a.alefragkis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ