Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Αναμένεται Αύξηση των Κρουσμάτων του Κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες να αυξήσουν τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού, ήδη από τον Οκτώβριο, καθώς προβλέπεται επιδείνωση της κατάστασης και αύξηση των κρουσμάτων, οδηγώντας σε μεγαλύτερο αριθμό θανάτων.

Αναμένεται Αύξηση των Κρουσμάτων του Κορωνοϊού

Ο αριθμός των περιπτώσεων CΟVID-19 στην Ευρώπη αυξάνεται καθημερινά και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Hans Kluge, διευθυντή του ευρωπαϊκού κλάδου του ΠΟΥ, η θνησιμότητα στην Ευρώπη προβλέπεται να αυξηθεί, ιδιαίτερα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων έχει αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στην Ισπανία και στη Γαλλία.

Ο ΠΟΥ αναφέρει πως περισσότερες από 51.000 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού καταγράφηκαν στις 55 χώρες μέλη του οργανισμού, μόνο για την ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό δείχνει πως τα κρούσματα είναι περισσότερα από ό,τι κατά την έξαρση της πανδημίας που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την COVID-19 παραμένει στο επίπεδο που καταγράφηκε από τις αρχές Ιουνίου, δηλαδή 400 έως 500 θάνατοι την ημέρα.

Συνεπώς, ο ΠΟΥ πρόκειται να συγκεντρώσει όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωση, προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ορισμένες χώρες , όπως η Αγγλία, έχουν ήδη λάβει πιο αυστηρά μέτρα.

Άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Τσεχία, ενισχύουν την εφαρμογή μέτρων περιορισμού, καθώς ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς οι Κλιματικές Αλλαγές Επηρεάζουν τη Μεταδοτικότητα της Νόσου COVID-19

yoadmin

Νέα Έρευνα για τη Θρόμβωση

yoadmin

Περιορισμός Λόγω Κορωνοϊού – Οι Γιατροί Φοβούνται Συνέπειες για Άλλες Ασθένειες

yoadmin

Ανάκληση Νοθευμένου Μελιού από τον ΕΦΕΤ

Τα Παιδιά Είναι Πολύ Λιγότερο Ασυμπτωματικοί Φορείς Εξάπλωσης του Κορωνοϊού σε Σχέση με τους Μεγάλους

Οι Επιστημονικοί Φορείς για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ