Υγεία & Ομορφιά
Επικαιρότητα

Ανάκληση Νοθευμένου Μελιού από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση νοθευμένου μελιού από την αγορά προχωρά η Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ανάκληση Νοθευμένου Μελιού από τον ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως 100% μέλι ανθέων, ενώ κρίθηκε να είναι μη κανονικό/νοθευμένο με εξωγενή σάκχαρα και προσθήκη αμυλοσιροπίου.

Πρόκειται για 100% μέλι ανθέων σε stick – συσκευασία των 800 γραμμαρίων (100 τεμάχια των 8 γραμμαρίων έκαστο) με την εμπορική ονομασία Royal honey σε χάρτινη κλειστή συσκευασία 800 γρ, με αριθμό παρτίδας L06022020 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 06/01/2022.

Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ με στοιχεία εγκατάστασης BG 16.18085 για την COFFEELAND ΜΟΝ. ΕΠΕ, 1Ο χλμ Παλαιάς Συμμαχικής οδού, Τ.Κ. 57000, Θεσσαλονίκη και διακινήθηκε από την επιχείρηση Διαμαντής Μασούτης AE, Υποκατάστημα Χονδρικής Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Μπορώ να Συνεχίσω να Θηλάζω το Μωρό μου;

admin

Συχνά Νευρολογικά Συμπτώματα σε Ασθενείς με Covid-19

admin

Βοήθεια 232 Εκατομμυρίων Ευρώ από την ΕΕ για τον Κοροναϊό

admin

Ελπίδες για Θεραπεία που Αφορά Βαριά Μορφή Μεσογειακής Αναιμίας

admin

Πώς Ορίζεται το Ύποπτο Κρούσμα του Κοροναϊού;

admin

Κορωνοϊός – Η Συσχέτιση των Γονιδίων με την Αύξηση του Κινδύνου Νόσησης

Μείωση Ρεκόρ των Καπνιστών τα Τελευταία 5 Χρόνια στην Ελλάδα

admin

Πότε Αυξάνεται ο Κίνδυνος Εγκεφαλικού και Καρδιακής Αρρυθμίας στους Νέους;

admin

Κορωνοϊός – Η Συντριπτική Πλειονότητα των Ασυμπτωματικών θα Παραμείνουν Χωρίς Συμπτώματα

admin

Οι Ένοχες Τροφές που Αυξάνουν τον Κίνδυνο για Μελάνωμα ή Καρκίνο του Προστάτη

Η Εκπαίδευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη

admin

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS