Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Ανάκληση Καλλυντικών Προϊόντων από τον ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην ανάκληση των πιο κάτω καλλυντικών προϊόντων:

– Πούδρα Lovie CONTOUR PERFECTION No 221. (αρ. παρτ. 03030217) επειδή ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Ethylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

– Πούδρα Lovie Compact Powder No.203A. (αρ. παρτ. 03040117) επειδή ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Phenoxyethanol, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Επίσης, επί της επισήμανσης αναγράφεται το συντηρητικό Ethylparaben, ενώ δεν ανιχνεύθηκε κατά τον εργαστηριακό έλεγχο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην ανάκληση καλλυντικών προϊόντων.

– Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, Eyeshadow, No18. (αρ. παρτ.: 4030250) επειδή ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Isobutylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

– Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, No22. (αρ. παρτ.: 4060041) επειδή ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Isobutylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

– Κρέμα Lovie Μake up oil free No2 (αρ. παρτ.: 16470) λόγω του ανομοιογενούς μείγματος με εμφανή διαχωρισμό δύο φάσεων.

– Πούδρα Lovie Compact Powder No 2015A. (αρ. παρτ. 03031117), καθώς ανιχνεύθηκαν τα συντηρητικά Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, ενώ δεν αναγράφoνται στην επισήμανση της συσκευασίας. 

– Κραγιόν Lovie MATTE lipstick Hyaluronic Acid & Argan Oil, Paraben free No 216. (αρ. παρτ. 161498), διότι ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

 

Η απόφαση, σύμφωνα με τον ΕΟΦ εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

H εταιρεία LOVIE COSMETICS ATHENS η οποία έχει πραγματοποιήσει τη διάθεση των εν λόγω παρτίδων στην ελληνική αγορά οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων προκειμένου να τις αποσύρουν.

Επίσης, ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση της παρτίδας 2400515 του καλλυντικού προϊόντος:

«Ενισχυτικό σαμπουάν CADUTA για την πτώση των μαλλιών», καθώς το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος, δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς το pH.

Η εταιρεία FAIR HAIR Ι. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Νεότερα Δεδομένα Σχετικά με τη Δυνατότητα των Εμβολίων να Προλαμβάνουν τη Μετάδοση του SARS-CoV-2

Νέα Επαναστατική Ακτινοθεραπεία κατά του Καρκίνου που Διαρκεί Δευτερόλεπτα

d.tsagkrinos

Κορωνοϊός – Η Συμβολή της Καραντίνας στον Περιορισμό της Εξάπλωσης του Ιού

yoadmin

Αύξηση Ορίου Επιβατών σε ΙΧ, ΤΑΞΙ, Ε.Ι.Χ με Οδηγό, Διπλοκάμπινα, Μικτής Χρήσης και Τύπου ΒΑΝ Οχήματα

Bάνα Νικολαίδου

Αυξημένη Μεταδοτικότητα Φαίνεται να Έχουν οι Μεταλλάξεις του Κορωνοϊού που Εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική

Οδηγίες Εφαρμογής Απλής Χειρουργικής Μάσκας

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ