Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σεξουαλικότητα

Αλήθειες που Ισχύουν για το Σεξ στις Μακροχρόνιες Σχέσεις

Η κουλτούρα μας είναι γεμάτη από λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με το τι είναι υγιές, ρεαλιστικό και βιώσιμο στις σχέσεις, τον έρωτα, το γάμο, ακόμα και το σεξ.

Μία από αυτές είναι και η ιδέα πως όλοι όσοι βρίσκονται σε σχέση πρέπει να αισθάνονται συνεχώς τρελά ερωτευμένοι με το σύντροφό τους και να μην βιώνουν ποτέ συναισθήματα όπως αμφιβολία για το εάν έχουν επιλέξει τον κατάλληλο άνθρωπο.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η αντίληψη πως εάν οι σύντροφοι δεν έρχονται σε ερωτική επαφή αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, τότε υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη σχέση.

Κι όμως, υπάρχουν κάποιες αλήθειες για το σεξ, που λίγοι ξέρουν και είναι βγαλμένες από την ανθρώπινη εμπειρία.

Πρόκειται για αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα των ζευγαριών και όχι για αυτό που θα «έπρεπε» να συμβαίνει.

Είναι σύνηθες ένας από τους συντρόφους να έχει περισσότερες σεξουαλικές ανάγκες και να παρακινεί και τον άλλο που συνήθως έχει λιγότερες.

Οι παρακάτω αλήθειες για το σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις θα αποτελέσουν κίνητρο για να εξερευνήσετε όχι όλα όσα πάνε «λάθος» αλλά όσα λειτουργούν μέσα στη σχέση σας.

Μία υγιής σεξουαλική ζωή είναι ό,τι λειτουργεί για το ζευγάρι

Για μερικούς αυτό σημαίνει σεξ τρεις φορές την εβδομάδα ενώ για κάποιους άλλους μπορεί να μεταφράζεται σε σεξ μία φορά το μήνα.

Το σημαντικό είναι να καταλάβει κανείς πως όλοι οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους και πως οι ανάγκες κάθε ζευγαριού είναι υποκειμενικές, χωρίς να υπάρχουν αντικειμενικοί κανόνες που πρέπει υποχρεωτικά να ισχύουν ακολουθούν.

Συνήθως υπάρχει ένας σύντροφος που έχει περισσότερες ανάγκες και ένας που έχει λιγότερες

Είναι σύνηθες ένας από τους συντρόφους να έχει περισσότερες σεξουαλικές ανάγκες και να παρακινεί και τον άλλο που συνήθως έχει λιγότερες.

Γενικά επικρατεί η αντίληψη πως οι άντρες είναι εκείνοι που επιδιώκουν περισσότερο το σεξ σε σχέση με τις γυναίκες, όμως αυτό δεν ισχύει πάντοτε και διαφέρει από σχέση σε σχέση.

Επίσης πρόκειται για ένα «ρόλο» που εναλλάσσεται μεταξύ των συντρόφων.

Το σεξ δεν είναι μόνο ό,τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα

Μία ευρέως διαδεδομένη αντίληψη είναι πως το σεξ είναι ό,τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα.

Αυτή η νοοτροπία ακυρώνει το φλερτ, τα προκαταρτικά και τις πιο «αθώες» εκφράσεις της ερωτικής διάθεσης όπως τα φιλιά και οι αγκαλιές.

Μία πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση της ερωτικής πράξης είναι εκείνη που περιλαμβάνει διάφορων ειδών εκδηλώσεις της σεξουαλικής έλξης και, φυσικά, όσο σεξ είναι αρκετό για κάθε ζευγάρι.

Μία πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση της ερωτικής πράξης είναι εκείνη που περιλαμβάνει διάφορων ειδών εκδηλώσεις της σεξουαλικής έλξης και, φυσικά, όσο σεξ είναι αρκετό για κάθε ζευγάρι.

Το σεξ δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της ερωτικής πράξης

Μία ακόμη τάση που επικρατεί είναι να πιστεύουμε πως το σεξ έχει νόημα μόνο στις περιπτώσεις που και οι δύο σύντροφοι έρχονται σε οργασμό.

Πρόκειται για μία πολύ περιορισμένη αντίληψη καθώς το σεξ είναι πολλά περισσότερα από αυτό: τα φιλιά, τα αγγίγματα, το νοιάξιμο και η φροντίδα για το έτερον ήμισυ είναι εξίσου σημαντικά.

Πολύ περισσότερο, μια υγιής σεξουαλική σχέση είναι εκείνη μέσα στην οποία οι σύντροφοι αισθάνονται την οικειότητα και την ασφάλεια να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους μαζί.

Η συναισθηματική ασφάλεια παίζει τεράστιο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση ενώ μία απλή αγκαλιά, ένα άγγιγμα ή το κράτημα του χεριού μπορεί να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι η ίδια η ερωτική πράξη.

Το συμπέρασμα είναι το ακόλουθο: όλοι όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις αργά ή γρήγορα θα προβληματιστούν σχετικά με το σεξ.

Αντί λοιπόν να τρομάξουμε και να σπεύσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους υπόλοιπους ή την αντίληψη της κοινωνίας για το τι είναι «φυσιολογικό», δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η ουσία σε μία σχέση είναι η αποδοχή, η συναισθηματική ασφάλεια και η πληρότητα.

Όσο περισσότερο οι σύντροφοι αποδέχονται ο ένας τον άλλο και μιλούν ανοιχτά για τους προβληματισμούς τους, τόσο περισσότερη πληρότητα θα νιώθουν μέσα στη σχέση και κατά συνέπεια θα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς της.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο Κανονική Μπορεί να Είναι η Σεξουαλική σας Ζωή

Bάνα Νικολαίδου

Συμβουλές – Κλειδιά που θα Απογειώσουν την Ερωτική σας Ζωή

d.tsagkrinos

Υπερσεξουαλικότητα – Πόσο Επικίνδυνη Είναι

Bάνα Νικολαίδου

Τα Φρούτα που Απογειώνουν τη Στυτική Λειτουργία

d.tsagkrinos

Αφροδισιακές Τροφές για να Φτάσετε στον Έβδομο Ουρανό!

yoadmin

3 Τεχνικές για Ενίσχυση του Ανδρικού Οργασμού

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ