Υγεία & Ομορφιά
Η μάχη των dietaholics με τα κιλά τούς γίνεται εμμονή.
Αδυνάτισμα

Αιώνια Εθισμένοι στις Δίαιτες

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που δε διστάζει να ακολουθεί πιστά κάθε είδους δίαιτα που κυκλοφορεί, είτε ταιριάζει στις ανάγκες της είτε όχι, όσο επικίνδυνη και αν κρίνεται.

Οι άνθρωποι αυτοί εφαρμόζουν με μανία οποιοδήποτε διατροφικό μοντέλο διαβάζουν στα περιοδικά και στο Ίντερνετ ή ακούνε ότι το ακολούθησε κάποιος διάσημος και είχε θεαματικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για τους λεγόμενους dietaholics (από το diet=δίαιτα και το holic που υποδηλώνει την εξάρτηση από κάτι).

Η μάχη των dietaholics με τα κιλά τούς γίνεται εμμονή.

Το κυνήγι της τελειότητας

Στη μάχη τους για την απώλεια κιλών και την επίτευξη ενός σμιλευμένου κορμιού χωρίς ίχνος ατέλειας, οι dietaholics αγνοούν πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες.

Έχοντας θέσει κάποια κορμιά ως πρότυπα, πολεμούν την παχυσαρκία θεωρώντας ότι το τέλειο σώμα πρέπει να είναι λεπτό, χωρίς περιττό λίπος για να γίνει αντικειμενικά αποδεκτό.

Η χειρότερη εποχή τους είναι η άνοιξη γιατί το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες για τα πρώτα μπάνια, καταφεύγουν σε οποιοδήποτε διατροφικό πλάνο πέσει στα χέρια τους και το εφαρμόζουν κατά γράμμα.

Όταν τα αποτελέσματα αργούν ή απλώς δεν έρχονται, το εγκαταλείπουν ψάχνοντας το αμέσως επόμενο που θα τους βοηθήσει να πετύχουν το στόχο τους.

Aυτό επαναλαμβάνεται όλο το χρόνο βέβαια, αλλά σε μικρότερη ένταση.

Δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αξιολογήσουν τίποτα ούτε σκέφτονται πόσο  στερητικό, βαρετό, μονοφαγικό ή επικίνδυνο μπορεί να είναι για την υγεία τους.

Αναλώνουν άπειρο χρόνο στις έρευνές τους, ενθουσιάζονται με τα ευρήματά τους και τα εκθειάζουν μέχρι να αποδειχθεί η αναποτελεσματικότητά τους.

Η μάχη τους με τα κιλά τούς γίνεται εμμονή, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν πρόβλημα βάρους.

Οι αυξομειώσεις του βάρους εξασθενούν τον οργανισμό .

Η χαμηλή τους όμως αυτοπεποίθηση και το κυνήγι της τελειότητας τους ρίχνει στην αναζήτηση της τέλειας δίαιτας.

Αν αποτύχουν, απελπίζονται και μπορεί να καταφύγουν σε αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα αδυνατίσματος μέχρι την ανακάλυψη της επόμενης «επαναστατικής δίαιτας».

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα

Παίρνουν και χάνουν κιλά σε χρόνο ρεκόρ ή αντίθετα, ό,τι και να εφαρμόσουν δεν έχει καμιά αποτελεσματικότητα πάνω τους και έτσι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Αγνοώντας πόσο πολύ καταπονούν τον οργανισμό τους, χάνουν τελικά μυικό ιστό αντί για λίπος και επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους.

Οι καύσεις τους μειώνονται και μόλις φάνε κάτι παραπάνω ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν.

Οι αυξομειώσεις αυτές του βάρους εξασθενούν τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα προκαλώντας και απώλεια πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. 

Παρόλα αυτά, ας μη συγκρίνουμε την παραπάνω κατηγορία με τις κατηγορίες των βουλιμικών ή των ανορεκτικών που πάσχουν από τις αντίστοιχες διατροφικές διαταραχές.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συγκεκριμένη στάση ζωής, κάτι αντίστοιχο με αυτήν των vegans, των vegetarians και των υπόλοιπων.

Το ότι αυτή η στάση μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τον οργανισμό αποτελεί ένα εντελώς ξεχωριστό κεφάλαιο.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Χάσετε το Λίπος στην Κοιλιά Μέχρι το Καλοκαίρι

Πώς να Απαλλαγείτε από το Ενοχλητικό Λίπος στην Κοιλιά

Έξυπνες Ιδέες για να μην Παίρνετε Βάρος στη Δουλειά

Το Φαρμακείο Πολύτιμος Σύμμαχος στο Αδυνάτισμα

Πώς Συνδέεται ο Σίδηρος με την Απώλεια Βάρους

Χάστε Βάρος Χωρίς Δίαιτα