Υγεία & Ομορφιά
6 Ερωτήσεις Ταμπού που Δεν Τολμάτε να Ρωτήσετε τον Γυναικολόγο σας.
Σεξ Σεξουαλικότητα

6 Ερωτήσεις Ταμπού που Δεν Τολμάτε να Ρωτήσετε τον Γυναικολόγο σας – Video

Σεξουαλικά προβλήματα, ενοχλητικές λοιμώξεις, κολπικά υγρά…

Μερικές φορές νιώθετε άβολα να κάνετε ορισμένες ερωτήσεις στον γυναικολόγο σας.

Δείτε στο παρακάτω video τις ερωτήσεις ταμπού που θα θέλατε να κάνετε στον γυναικολόγο σας…

Μετά τη σεξουαλική επαφή, νιώθω έντονο κάψιμο στην περιοχή του κόλπου. Γιατί;

Το αίσθημα καψίματος κατά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να έχει προκληθεί από διάφορες αιτίες (ερεθισμός, φλεγμονή, μόλυνση, σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, κ.λπ.). Μπορεί επίσης να οφείλεται στην έλλειψη κολπικής λίπανσης. Ο γυναικολόγος σας θα διαγνώσει την αιτία και θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε ανάλογα.

Τα χείλη του αιδοίου μου είναι πολύ μεγάλα. Είναι φυσιολογικό;

Είναι απολύτως φυσιολογικό. Η αισθητική του αιδοίου προκαλεί ανασφάλεια σε νεαρά κορίτσια. Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν τα χείλη τους είναι πολύ μεγάλα. Εάν δεν υπάρχει καμία δυσφορία στην καθημερινότητα, όπως όταν κάνουμε ποδήλατο, τότε δεν υφίσταται καμία ανωμαλία.

Γιατί έχω πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός ο πόνος κατά τη διείσδυση οφείλεται στην έλλειψη λίπανσης του κόλπου. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η χρήση λιπαντικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Τα προκαταρτικά είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια καλή λίπανση του κόλπου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος συνδέεται με φυσικές ανωμαλίες. Ο γυναικολόγος σας θα το αναγνωρίσει και θα σας βοηθήσει αν το αντιμετωπίσετε.

Έχω χλαμύδια. Αυτό σημαίνει ότι ο σύζυγός μου με απατά;

Τα χλαμύδια είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που προκαλείται από βακτήρια. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει κανένα σημάδι μόλυνσης και κάποια συμπτώματα παραμένουν απαρατήρητα. Καθώς αυτό το νόσημα αναπτύσσεται χωρίς εμφανή συμπτώματα, μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ο ιός να παραμείνει «αδρανής» στο σώμα.

Η απιστία δεν είναι η μόνη πιθανή αιτία. Είναι πιθανό ένας από τους δύο να έχει μολυνθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συμπτώματα και να το έχει μεταδώσει στον άλλο. Σε ορισμένα άτομα, τα συμπτώματα εμφανίζονται αργά. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η μόλυνση είναι η χρήση προφυλακτικού.

Θέλω να βάλω διάφραγμα. Μπορώ;

Όλο και περισσότερα κορίτσια θέλουν να σταματήσουν το αντισυλληπτικό χάπι και να βάλουν διάφραγμα. Μια επιλογή που δεν έχει κανέναν κίνδυνο. Αν δεν υπάρχει σταθερός σύντροφος, καλό είναι να μην γίνεται η χρήση διαφράγματος. Η αντισύλληψη δεν προστατεύει από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της μη προστατευμένης σεξουαλικής επαφής, το διάφραγμα μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν στη μήτρα και να προκαλέσουν μακροχρόνια υπογονιμότητα.

Έχω πολλά υγρά. Γιατί;

Τα κολπικά υγρά είναι ένα μεγάλο ζήτημα για τις γυναίκες.

Το εσωτερικό του κόλπου δεν πρέπει να πλένεται. Τα λευκά υγρά που εκρέει ο κόλπος είναι αποτέλεσμα αυτοκαθαρισμού του. Κατά τη διάρκεια του κύκλου, τα υγρά μπορούν να αλλάξουν, να γίνουν πιο πυκνά και να έχουν κάποια χρώση.

Η φαγούρα, η μυρωδιά, η αύξηση των υγρών μπορεί να είναι ένα σημάδι κολπικής μόλυνσης. Ο γυναικολόγο σας θα λάβει ένα δείγμα για να κάνει μια διάγνωση και να σας δώσει προσαρμοσμένη θεραπεία.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικείος και Αντρικός Οργασμός – Ομοιότητες και Διαφορές

Καλοκαίρι

yoadmin

Πώς Μπορεί να Κρατήσει το Σεξ Περισσότερη Ώρα

Bάνα Νικολαίδου

Ταντρικό Σεξ και Απόλαυση

Bάνα Νικολαίδου

Τα Κατάλληλα Προκαταρκτικά για να τον Ξεμυαλίσετε

Bάνα Νικολαίδου

Συμβουλές για Καλύτερο Σεξ

Bάνα Νικολαίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ