Υγεία & Ομορφιά
Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά
Διατροφή

5 Τρόφιμα που Περιέχουν Φυσικά Προβιοτικά

Τα οφέλη των προβιοτικών για την υγεία μας είναι πλέον γνωστά.

Συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης, στην καταπολέμηση των εντερικών πόνων και φλεγμονών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και γενικότερα η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας.

Το λάχανο, είναι από μόνο του ένα φυσικό προβιοτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C.

Ποια είναι λοιπόν, τα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά προβιοτικά;

Ας δούμε μαζί πέντε τρόφιμα που περιέχουν φυσικά προβιοτικά.

Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά – Λάχανο

Το λάχανο, είναι από μόνο του ένα φυσικό προβιοτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C.

Δεν ενισχύει μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά βοηθά και στην πέψη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε το λάχανο, αλλά το ιδανικό είναι να καταναλώνεται ωμό.

Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά – Γιαούρτι

Ως πλούσια πηγή φυσικών προβιοτικών, το γιαούρτι είναι πολύ πλούσιο σε προβιοτικά στελέχη των bifidobacteria και lactobacilli, καταπραΰνει τους πεπτικούς πόνους και ενισχύει την εντερική χλωρίδα.

Το Μίσο

Το Μίσο προέρχεται από την Ιαπωνική κουζίνα και το συναντάμε σε μορφή ζυμωμένης πάστας.

Έχει πολύ αλμυρή γεύση και παρασκευάζεται από σόγια, κριθάρι, θαλασσινό αλάτι και μανιτάρι τύπου koji.

Η κατανάλωσή του μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και εγκεφαλικών επεισοδίων στις γυναίκες, ενώ είναι τόσο πλούσιο σε προβιοτικά και θρεπτικά συστατικά που αποτελεί από μόνο του μια καλή επιλογή.

Το Μίσο προέρχεται από την Ιαπωνική κουζίνα και το συναντάμε σε μορφή ζυμωμένης πάστας.

Αγγουράκια τουρσί

Πρόκειται για μικρά αγγούρια που έχουν αφεθεί σε θαλασσινό νερό προκειμένου να μαριναριστούν.

Προσοχή όμως, γιατί τα αγγουράκια τουρσί που έχουν αφεθεί στο ξύδι δεν περιέχουν πλέον δραστικά προβιοτικά.

Τρόφιμα με φυσικά προβιοτικά – Ορισμένα τυριά

Το γκούντα, η μοτσαρέλα, το τσένταρ είναι ορισμένα από τα τυριά που είναι γεμάτα προβιοτικά.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλα τα τυριά, καθώς τα περισσότερα τυριά έχουν υποστεί μια διαδικασία ζύμωσης.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πιο Θρεπτικά Αποξηραμένα Φρούτα

Evi Makavelou

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

admin

Υγιεινή Μαγειρική – Τεχνικές και Οφέλη

Απώλεια Βάρους – Τροφές που Καίνε Λίπος

Evi Makavelou

Ζάχαρη – Πώς θα τη Συμπεριλάβετε στη Διατροφή σας;

admin

Πώς θα Καταπολεμήσετε τον Εθισμό στα Ανθυγιεινά Τρόφιμα;

Το Σκόρδο και οι Μοναδικές του Ιδιότητες για την Υγεία

admin

Τροφές που σε Μεγάλες Ποσότητες Έχουν Παρενέργειες

admin

Διατροφή – Τροφές με Λίγες Θερμίδες

Evi Makavelou

Επίμονη Πείνα – Πώς θα τη Σταματήσετε;

Evi Makavelou

Καλή επιτυχία στις πανελλήνιες με tips από το YO.gr !

Akis Karamanos

Αυγά – Πόσο Ωφέλιμα Είναι Τελικά;

Evi Makavelou