Υγεία & Ομορφιά
Ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα στη χώρα μας είναι το μήλο.
Ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα στη χώρα μας είναι το μήλο.
Διατροφή

5 Σημαντικά Οφέλη που Έχουν τα Μήλα για τον Οργανισμό

Ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα στη χώρα μας είναι το μήλο.

Πρόκειται για ένα φρούτο που έχει μπει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην δίαιτά μας, με αποτέλεσμα να το καταναλώνουμε σχεδόν μηχανικά, χωρίς να γνωρίζουμε στην πραγματικότητα τα οφέλη του για τον οργανισμό.

Εκτός από ιδιαίτερα νόστιμο και χορταστικό, υπάρχει στην λαϊκή παράδοση η παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε 5 βασικά οφέλη που έχουν τα μήλα για την υγεία, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή σοφία.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα στη χώρα μας είναι το μήλο.

Καλή στοματική υγιεινή

Οι αλκαλικές τροφές βοηθούν στο να εξισορροπείται η οξύτητα στο pH της στοματικής κοιλότητας.

Η κατανάλωση μήλων μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σάλιου, να εξαλείψει τα βακτήρια και τα υπολείμματα τροφής.

Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να μυρίζει άσχημα το στόμα.

Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, τα μήλα προάγουν την καλύτερη στοματική υγεία, αφαιρώντας την πλάκα και ενεργώντας ως φυσική απολέπιση για την αφαίρεση λεκέδων από τα δόντια.

Ενισχύουν τον εγκέφαλο

Τα μήλα είναι πλούσια σε μια πολύτιμη αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κουερσετίνη ή βαλανοκετόνη.

Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους έχει περιέχει πάνω από 10 mg κουερσετίνης.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ, η κουερσετίνη συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου.

Μία άλλη έρευνα που έγινε το 2015 έδειξε πως η κατανάλωση χυμού από μήλο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Παρ’ όλα αυτά, τα οφέλη είναι μάλλον περισσότερα από την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου αντί του χυμού του, καθώς η κουερσετίνη βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στη φλούδα του μήλου.

Τα μήλα συμβάλλουν και κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Καλά επίπεδα σωματικού βάρους

Τα μήλα συμβάλλουν και κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το 2015, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, τα μήλα βοηθούν στην προαγωγή των βακτηρίων του εντέρου.

Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μεταβολικών διαταραχών που σχετίζονται με την παχυσαρκία και τη χρόνια φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δήλωσαν ότι «εξεπλάγησαν ευχάριστα» μετά τα συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησαν και η οποία έδειξε πως τα μήλα θα μπορούσαν να μειώσουν έναν αριθμό παραγόντων κινδύνου για την καρδιοπάθεια.

Δεδομένου ότι αυτά τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των χαμηλότερων επιπέδων χοληστερόλης.

Επιπλέον, περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης καθώς και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Καλύτερη οστική πυκνότητα

Τα μήλα είναι από τα φρούτα που μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην οστική πυκνότητα και την αντοχή των οστών.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την οστεοπόρωση, που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή φθορά των οστών και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Στο πλαίσιο μελέτης που συνέκρινε τους ανθρώπους που κατανάλωναν μήλα ως μέρος της διατροφής τους με άτομα που δεν το έκαναν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που κατανάλωναν μήλα είχαν περισσότερο ασβέστιο στο σώμα τους σε σύγκριση με τους άλλους.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές Είναι οι Δημοφιλέστερες Vegan Τροφές

a.alefragkis

Hacks για να Τρώτε Γλυκά Χωρίς Τύψεις

Evi Makavelou

Εναλλακτικές Επιλογές Αντί Γλυκού

Evi Makavelou

5 Παρενέργειες του Κουρκουμά που Καλό Είναι να Γνωρίζετε

a.alefragkis

Η Βιταμίνη Β12 και η Συμβολή της στην Υγεία του Οργανισμού

a.alefragkis

Είδη Νερού – Τα Υπέρ και τα Κατά τους

Evi Makavelou

Τροφές που Προκαλούν Φούσκωμα

Evi Makavelou

Απώλεια Βάρους Μετά τα 40

Evi Makavelou

Το Πράσινο Τσάι και τα Οφέλη του

Evi Makavelou

Πέντε Φρούτα για το Καλοκαίρι

Τα Μήλα Αυξάνουν τα Τριγλυκερίδια;

Evi Makavelou

Αγαπημένα Γεύματα – Κόψτε Θερμίδες όχι Γεύση

a.alefragkis