Υγεία & Ομορφιά
Σχέσεις Ψυχολογία

5 Λάθη που «Σκοτώνουν» τον Έρωτα

Οι ερωτικές σχέσεις… μερικές φορές είναι περίπλοκες.

Στο παρόν άρθρο θα διαβάσετε μερικά απλά καθημερινά πράγματα που ενοχλούν τους άνδρες… και «σκοτώνουν» τον έρωτα!

5 Λάθη που «Σκοτώνουν» τον Έρωτα.

Ο έρωτας δεν είναι πάντοτε τυφλός. Μια λάθος λέξη, μια κακή συμπεριφορά, μια λάθος απάντηση, κ.λπ., μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα σε μια ερωτική σχέση όταν γίνονται επανειλημμένα.

Και οι άντρες είναι συχνά πιο «ψείρες» στις λεπτομέρειες απ’ όσο νομίζετε, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολλά τα λάθη που μπορούν να εντοπίσουν.

Ας δούμε τα κορυφαία 5 λάθη που «σκοτώνουν» τον έρωτα…

1. Βρώμικα μαλλιά

Σε ποσοστό 63%, τα ατημέλητα, αχτένιστα και βρώμικα μαλλιά, βρίσκονται στην κορυφή της ανδρικής απέχθειας, σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 5.500 άνδρες ηλικίας 21 έως 76 ετών.

Δυσωδία, «λαδωμένα μαλλιά», βρώμικα νύχια, αμφισβητήσιμη αποτρίχωση… όλα αυτά σημειώνουν ένα τεράστιο ‘Χ’ από τους άνδρες, οι οποίοι είναι αρκετά «ευαίσθητοι» σε ό,τι αφορά την καλή προσωπική υγιεινή στις γυναίκες.

Γι’ αυτό και οι άνδρες αναζητούν μια γυναίκα η οποία φροντίζει τον εαυτό της και το σώμα της.

Και όσον αφορά το μακιγιάζ; Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, οι άνδρες απωθούνται από τις γυναίκες με πολύ  έντονο μακιγιάζ. Οπότε κυρίες μου, είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε ένα φυσικό και ελαφρύ μακιγιάζ με γήινες αποχρώσεις, χωρίς πολλές υπερβολές!

Tips: Αυτό που πραγματικά θέλουν οι άνδρες, συνδέεται άμεσα με τα οπτικά τους ερεθίσματα. Ο ανδρικός ενθουσιασμός, λοιπόν, ξεκινά από την όψη σας. Άλλωστε, η όραση είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες αισθήσεις στους άνδρες!

Κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους άνδρες δεν αρέσουν οι νωχελικές γυναίκες.

2. Νωχελικότητα

Κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους άνδρες δεν αρέσουν οι νωχελικές γυναίκες.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το 60% των ανδρών αναφέρθηκε στη νωχελικότητα και την «τεμπελιά» ως το απόλυτο ελάττωμα σε μία ερωτική σχέση, καθώς έχουν συνδεδεμένη τη νωχελικότητα με την προετοιμασία των γευμάτων, την κοινωνική ζωή, τον εργασιακό τομέα και με την περιποίηση του εαυτού τους.

Tips: Οι άνδρες προτιμούν τις δραστήριες και ενεργητικές γυναίκες, καθώς θεωρούν ότι οι γυναίκες έχουν πολλαπλούς ρόλους (σπίτι, οικογένεια, εργασία, κ.λπ.).

Όλο αυτό μπορεί να είναι εξουθενωτικό όμως για μία γυναίκα, οπότε κυρίες μου θα πρέπει να βρείτε μία μέση λύση προκειμένου να υπάρχει ισορροπία και αρμονία στην καθημερινότητά σας.

3. Υπερβολική στοργή ή υπερβολικές απαιτήσεις;

Ένας περίπατος χέρι-χέρι, ένα μασάζ την ημέρα, η καθημερινή απαίτηση ερωτικής εξομολόγησης, η συνεχής επιζήτηση σημασίας κ.λπ. ίσως και να είναι υπερβολικά από μερικές γυναίκες οι οποίες αρέσκονται στην «επιβεβαίωση του έρωτα» 24 ώρες το 24ωρο.

Μάλιστα, αυτή η ασταμάτητη ρουτίνα μπορεί ακόμη και να ενοχλήσει μερικούς άνδρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 57% των ανδρών πιστεύουν ότι αυτή η συμπεριφορά προκύπτει από κάποια ανασφάλεια.

Tips: Η «απόσταση» ανά τακτά διαστήματα μερικές φορές βοηθά στην παράταση της αμοιβαίας έλξης με το πέρασμα του χρόνου. Αντίθετα, ένα υπερβολικά συντηρητικό ζευγάρι θα δυσκολευτεί να διατηρήσει μία μακροχρόνια ερωτική σχέση. Όλα με μέτρο λοιπόν!

Και μην ξεχνάτε ότι η ερωτική επιθυμία τροφοδοτείται από την αμφιβολία, το μυστήριο, την προσδοκία, την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη.

Το κλειδί για την ευτυχία είναι να είστε σε θέση να συνδυάσετε τις δύο αυτές καταστάσεις, ώστε να επικρατεί μία ισορροπία με διάρκεια στον χρόνο!

Το χιούμορ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να «σπάσει» ο πάγος ή για να ξεγλιστρήσετε από μία λεκτική διαμάχη!

4. Αίσθηση του χιούμορ

Ενώ η εμφάνιση είναι σημαντική σε μία γυναίκα, δεν είναι το μόνο που μετράει, σύμφωνα με το 50% των ανδρών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η αίσθηση του χιούμορ είναι σημαντικός παράγοντας.

Tips: Το χιούμορ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να «σπάσει» ο πάγος ή για να ξεγλιστρήσετε από μία λεκτική διαμάχη!

Εκτός αυτών, το χιούμορ βοηθά επίσης στο «ξέσκασμα» από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, ενώ το γέλιο είναι καλό για το σώμα και για το μυαλό.

Επιπλέον, τα ζευγάρια που έχουν έντονη την αίσθηση του χιούμορ στη ζωή τους είναι συχνά και πιο «επινοητικά» στην ερωτική τους ζωή.

5. Κακή σύντροφος  στο σεξ

Το 44% των ανδρών δηλώνει ότι μία «κακή» σύντροφος στο σεξ, αποτελεί ένα τεράστιο λάθος σε μία ερωτική σχέση. Μάλιστα, το 39% των ανδρών ανέφεραν ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στη σχέση τους, θα εγκατέλειπαν τη σύντροφό τους.

Tips: Δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί ερωτικοί σύντροφοι. Υπάρχει η χημεία στον έρωτα, που άλλες φορές υπάρχει και άλλες όχι. Το σεξ μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, εφόσον φυσικά το ερωτικό ενδιαφέρον είναι και αμοιβαίο.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως η σεξουαλικότητα είναι μια μαθησιακή διαδικασία.

Συμπερασματικά, θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι μία ερωτική σχέση, αποτελείται από δύο άτομα. Οπότε για να μπορέσει να διαρκέσει, θα πρέπει να επιλυθεί με τον σωστό τρόπο, με αγάπη και επικοινωνία, σεβασμό και αλληλοκατανόηση, υπομονή, υποχωρήσεις, ειλικρίνεια…

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Φυσικές Θεραπείες για το Άγχος

Αυτοεκτίμηση: Πως Νιώθουμε για τον Εαυτό μας;

yoadmin

5 Τρόποι για να Έχετε Ενέργεια το Πρωί και Αυξημένη Παραγωγικότητα Μέσα στην Ημέρα

d.tsagkrinos

Αυτές Είναι οι Τροφές που Προκαλούν τον Μεγαλύτερο Εθισμό

d.tsagkrinos

Το Άγχος Επηρεάζει την Εγκεφαλική Λειτουργία του Βρέφους

yoadmin

8 Συμβουλές για να Επιτύχετε στη Σχέση σας

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ