Υγεία & Ομορφιά
5 Λόγοι για να Εντάξετε τα Καρύδια στη Διατροφή σας
5 Λόγοι για να Εντάξετε τα Καρύδια στη Διατροφή σας - 1
Διατροφή

5 Λόγοι για να Εντάξετε τα Καρύδια στη Διατροφή σας

Τα καρύδια παρουσιάζονται ως ελιξίριο νεότητας.

Πρόκειται για έναν καρπό εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνη και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Έχουν αναμφισβήτητα διατροφικά οφέλη και πρέπει να έχουν μια θέση στη διατροφή μας.

Η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με μακροπρόθεσμη μείωση της κακής χοληστερόλης, ενώ είναι πιθανό τα καρύδια να μειώσουν κι άλλα προβλήματα.

5 Λόγοι για να Εντάξετε τα Καρύδια στη Διατροφή σας

Πόσο καλό κάνουν τα καρύδια στην υγεία και στη διατροφή μας λοιπόν;

Αυξάνουν την ενέργεια

Τα καρύδια είναι μέρος των ελαιούχων καρπών και έχουν μεγάλη θερμιδική αξία.

Μπορεί 100 γραμμάρια να έχουν 530 θερμίδες, αλλά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (2 γρ./30 γρ.), μέταλλα (μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό) και βιταμίνες (Β6, Ε).

Επιπλέον, είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες και περιέχουν υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων και πολυακόρεστων ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, που τα καθιστούν πλούσια σε αντιοξειδωτική δράση.

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου

Τα καρύδια έχουν προστατευτική επίδραση στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Η κατανάλωση από 20 έως 25 ημερησίως, που ισοδυναμεί περίπου με μια χούφτα, 5 φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σχεδόν κατά το ήμισυ σε σύγκριση με ένα άτομο που δεν τα χρησιμοποιεί καθόλου.

Έτσι, όχι μόνο βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς ,αλλά προωθούν και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Μειώνουν την κακή χοληστερόλη

Τα καρύδια είναι πλούσια σε καλά λίπη.

Περιέχουν περισσότερο από 70% πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που ουσιαστικά αντιπροσωπεύονται από τα πολύτιμα ωμέγα-3 και ωμέγα-6.

Πρόκειται για τα λεγόμενα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ο οποίος από μόνος του δεν μπορεί να τα συνθέσει.

Επιπλέον, κορεσμένα λιπαρά οξέα που είναι επικίνδυνα για απόφραξη αγγείων, είναι στη μειονότητα (10%).

Έτσι, η χοληστερόλη απουσιάζει και έχει αντικατασταθεί από φυτοστερόλες, τους προστατευτικούς παράγοντες των λιπιδίων.

Καρύδια

Ψευδάργυρος και μαγνήσιο

Τα καρύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες έχουν ευεργετική επίδραση στη νευρομυϊκή λειτουργία (Β1, Β2, Β6, Β9), αλλά επίσης και βιταμίνη Ε με αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

Επιπλέον περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο.

Σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών

Φλαβονοειδή, καροτενοειδή, ελλαγικό οξύ, μελατονίνη, η βιταμίνη Ε (το αληθινό ελιξίριο της νεότητας), σελήνιο!

Όλα τα παραπάνω βοηθούν στη αντιγήρανση του δέρματος, συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Τα καρύδια είναι σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών.

Ήρθε η ώρα να τα βάλετε στην καθημερινή σας διατροφή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υγιεινές Τροφές που Προσθέτουν Κιλά

a.alefragkis

Τροφές που Βοηθούν να Χαλαρώσετε!

Evi Makavelou

Αντιφλεγμονώδης Διατροφή

yoadmin

6 Τροφές Μετά την Προπόνηση

Evi Makavelou

Συμβουλές για τη Διατροφή Pure Eating

Evi Makavelou

Φρούτα και Λαχανικά που Ωφελούν την Καρδιά

Evi Makavelou

Γιατί Είναι Σημαντική η Υγιεινή Διατροφή;

Evi Makavelou

Ντομάτα – Οφέλη στην Υγεία μας

Evi Makavelou

Τα Θρεπτικά Συστατικά του Χειμώνα

Evi Makavelou

Αυτές Είναι οι Καλύτερες Πηγές Άπαχης Πρωτεΐνης

a.alefragkis

Κορυφαίες Τροφές για Μείωση Κυτταρίτιδας

Evi Makavelou

Ποιες Τροφές Πρέπει να Αποφεύγετε αν Είστε Πάνω από 40;

a.alefragkis