Υγεία & Ομορφιά
Image default
Σχέσεις

5 Συμβουλές για να Αποφύγετε το Διαζύγιο

Στις ημέρες μας, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο.

Ωστόσο, μετά από μια κρίση ή έναν καυγά, ένας γάμος δεν χρειάζεται απαραίτητα να καταλήγει σε διαζύγιο.

Ας δούμε 5 συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν ούτως ώστε να αποφύγετε το τέλος της σχέσης σας… και το διαζύγιο.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε ολοένα και περισσότερα… διαφορετικά… καινούργια!

Να είστε ολιγαρκείς και να μην ζητάτε πολλά!

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε ολοένα και περισσότερα… διαφορετικά… καινούργια!

Έχετε κάνει ποτέ τον συσχετισμό, σκεπτόμενοι ότι αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως επιθυμία για κάποιον/α καινούργιο/α σύντροφο στη ζωή σας;

Ωστόσο, αγάπη δεν σημαίνει να θέλει κανείς τον/τη σύντροφό του να είναι τέλειος, αλλά να τον/την αποδέχεται έτσι όπως είναι.

Επίσης, θα πρέπει να δίνετε στον/στη σύντροφό σας και την κατάλληλη «ελευθερία», για να μην αισθάνεται πίεση, ασφυξία, κ.λπ.

Το ιδανικό είναι να αποδεχτείτε τις ατέλειες του/της συντρόφου σας αλλά και τις δικές σας, και να εξοικειωθείτε στην ιδέα ότι δεν υπάρχει τελειότητα.

Το σημαντικό είναι να καλύπτει ο ένας τον άλλον, συναισθηματικά, και να υπάρχει αγάπη και ευτυχία μεταξύ του ζευγαριού.

Μην παίρνετε αποφάσεις όταν είσαστε θυμωμένος

Αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι πάντοτε εύκολο, αποφύγετε τη λήψη βιαστικών αποφάσεων από θυμό ή σε μια στιγμή αμφιβολίας ή ζήλειας.

Η αντίδρασή σας, όχι μόνο θα είναι λάθος, και το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα το μετανιώσετε.

Κάντε ένα βήμα πίσω και δώστε λίγο τόπο στην οργή, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και σκεφτείτε.

Μόλις οι σκέψεις σας θα είναι πιο ξεκάθαρες, μην διστάσετε να συνομιλήσετε με τον/την σύντροφό σας, με ήρεμους τόνους, σε ένα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς εντάσεις και χωρίς τσακωμούς.

Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με το ταίρι σας.

Κάντε ένα βήμα πίσω και δώστε λίγο τόπο στην οργή, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και σκεφτείτε.

Μην είστε… αυτοκόλλητοι!

Αν και είναι πολύ ευχάριστο να είστε συνέχεια με τον/τη σύντροφό σας, πολλά ζευγάρια έχουν χωρίσει, μόνο και μόνο επειδή ήταν συνεχώς μαζί, από το πρωί έως το βράδυ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η αποκοπή των συναναστροφών με τον υπόλοιπο κόσμο, η απομάκρυνση από φίλους και γνωστούς, και η δημιουργία μιας ανισόρροπης καθημερινότητας, η οποία κάποια στιγμή ξεπερνάει τα όρια, προκαλώντας τη φυγή του ενός από τους δύο.

Με το να κάνετε κάποιες δραστηριότητες μόνοι σας, ενισχύετε το αίσθημα της επιθυμίας από τον/τη σύντροφό σας, διατηρείτε τις επαφές σας με τον έξω κόσμο, σπάτε τα δεσμά της μονοτονίας και του «συνέχεια μαζί»…

Μην είστε συνεχώς αυτοκόλλητοι με το ταίρι σας!

Αποδεχτείτε λοιπόν το γεγονός ότι η «έξοδος» και η βόλτα του/της συντρόφου σας, κατά καιρούς, διατηρεί τις ισορροπίες στη σχέση.

Μην είστε χειριστικός

Ο έλεγχος που ασκείται μέσα στο ζευγάρι, είτε από τον άνδρα, είτε από τη γυναίκα, δεν είναι καθόλου καλός και συνήθως έχει κακές συνέπειες.

Θέλοντας να επιβληθείτε και θέλοντας να «κοντρολάρετε» τη ζωή του/της συντρόφου σας, αμελείτε ορισμένα βασικά πράγματα, και ο διάλογος μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονος, απογοητευτικός… και να καταλήξει σε διαζύγιο.

Πριν από τις μεγάλες κρίσεις και πριν από τους μεγάλους τσακωμούς, σιγουρευτείτε ότι και οι δύο σας βρίσκεστε στο ίδιο μήκος και πλάτος, όσον αφορά την επικοινωνία, την ευγένεια, την ολοκλήρωση, τόσο στη προσωπική, όσο και στην επαγγελματική ζωή.

Συζητήστε με έναν επαγγελματία

Όταν η κατάσταση φτάσει στο αποκορύφωμά της, και όταν η επίτευξη ενός διαλόγου φαντάζει εξωπραγματική ανάμεσα στο ζευγάρι, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον ειδικό (έναν επαγγελματία μεσολαβητή, έναν θεραπευτή ζευγαριών, έναν σεξολόγο).

Ενώπιον ενός επαγγελματία, οι λέξεις και οι φράσεις αποκτούν άλλο νόημα.

Συμπερασματικά, ως ειδικός, θα σας προσφέρει μια εξειδικευμένη και εξατομικευμένη λύση, μέσα από έναν άκρως ποιοτικό και εποικοδομητικό διάλογο.

Με το να αφήσετε τους εγωισμούς και να έρθετε αντιμέτωποι με το πρόβλημα, χωρίς να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, μπορείτε να σώσετε την κατάσταση.

Με αυτού του είδους την προσέγγιση, επιτρέπετε σε όλους να εκφράσουν την άποψή τους, και να κάνουν, κατ’ επέκταση, την αυτοκριτική τους… προτού να είναι αργά και το μετανιώσουν μετά από μερικά χρόνια…

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς μας Επηρεάζουν οι Αλλαγές στα like του Instagram

yoadmin

Πώς οι Τοξικοί Άνθρωποι Επηρεάζουν τη Ζωή μας

a.alefragkis

Το Φιλί Κάνει Καλό στην Προσωπική Υγεία και στην Υγεία της Σχέσης

yoadmin

8 Συμβουλές για να Επιτύχετε στη Σχέση σας

yoadmin

Συναισθηματική Χειραγώγηση

yoadmin

Τα 10 Xρυσά Μυστικά των Ευτυχισμένων Ζευγαριών

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ