Υγεία & Ομορφιά
Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο Y
Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο - 1
Επικαιρότητα

Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η μεσογειακή διατροφή μειώνει κατά 25% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, περίπου όσο τα φάρμακα όπως οι στατίνες.

Η Μεσογειακή Διατροφή Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο Y

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς και του Νοσοκομείου Brigham & Women’s της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Network Open”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 26.000 γυναίκες σε βάθος 12 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσες έκαναν συστηματική μεσογειακή διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 29% μείωση της χρόνιας φλεγμονής, σχεδόν 30% βελτίωση στο μεταβολισμό της γλυκόζης (σακχάρου) και της αντίστασης στην ινσουλίνη, καθώς επίσης μείωση κατά 27% του δείκτη μάζας σώματος.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί προστατευτικά με πολυπαραγοντικό τρόπο και σε βάθος χρόνου.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η COVID-19 Είναι μία Πολυσυστηματική Νόσος

a.alefragkis

Η Άσκηση που Χρειάζεται το Σώμα για να Αντιμετωπίσει τον Κορωνοϊό

a.alefragkis

Ένα Τεστ Covid-19 που Μπορείτε να Κάνετε στο Σπίτι

Φυτικά Εντομοαπωθητικά – Πόσο Αποτελεσματικά Είναι Τελικά;

Απομόνωση Λόγω Κορωνοϊού και Αύξηση της Κακοποίησης των Γυναικών

yoadmin

Πώς οι Τσίχλες Προλαμβάνουν την Εμφάνιση Τερηδόνας

yoadmin

ΠΟΥ: «Μάσκες Τώρα για να μη Θυμηθούμε τα Lockdown»

Σύστημα Φωτεινού Σηματοδότη θα Δείχνει Πόσο Υψηλός Είναι ο Κίνδυνος Μετάδοσης της COVID-19

yoadmin

Ο Εμβολιασμός για Covid-19 στη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης δεν Συσχετίζεται με Αυξημένο Κίνδυνο για τις Έγκυες ή τα Βρέφη και τα Νεογέννητα

Evi Makavelou

Κορωνοϊός: Κοσμήματα, Ψεύτικα Νύχια και Βερνίκια Αποτελούν Πραγματικές Φωλιές του Ιού

yoadmin

Επιζήμιες Συνέπειες στην Υγεία Έχει η Κατανάλωση Τροφίμων που Περιέχουν Trans Λιπαρά Οξέα

Μία Δίαιτα με Πολλά Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα και Λίγα Ωμέγα-6 Βοηθά στη Μείωση των Πονοκεφάλων