Υγεία & Ομορφιά
Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Διατροφικά Συμπληρώματα και Κατάθλιψη

Μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι η καθημερινή λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων δεν βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βελτίωση της διατροφής, ιδίως όταν είναι Μεσογειακή, μπορεί να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά.

 

Οι ερευνητές  που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of the American Medical Association), με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρτζολάιν Βίσερ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του ‘Αμστερνταμ, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 1.000 υπέρβαρους ανθρώπους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης λόγω παραπανίσιων κιλών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας The Mood Food, οι μισοί συμμετέχοντες έπαιρναν επί ένα έτος διατροφικά συμπληρώματα (φυλλικό οξύ, βιταμίνη D, ωμέγα-3 ιχθυέλαια, ψευδάργυρο, σελήνιο κ.ά.), ενώ οι άλλοι μισοί ψευδο-συμπληρώματα (placebo).

Από τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα πραγματικά συμπληρώματα διατροφής δεν είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ό,τι τα εικονικά (placebo) για την πρόληψη της κατάθλιψης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο καθηγητής ψυχολογίας Εντ Γουάτκινς του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ, η νέα αυτή μελέτη δείχνει με πειστικό τρόπο ότι τα διατροφικά συμπληρώματα δεν βοηθούν  σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαταραχές Άγχους, Στρες και Συμπληρώματα Διατροφής

yoadmin

Κατάθλιψη: Δεν Είναι Μόνο Γυναικεία Υπόθεση

yoadmin

«Συναισθηματικό Φαγητό» και Τρόποι για να το Αποφύγετε

a.alefragkis

Πώς να Αποβάλετε το Άγχος σε ένα Λεπτό

Evi Makavelou

Παχυσαρκία: Αυξάνει τον Κίνδυνο Κατάθλιψης

yoadmin

Άγχος – Πότε Έχετε Ξεπεράσει τα Όρια

Evi Makavelou

Κατάθλιψη: Αντιμετώπιση με Σύμμαχο τις Καθημερινές Συνήθειες

Evi Makavelou

Πότε η Μοναξιά Μπορεί να Γίνει Επικίνδυνη για την Υγεία

a.alefragkis

Πώς Εκδηλώνεται το Αυξημένο Άγχος;

Evi Makavelou

Κρίσεις Πανικού: Συχνά Συμπτώματα και Τρόποι Αντιμετώπισης

Σημάδια ότι Παραμελείτε τον Εαυτό σας

Evi Makavelou

Μελαγχολία Μετά το Καλοκαίρι