Υγεία & Ομορφιά
Τρίτη Ηλικία

Ασβέστιο και Βιταμίνη D Εναντίον Καταγμάτων

Επιστήμονες από την Αυστραλία, επανεξέτασαν 17 μελέτες σε πάνω από 52.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και παρακολούθησαν τον ρόλο των συμπληρωμάτων ασβεστίου στον οργανισμό τους, αναφορικά με την πρόληψη καταγμάτων.

Ασβέστιο και Βιταμίνη D Εναντίον Καταγμάτων.Η μείωση του κινδύνου καταγμάτων, ήταν καλύτερη όταν οι δόσεις ασβεστίου ήταν μεγαλύτερες από 1200 mg ημερησίως.

Με τη βιταμίνη D, οι δόσεις των 800 IU την ημέρα συνοδεύονταν από 16% μείωση του κινδύνου καταγμάτων ενώ, με χαμηλότερες δόσεις η μείωση του κινδύνου κατέβαινε στο 13%.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η λήψη ασβεστίου και βιταμίνης D είχε καλύτερα αποτελέσματα στους πολύ ηλικιωμένους, καθώς και σε άτομα που είχαν χαμηλότερη διατροφική πρόσληψη ασβεστίου ή άλλους παράγοντες υψηλού κινδύνου για οστεοπόρωση και κατάγματα.

Αναφορικά με την οστική πυκνότητα, επανεξέτασαν τα στοιχεία από 23 δοκιμές θεραπείας και παρατήρησαν ότι η χορήγηση ασβεστίου από μόνο του ή σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D, μείωνε τον ρυθμό απώλειας οστικής μάζας στο ισχίο κατά 0,54% και στη σπονδυλική στήλη κατά 1,19%.

Δήλωσαν δε ότι σύμφωνα με αυτή τη μεταανάλυση, τα συμπληρώματα ασβεστίου μόνα τους ή σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D, είναι αποτελεσματικά για την προληπτική θεραπεία των καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μύθοι και Αλήθειες για την Άνοια

yoadmin

Επιλέγοντας Πάνες Ακράτειας

yoadmin

Οστεοπόρωση – Πρόληψη και Θεραπεία

Στοματική Υγεία Ηλικιωμένων – Τι Πρέπει να Γνωρίζουμε

O Υποσιτισμός στην Τρίτη Ηλικία

yoadmin

Διατροφικές Συμβουλές για Υγιή και Καλά Γεράματα

Η Διατροφή 3D στο Πιάτο

yoadmin

8 Καθημερινές Συνήθειες που μας Γερνάνε

10 Συμβουλές για Υγιή και Καλά Γεράματα

Αθλητισμός – Η Καλύτερη Θεραπεία για Όλους

Η Παχυσαρκία στην Τρίτη Ηλικία

Η Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία

yoadmin