Υγεία & Ομορφιά
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι άνδρες δεν δίνουν αρκετή προσοχή σε ό,τι μπορεί να προκαλέσει τη σεξουαλική επιθυμία.
Σεξουαλικότητα

7 Συμβουλές για να Βελτιώσετε τα Προκαταρκτικά στο Σεξ

Τα προκαταρκτικά στο σεξ δεν είναι πάντοτε αυτονόητα και πολλές φορές οι γυναίκες μένουν ανικανοποίητες.

Συχνά μιλάμε για τα προκαταρκτικά, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να περάσουμε στη δράση, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Έρευνες έδειξαν ότι τρείς στις δέκα γυναίκες δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ ισχυρίζονται πως αν δινόταν περισσότερη έμφαση στα προκαταρκτικά από τον σύντροφό τους, θα ήταν πιο ευχαριστημένες.

Πώς λοιπόν θα μπορούσατε να επωφεληθείτε στο έπακρον αυτόν τον… πρόλογο του σεξ;

 

Μην είστε της προχειρότητας

Εάν τα προκαταρκτικά γίνονται μόνο και μόνο για το σεξ και για λειτουργικούς λόγους, και εάν ο σύντροφός σας τα κάνει απλά και μόνο επειδή είναι απαραίτητα ή επειδή εσείς τα ζητάτε, τότε το πιο πιθανό είναι να μην είναι 100% αποτελεσματικά.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι άνδρες δεν δίνουν αρκετή προσοχή σε ό,τι μπορεί να προκαλέσει την σεξουαλική επιθυμία, ειδικά στις γυναίκες, ενώ ουσιαστικά αυτά που θα έπρεπε να κάνουν είναι πολύ λίγα.

Συνεπώς, στο σεξ δεν είναι και πολύ ευχάριστο διότι βιάζονται να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό.

Τα προκαταρκτικά είναι πολλές φορές υποτιμημένα, επισημαίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι προσθέτουν ότι είναι τόσο σημαντικά όσο και η διείσδυση, καθώς με τα προκαταρκτικά οδηγούμαστε από τη σωματική επιθυμία.

Κάντε το να διαρκέσει όσο θέλετε

Πόσος είναι ο κατάλληλος χρόνος που θα πρέπει να αφιερώσετε στα προκαταρκτικά;

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται για το θέμα αυτό, η σεξουαλική επαφή διαρκεί περίπου 20 λεπτά… μαζί με τα προκαταρκτικά και ως εκ τούτου, το ένα τρίτο των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένο με αυτό.

Οι γυναίκες πάντως, εξακολουθούν να περιμένουν κάποια κίνηση και κάποια προσπάθεια από τον σύντροφό τους… γι’ αυτό και το ανδρικό φύλο θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να επωφεληθεί!

Ένα ζευγάρι που είναι μαζί για περισσότερο από 20 χρόνια, προφανώς δεν έχει τις ίδιες ανάγκες ή τις ίδιες επιθυμίες με ένα ζευγάρι που πρωτογνωρίζεται.

Στο σεξ, η διάρκεια των προκαταρκτικών, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, προτείνεται να είναι από 15 έως 20 λεπτά.

Στο σεξ, η διάρκεια των προκαταρκτικών, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, προτείνεται να είναι από 15 έως 20 λεπτά.

Καθοδήγηση συντρόφου

Πολλές φορές ένα ζευγάρι δεν τρέφει τις ίδιες επιθυμίες ο ένας απέναντι στον άλλο και στην περίπτωση αυτή τα προκαταρκτικά είναι απόντα από τη ζωή τους.

Οι ειδικοί πάντως αναφέρουν ότι οι άνδρες δεν γεννιούνται με το «γονίδιο» του παιχνιδιού στο σεξ, γι’ αυτό και θα πρέπει να εκπαιδεύονται στα προκαταρκτικά.

Όπως και να χει πάντως, το πιο σημαντικό κομμάτι σε ένα ζευγάρι είναι ο παράγοντας επικοινωνία… καθώς κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του άλλου και να ανακαλύψει τις σκέψεις του.

Πρέπει λοιπόν ένα ζευγάρι να μιλάει ανοιχτά για όλα τα θέματα, τις σεξουαλικές επιθυμίες και προτιμήσεις, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς ταμπού… πριν έρθουν τα χειρότερα!

Εκτός αυτού, ο διάλογος και η επικοινωνία, η οικειότητα, η ανταλλαγή πληροφοριών, μπορούν να έχουν και ερωτικές καταλήξεις, λένε οι ειδικοί.

Άλλο προκαταρκτικά και άλλο σεξουαλική πρακτική

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι μπερδεύουν αυτές τις δύο έννοιες

Οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι τρυφεροί με τις συντρόφους τους και σπανίως ασχολούνται με τα προκαταρκτικά.

Γι’ αυτό προτείνεται να υπάρχουν περισσότερα χάδια στις ερωτογενείς ζώνες των συντρόφων τους, μασάζ, φιλιά σε διάφορες περιοχές του σώματος, κ.λπ. ώστε το ζευγάρι να προετοιμάζεται σταδιακά και λειτουργικά για τη σεξουαλική πράξη.

Εκμεταλλευτείτε τις ερωτογενείς ζώνες

Πρέπει να γνωρίζουμε πού να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Ακόμη και περιοχές του σώματος οι οποίες δεν ανήκουν στις ερωτογενείς ζώνες, εκτιμούνται ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με έρευνα, οι ερωτογενείς περιοχές στο γυναικείο σώμα είναι η κλειτορίδα, το στήθος και το εσωτερικό των μηρών.

Εν ολίγοις, ένα απλό και ουσιαστικό βήμα είναι να ανακαλύψετε το σώμα της συντρόφου σας για να καταλάβετε τι της αρέσει και τι όχι.

Άλλωστε, στη σεξουαλική ευχαρίστηση, δεν μπορούμε να δρούμε γενικά και αόριστα, καθώς, ορισμένες γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες σε αυτό που αισθάνονται ή ακούν, ενώ άλλες είναι πιο ευαίσθητες σε αυτό που βλέπουν.

Όταν φτάνετε στην κορύφωση, να μην κρατιέστε

Τα προκαταρκτικά μπορούν να σας κάνουν να φτάσετε στην κορύφωση της ευχαρίστησης και της ικανοποίησης, εάν τα χειριστείτε με τον σωστό τρόπο.

Σε περίπτωση διάθεσης οργασμού κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών αφήστε τον να έρθει και τότε οι φυσικές συνθήκες είναι απόλυτα ιδανικές για τη σεξουαλική διείσδυση.

Μην αποκλείετε να προκληθεί τότε και ένας δεύτερος οργασμός στη γυναίκα ακόμη πιο δυνατός, διότι ήδη βρίσκεται σε διέγερση όλη η ερωτογενής περιοχή.

Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν επανειλημμένα τη σεξουαλική κορύφωση.

Χρησιμοποιήστε διάφορα αξεσουάρ

Εκτός από τις γνωστές τεχνικές, η χρήση διαφόρων σεξουαλικών αξεσουάρ μπορεί επίσης να αυξήσει την ευχαρίστηση των γυναικών.

Η ποικιλία στο εμπόριο είναι τεράστια…

Περισσότερες από μία στις τέσσερις γυναίκες που ερωτήθηκαν, παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν διάφορα σεξουαλικά παιχνίδια.

Το 19% δηλώνει προτίμηση στο μυστήριο και στα κλειστά/δεμένα μάτια κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών, ενώ τέλος, το 15% των γυναικών δηλώνει ότι τους αρέσει να τις δένουν ή να δένουν τον σύντροφό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι νέες γυναίκες είναι πιο έμπειρες με αυτές τις σεξουαλικές πρακτικές και ότι είναι πιο απελευθερωμένες… σεξουαλικά!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεξουαλικός Εθισμός και Επιπτώσεις

a.alefragkis

Οι Διαφορετικοί Τύποι Οργασμού

a.alefragkis

Μυστικά για Υγιή Σεξουαλική Ζωή στην Εμμηνόπαυση

Ανεργία και Επίδραση στη Σεξουαλική Ζωή

a.alefragkis

Σέξι Αθλήματα που Είναι Αποτελεσματικά

Υπερσεξουαλικότητα – Πόσο Επικίνδυνη Είναι

Evi Makavelou

Αφροδισιακές Τροφές για να Φτάσετε στον Έβδομο Ουρανό!

yoadmin

Οι Καλύτερες Στάσεις Σεξ για Πόνους στη Μέση

a.alefragkis

Οι πιο Ερωτογενείς Ζώνες

Evi Makavelou

Συμβουλές για Ασφαλές και Απολαυστικό Σεξ

yoadmin

Γυναικείος Οργασμός – Ποιες Είναι οι Καλύτερες Στάσεις του Σεξ για να τον Πετύχετε

Τι να Αποφύγετε Πριν τη Σεξουαλική Επαφή