Υγεία & Ομορφιά
Image default
Επικαιρότητα

Σακχαρώδης Διαβήτης και Καρδιακή Λειτουργία

Σύμφωνα με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), η ανθυγιεινή διατροφή, η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή, είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που αυξάνουν την εμφάνιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Σακχαρώδης Διαβήτης και Καρδιακή Λειτουργία.

Η ΕΚΕ τονίζει επίσης, ότι ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας, τόσο μέσω της πρόκλησης αθηροσκλήρωσης και εμφράγματος του μυοκαρδίου, όσο και με τη διαταραχή του μεταβολισμού των μυοκαρδιακών κυττάρων, που οδηγεί την καρδιά σε μια κατάσταση πολύ χαμηλής απόδοσης.

Οι μισοί από τους ασθενείς που νοσηλεύονται με καρδιακή ανεπάρκεια πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη με αυξημένο κίνδυνο θανάτου κατά 60%.

Παράλληλα, οι καρδιολόγοι τονίζουν ότι η άσκηση είναι ασφαλής και ωφέλιμη σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη.

Στους παχύσαρκους που επίσης έχουν διαβήτη, ο συνδυασμός δίαιτας και προγραμματισμένης άσκησης βελτιώνει τη λειτουργική ικανότητα, ενώ βασικός στόχος στην πρόληψη της εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη αποτελεί η αποφυγή κεντρικής παχυσαρκίας και η τήρηση υγιεινής διατροφής.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι ο σακχαρώδης διαβήτης επηρεάζει άμεσα την καρδιακή λειτουργία και είναι απαραίτητη η υιοθέτηση υγιεινοδιαιτητικής αγωγής με την έναρξη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής», υπογραμμίζει η ΕΚΕ.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά Πόσο η Χαμηλή Κακή Χοληστερίνη Μειώνει τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο;

yoadmin

Οι Ιατρικές Συνταγές στο Κινητό ή Email

yoadmin

Η Χρησιμότητα του Οξύμετρου στο Σπίτι

yoadmin

Κορωνοϊός – Συμπτώματα Κλειδιά η Απώλεια Γεύσης και Όσφρησης

yoadmin

Περισσότεροι από τους Μισούς Έλληνες Έχουν Πέσει Θύματα Fake News

yoadmin

H Oικονομία του Διαβήτη

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ