Υγεία & Ομορφιά
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς Ταξιδιώτες: Να Έχετε τα Μάτια σας Δεκατέσσερα.
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς Ταξιδιώτες: Να Έχετε τα Μάτια σας Δεκατέσσερα.
Επικαιρότητα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς Ταξιδιώτες: Να Έχετε τα Μάτια σας Δεκατέσσερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε σήμερα στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορωνοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς Ταξιδιώτες: Να Έχετε τα Μάτια σας Δεκατέσσερα.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, κα. Μάργκαρετ Χάρις, κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών Covid-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας:

«Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

«Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους», πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες του ενόψει των θερινών διακοπών για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά οι επικαιροποιημένες οδηγίες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ οι ταξιδιώτες θα πρέπει «να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ», σημείωσε η Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

«Βλέπουμε πολλές ανοδικές τάσεις, πολλές αλλαγές σε διάφορες χώρες, χώρες που είχαν επιτυχώς αναστείλει την πρώτη μετάδοση τώρα βλέπουν μια δεύτερη ανοδική τάση», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν σήμερα εκ νέου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, περιορίζοντας τους κατοίκους της Μελβούρνης στα σπίτια τους με μόνη εξαίρεση τις μετακινήσεις για σοβαρούς λόγους, καθώς οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο ένα ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

Οι προηγούμενες οδηγίες του ΠΟΥ προς τους ταξιδιώτες περιελάμβαναν συμβουλές κοινής λογικής, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του αγγίγματος των ματιών, της μύτης ή του στόματος.

Η Χάρις αναφέρθηκε σήμερα στη χρήση προστατευτικής μάσκας στα αεροπλάνα, ένα μέτρο το οποίο ήδη απαιτούν πολλές αεροπορικές εταιρείες.

«Αν πετάτε, δεν υπάρχει τρόπος να κρατάτε κοινωνικές αποστάσεις σε ένα αεροπλάνο, επομένως θα χρειαστεί να πάρετε άλλα μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένου του να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα για το πρόσωπο», κατέληξε η Χάρις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπαρκής η Σωματική Άσκηση για τους Εφήβους

admin

Εμβόλια – Καλά τα Αποτελέσματα Έναντι της Παραλλαγής Delta

Κορωνοϊός – Η Συσχέτιση των Γονιδίων με την Αύξηση του Κινδύνου Νόσησης

Οι Μάσκες Υψηλής Τεχνολογίας του Μέλλοντος

Covid-19 και Παιδιά: Τα Γαστρεντερικά Προβλήματα Είναι ένα Σημάδι, Πολύ Πριν από τον Βήχα

admin

Το Σημαντικότερο Πρόβλημα της Επόμενης Ημέρας της Πανδημίας Είναι η Ανεργία

COVID-19 – Μέτρα σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία

Evi Makavelou

COVID-19: Το Ένα Τρίτο των Παιδιών και των Εφήβων Επηρεάστηκαν Αρνητικά από τα Περιοριστικά Μέτρα της Άνοιξης

Κορωνοϊός – Έσπασε το Φράγμα των 200.000 Εμβολιασμών που η Κυβέρνηση είχε Θέσει ως Στόχο

Η ψηφιακή Τεχνολογία Βοηθάει στον Καλύτερο Ύπνο

admin

Άλμα Ζωής: Δωρεάν γεύματα σε ασθενείς με καρκίνο μαστού που ζουν μόνες στη φάση των θεραπειών

Akis Karamanos

Μικρότερος ο Κίνδυνος Κατάθλιψης για τα Αγόρια που Παίζουν Βιντεοπαιχνίδια συχνά και Μεγαλύτερος για τα Κορίτσια που Περνάνε Πολλές Ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Evi Makavelou