Υγεία & Ομορφιά
Image default
Τρίτη Ηλικία

Οι Κατάλληλες Δραστηριότητες για την Τρίτη Ηλικία

Για να αισθάνεστε όμορφα στην ώριμη περίοδο της ζωής σας, θα πρέπει αρχικά να ασκείτε κάποια σωματική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα καλό είναι να αναπτύσσετε τις κοινωνικές σας σχέσεις, καθώς, πολλές δραστηριότητες γίνονται καλύτερα με παρέα.

Οι ασκήσεις χαλάρωσης, η γιόγκα αλλά και η πεζοπορία, είναι ήπιες σωματικές δραστηριότητες κατάλληλες για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Οι ασκήσεις χαλάρωσης, η γιόγκα αλλά και η πεζοπορία, είναι ήπιες σωματικές δραστηριότητες κατάλληλες για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 3 δραστηριότητες τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε, προκειμένου να έχετε όμορφα γηρατειά

Ασκήσεις χαλάρωσης, μια δραστηριότητα που σας γεμίζει ενέργεια

Οι ασκήσεις χαλάρωσης είναι μια μέθοδος που σας επιτρέπει να βρείτε την ψυχική και σωματική σας αρμονία.

Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να εφαρμοστεί, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ενός επαγγελματία ή σε μια ομάδα ατόμων που θα καθοδηγούνται από έναν θεραπευτή χαλάρωσης.

Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, καθώς βοηθά στη χαλάρωση, ενώ λειτουργεί και ως μέσο αυτογνωσίας.

Γιόγκα, μια πρακτική με πολλά οφέλη

Η γιόγκα είναι μια πνευματική δραστηριότητα που προέρχεται από την Ινδία.

Η εκτέλεση της συγκεκριμένης δραστηριότητας έχει να κάνει με ακριβείς και συγκεκριμένες φυσικές στάσεις, σύμφωνα με τον ρυθμό της αναπνοής σας.

Η δραστηριότητα αυτή είναι πάνω απ’ όλα ένας τρόπος εσωτερικής γνώσης που συνδέει το σώμα και το μυαλό.

Αυτή η τεχνική είναι εύκολα προσιτή από τους ηλικιωμένους, με εξαίρεση φυσικά ορισμένες σωματικές στάσεις που μπορεί να μην είναι κατάλληλες για μερικούς.

Η γιόγκα συνιστάται απόλυτα για τη διατήρηση της καλής υγείας, καθώς προάγει τη χαλάρωση του σώματος, την ευελιξία, ενώ έχει και ευεργετική επίδραση στα ζωτικά όργανα, τις αρθρώσεις και τους μύες.

Επιπλέον, οι ομάδες γιόγκα είναι μια ιδανική ευκαιρία για να κάνετε νέες γνωριμίες και να επεκτείνετε τον κοινωνικό σας κύκλο.

Πεζοπορία, μια δραστηριότητα για ευεξία

Είτε βρίσκεστε στη φύση ή στην πόλη, η πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει την ευχαρίστηση με δεκάδες οφέλη για το σώμα σας.

Πράγματι, η πεζοπορία είναι εξαιρετική για τη διατήρηση της καλής υγείας, ενώ συγκαταλέγεται στις δραστηριότητες που δεν επιβαρύνουν καθόλου το σώμα σας.

Επιπλέον, η δραστηριότητα αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε είστε μόνος σας ή ακόμη καλύτερα με παρέα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, διοργανώνονται προγραμματισμένες πεζοπορίες σε ομάδες, που αν μη τι άλλο αναπτύσσουν και ενισχύουν τις κοινωνικές συναναστροφές.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Υγιεινή Διατροφή Διατηρεί τη Νεότητα των Κυττάρων

yoadmin

Νόσος Alzheimer

yoadmin

Η Ακράτεια Ούρων

yoadmin

Η Κατάλληλη Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία

yoadmin

Φροντίστε την Υγεία σας στην Τρίτη Ηλικία

yoadmin

Οστεοπόρωση – Πρόληψη και Θεραπεία

yoadmin

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ