A+ A A-

Σώμα

Απολέπιση - Το Μυστικό για Όμορφη και Λαμπερή Επιδερμίδα

Μια λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα δεν είναι δύσκολο να αποκτηθεί, αλλά όπως όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή μας απαιτεί προσπάθεια.

Μπορεί να φροντίζουμε καθημερινά το δέρμα μας, καθαρίζοντας και ενυδατώνοντάς το, αλλά παρόλα αυτά δεν αρκεί για να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και τη λάμψη της επιδερμίδας μας.

Απολέπιση Το Μυστικό για Όμορφη και Λαμπερή Επιδερμίδα

Σκόνη, νεκρά κύτταρα και υπολείμματα του μακιγιάζ, συσσωρεύονται στην επιφάνεια, σχηματίζοντας ένα μικροσκοπικό αδιαφανές φιλμ, κλείνοντας τους πόρους και εμποδίζοντας το δέρμα να αναπνεύσει και να οξυγονωθεί.

Η λύση συνοψίζεται σε μια μόνο λέξη: απολέπιση!

Η επιδερμίδα ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρα της, δημιουργώντας συνεχώς νέα.

Όσο μεγαλώνουμε όμως η ανανέωση αυτή μειώνεται σε ρυθμό, τα νεκρά κύτταρα μένουν στην επιφάνεια της περισσότερο και προστίθενται νέα.

Έτσι, η επιδερμίδα χάνει τη λεία υφή της και τη λαμπερή όψη της.

Η απολέπιση, το γνωστό peeling, καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα και διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων, διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και το σώμα.

Διαδικασία

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας γίνεται με τη βοήθεια οξέων φρούτων, ενζύμων και κόκκων.

Η σύνθεση του προϊόντος πρέπει να είναι διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος, αλλά αντίστοιχη με τον τύπο του δέρματος.

Η απολέπιση, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα προϊόν εμπλουτισμένο με ελαφρώς λειαντικά σωματίδια που τρίβονται απαλά πάνω στην επιδερμίδα για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και έπειτα ξεπλένουμε με νερό.

Το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με διαφορετικό μηχανισμό δράσης, έχει και η χρήση ουσιών όπως τα οξέα φρούτων που διαλύουν τα νεκρά κύτταρα και τα απομακρύνουν.

Συνεπώς, και με τους δυο τρόπους δράσης βελτιώνεται η υφή, η όψη, η χροιά και η λειτουργία της επιδερμίδας.

Τύποι Απολέπισης

• Η απολέπιση scrub λειτουργεί μηχανικά μέσω της τριβής με τη βοήθεια μικρών κόκκων πάνω στο δέρμα.

• Η απολέπιση peeling χρησιμοποιεί μόρια με χημική δράση, πχ ένζυμα, σαλικυλικό οξύ, οξέα φρούτων.

Απολέπιση Το Μυστικό για Όμορφη και Λαμπερή Επιδερμίδα 2

Κόκκοι για κάθε ανάγκη

Αλάτι, ζάχαρη, δημητριακά, σκόνη ρυζιού, jojoba, άργιλος είναι μόνο λίγα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για απολέπιση.

Υπάρχουν καλλυντικά προϊόντα σε σωληνάρια ή βάζα, σε μορφή gel ή κρέμας, με έλαια ή όχι στη φυσική τους σύσταση.

Δυστυχώς όμως , δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουμε ποια συστατικά είναι κατάλληλα για τη δική μας επιδερμίδα.

Πχ, σε ένα πολύ ευαίσθητο δέρμα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν.

Για το πρόσωπο, να χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα ειδικό προϊόν απολέπισης ώστε να αποφεύγετε κάθε κίνδυνο ερεθισμού ή αλλεργίας.

Να προτιμάτε προϊόντα απολέπισης με εκχυλίσματα βερίκοκου, jojoba, δημητριακών ή λευκού αργίλου.

Η απολέπιση συνίσταται μια φορά την εβδομάδα για το πρόσωπο και το προϊόν απολέπισης πρέπει να εφαρμόζεται με εξαιρετικά απαλές κυκλικές κινήσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ώστε να αποφύγουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί πρέπει να ξεπλύνετε προσεκτικά το δέρμα με νερό, καθώς οι μικροί κόκκοι μπορεί να "κολλήσουν" στο πρόσωπο και να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Για το σώμα, όπου το δέρμα είναι πιο ανθεκτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο "σκληρά" προϊόντα όπως ρύζι σε σκόνη, αλάτι ή ζάχαρη και σε αντίθεση με αυτά του προσώπου, είναι συχνά αρωματισμένα.

Στο σώμα, η απολέπιση είναι καλύτερο να γίνεται μέσα στο μπάνιο, σε στεγνό ή υγρό δέρμα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ, με έμφαση στις τραχείς περιοχές (αγκώνες, γόνατα, φτέρνες).

Πριν την τελική χρήση του, καλύτερα να δοκιμάσετε προηγουμένως το απολεπιστικό προϊόν σε ένα σημείο του σώματός σας, πχ στο πίσω μέρος του χεριού σας.

Τρίψτε ελαφρά την περιοχή και παρατηρήστε την αντίδραση που θα έχει στο δέρμα σας.

Εάν το δέρμα σας κοκκινίσει ή δημιουργηθούν γραμμές και σημάδια, πιθανώς το προϊόν να είναι πολύ δυνατό για τη δική σας επιδερμίδα.

Για το υπερευαίσθητο δέρμα, η απολέπιση μια φορά την εβδομάδα μπορεί να είναι ερεθιστική.

Συνιστάται σε αυτή την περίπτωση μια πολύ ελαφριά καθημερινή απολέπιση με gel, με μικροσκοπικούς απολεπιστικούς κόκκους ή σαπούνια που περιέχουν στερεά σωματίδια που δεν μπορούν να υγροποιηθούν, όπως φύκια, πίτουρο, βρώμη ή αποξηραμένα βότανα.

Θυμηθείτε: κάθε τύπος δέρματος έχει το κατάλληλο προϊόν για απολέπιση.

Oι συμβουλές μας

• Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της απολέπισης είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε εάν τα συστατικά του προϊόντος απολέπισης είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματος σας.

• Στο δέρμα κανονικού τύπου συνιστάται ένα peeling μια φορά την εβδομάδα, ενώ στο λιπαρό δέρμα δύο φορές την εβδομάδα.

• Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία της απολέπισης είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας για την αποκατάσταση του υδρολιπιδικού προστατευτικού φιλμ της επιδερμίδας.

• Το προϊόν απολέπισης εφαρμόζεται σε στεγνό ή υγρό δέρμα, με μικρές κυκλικές κινήσεις.

• Προσέξτε να μην το εφαρμόσετε ποτέ στην περιοχή γύρω από τα μάτια και στα χείλη όπου η επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή και εύθραυστη.

• Αντίθετα, μπορείτε εύκολα να επιμείνετε στις φτέρνες και τους αγκώνες, όπου το δέρμα τείνει να είναι πιο τραχύ και με παχύ στρώμα νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Συντακτική ομάδα ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Προϊόντα Self Tanning

Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος, Self Tanning, επιτρέπουν να αναπτυχθεί ένα επιφανειακό χρώμα στο δέρμα, που μοιάζει με το μαύρισμα, χωρίς έκθεση στον ήλιο, αλλά και χωρίς όμως να το προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Δρουν επιφανειακά μόνο στην κεράτινη στιβάδα, την ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας, και οξειδώνουν τα κύτταρα της, χωρίς τη διαδικασία της μελανογένεσης.

Το χρώμα είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα, ενώ απομακρύνεται σταδιακά λόγω της απολέπισης της επιδερμίδας μέσα σε 6 ημέρες περίπου.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Προϊόντα Self Tanning 1

Πόσο Συχνά Μπορείτε να Ανανεώνετε την Εφαρμογή;

Για να διατηρήσετε το χρώμα στο δέρμα σας πρέπει να επαναλαμβάνετε τη χρήση του Self Tanning κάθε 4 έως 6 ημέρες.

Προσοχή όμως γιατί αυτό το προϊόν δεν σας προστατεύει από τον ήλιο.

Σε καμία περίπτωση, μην ξεχνάτε τη χρήση της αντηλιακής κρέμας όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

Οι Απαραίτητες Συμβουλές για ένα Ιδανικό Αποτέλεσμα

• Ένα προϊόν peeling είναι απαραίτητο πριν την χρήση του self tanning για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ώστε το χρώμα να είναι ομοιογενές και στην συνέχεια μία καλή κρέμα ενυδάτωσης για να διευκολύνει την απορρόφηση του προϊόντος.

• Πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά την εφαρμογή του προϊόντος και μην βάλετε ρούχα πάνω στο δέρμα, πριν περάσουν τουλάχιστον 15 λεπτά.

Προϊόντα για Μετά τον Ήλιο

Εδώ διακρίνουμε τα εξής προϊόντα:

Καταπραϋντικά, για την ανακούφιση του εγκαύματος στο δέρμα, αλλά και για να μειώσουν την κοκκινίλα, με συστατικά όπως: calendula, aloe vera, azulene, ιαματικά νερά.

Ενυδατικά, για την αποκατάσταση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας και την ελαχιστοποίηση της απολέπισης, με συστατικά όπως: βασικά λιπαρά οξέα, γλυκερόλη, πολυόλες, υαλουρονικό οξύ, jojoba, karité,biocymectine.

Αντιοξειδωτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, των οποίων η ποσότητα αυξάνει με την επαναλαμβανόμενη και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Ο στόχος τους είναι η πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και τα δραστικά τους συστατικά είναι κυρίως βιταμίνες C και Ε, φλαβονοειδή, Β-καροτένιο.

Προϊόντα που παρατείνουν το μαύρισμα. Πρόκειται για τα προϊόντα που περιέχουν πρόδρομες ουσίες της μελανίνης, όπως τα παράγωγα της τυροσίνης ή ακόμη και μικρές ποσότητες του συστατικού self tanning (DHA).

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Προϊόντα Self Tanning - 2

Αντηλιακό Λάδι Μαλλιών

Όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά είναι ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία, στο αλάτι της θάλασσας, στο χλώριο της πισίνας και στον αέρα.

Τα μαλλιά γίνονται σκληρά, δύσκολα ξεμπερδεύονται, συχνά σπάνε λόγο αλλοίωσης της κερατίνης και ξεθωριάζει το χρώμα τους.

Η προστασία των μαλλιών είναι απαραίτητη πριν την έκθεση στον ήλιο με ένα λάδι ή μία λοσιόν με αντηλιακά φίλτρα, αλλά και μετά την έκθεση στον ήλιο, χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαμπουάν και μία πολύ θρεπτική μάσκα που διευκολύνει το χτένισμα.

Η ανάγκη για αντηλιακή προστασία των μαλλιών είναι σημαντικά αυξημένη στην περίπτωση που τα μαλλιά είναι βαμμένα.

Συμπληρώματα Διατροφής για την Αντηλιακή Προστασία

Μόρια όπως τα καροτενοειδή και τα αντιοξειδωτικά ευνοούν την προστασία του οργανισμού από τις καταστροφικές δράσεις του ήλιου.

Ο συνδυασμός αυτών των μορίων είναι καλύτερος από τη μεμονωμένη χρήση ενός συστατικού.

Ιδανικό αντιοξειδωτικό για τη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι και το γαϊδουράγκαθο.

Η λήψη αυτών των προϊόντων πρέπει να ξεκινά 15 ημέρες έως 1 μήνα, πριν από την έκθεση στον ήλιο και να σταματά 1 μήνα μετά την έκθεση.

Προσοχή! Η τεχνητή κίτρινη χρώση που παίρνει το δέρμα από την χρήση του Β καροτενίου δεν προστατεύει από τον ήλιο.

Φροντίστε Σωστά το Δέρμα σας στον Ήλιο

Η ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα κάνουν την επιδερμίδα μας να φαίνεται όμορφη και υγιής.

Παρόλο που χρησιμοποιείτε υψηλούς δείκτες προστασίας στο αντηλιακό σας, το πρόσωπο και το ντεκολτέ σας γεμίζουν από αντιαισθητικά καφέ σημάδια;

Όταν η έκθεση στον ήλιο επαναλαμβάνεται συστηματικά, έχει ως επακόλουθο την εμφάνιση κηλίδων οι οποίες είναι σημάδι φωτογήρανσης του δέρματος.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να επιλέγετε υψηλότερους δείκτες προστασίας και να είστε πιο προσεκτικοί στις ώρες ηλιοθεραπείας.

Παράλληλα, απαραίτητη είναι μια καλλυντική φροντίδα αντιγήρανσης ιδιαίτερα στα σημεία του προσώπου και του ντεκολτέ.

Φροντίστε Σωστά το Δέρμα σας στον Ήλιο

Ποιες είναι οι Απαραίτητες Προφυλάξεις;

Ακόμα και η χρήση αντηλιακού με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, δεν σημαίνει ότι είναι αρκετή για την προστασία σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και τις συνέπειές τους.

Μερικές συμβουλές για υγιή και σωστή έκθεση στον ήλιο!

– Να αποφεύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία τις ώρες όπου είναι πιο έντονη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

– Να μην κάνετε ηλιοθεραπεία ακίνητοι, αλλά προτιμήστε κάποιο άθλημα ή ένα περίπατο στην παραλία.

– Μην ξεγελιέστε από τα φαινόμενα. Ακόμη και μια συννεφιασμένη ημέρα που η ζέστη δεν είναι τόσο έντονη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε λιγότεροπροσεκτικοί. Με τα σύννεφα, η θερμοκρασία και η ηλιοφάνεια είναι μειωμένες , αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο για τους κινδύνους από την ακτινοβολία UV.

– Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μετά την εφαρμογή αρώματος ή τη λήψη ορισμένων φαρμάκων που είναι φωτοευαίσθητα (κορτιζόνη, αντιβιοτικά, κλπ).

– Να πίνετε τακτικά νερό και υγρά, χυμούς, τσάι, αλλά όχι αλκοόλ, και να ενυδατώνετε το δέρμα σας πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο.

–Να φοράτε γυαλιά ηλίου που απορροφούν την UV, καπέλο και φαρδιά ρούχα σε ανοιχτόχρωμα χρώματα και βαμβακερά υφάσματα.

Φροντίστε Σωστά το Δέρμα σας στον Ήλιο 2

Τι Τύπο Αντηλιακού να Επιλέξετε;

Επιλέξτε την υφή που σας ταιριάζει και χρειάζεστε περισσότερο.

Ένα αντηλιακό είναι αποτελεσματικό μόνο αν εφαρμοστεί σωστά και με συνέπεια στην ανανέωσή του.

Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των αντηλιακών με απαλή υφή, λιγότερο κολλώδη, που δεν αφήνουν λευκά ίχνη στο δέρμα.

Τα αντηλιακά σε μορφή spray και γενικά τα “Oil-free” είναι κατάλληλα για τους άνδρες, καθώς και για τα λιπαρά δέρματα με ατέλειες.

Οι κρέμες με πλούσια και κρεμώδη υφή προσφέρουν καλύτερη προστασία στο πρόσωπο, ενώ τα πιο λεπτόρρευστα γαλακτώματα είναι καταλληλότερα για το σώμα.

Τα stick χρησιμοποιούνται σε όλες τις περιπτώσεις για τις πιο ευάλωτες περιοχές, μύτη, χείλη, μάγουλα, αυτιά και ουλές.

Σε υπερευαίσθητο δέρμα, σε υπερβολική έκθεση στον ήλιο, σε μελανώματα, ουλές, ιστορικό εγκαυμάτων και σε πολύ μικρά παιδιά προτείνεται Ultra προστασία 50 +.

• Στις πρώτες ημέρες της έκθεσης ανάλογα με τον τύπο του δέρματος προτείνεται πολύ υψηλή προστασία (SPF 30 ή 40 ή 50) στο λευκό δέρμα ή υψηλή (SPF 20) στις πιο σκούρες επιδερμίδες.

• Μετά από αρκετές ημέρες έκθεσης στον ήλιο, η υψηλή προστασία, SPF 20, στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ή η χαμηλή προστασία, SPF 10 ή 12, στις πιο σκούρες συνεχίζει να είναι απαραίτητη.

• Ακόμα και οι μαύρες επιδερμίδες επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία αν και οι συνέπειές της δεν είναι τόσο ορατές. Όμως ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, το αντιηλιακό με χαμηλό δείκτη προστασίας δεν αποτελεί υπερβολική πρόταση.

Πως να Εφαρμόζετε το Αντιηλιακό σας

Η ιδανική ώρα για την εφαρμογή του αντηλιακού σας είναι το πρωί, πριν βγείτε έξω από το σπίτι, πάνω από την ενυδατική κρέμα σας, ώστε να παραμείνει στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, να σχηματίσει το φιλμ προστασίας και να μην απορροφηθεί από το αφυδατωμένο δέρμα.

Να βάζετε αντηλιακό στο σώμα σας πάντα πριν εκτεθείτε στον ήλιο, κυρίως στους μηρούς, τις γάμπες, τα γόνατα, πίσω από τα αυτιά, το πάνω μέρος του ποδιού και το λαιμό, και να το ανανεώνετε συχνά.

Τέλος στα Λεπτά και Εύθραυστα Νύχια

Η καλή κατάσταση των νυχιών καθρεπτίζει τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Τα φροντισμένα άκρα αποτελούν δείγμα υγείας και καθαριότητας του ατόμου.

Τα νύχια αποτελούν μέρος του δέρματος και καλύπτουν το εξωτερικό πάνω μέρος των δακτύλων με σκληρό περίβλημα  κερατίνης.

Ορισμένοι έχουν την τύχη να έχουν εκ γενετής ανθεκτικά νύχια, ενώ υπάρχουν άλλοι που έχουν πιο μαλακά.

Τέλος στα Λεπτά και Εύθραυστα Νύχια

Καθημερινές συνήθειες, όπως το πλύσιμο των χεριών και η χρήση προϊόντων καθαρισμού, τραυματίζουν τα νύχια, κάνοντάς τα αδύναμα και θαμπά, με αποτέλεσμα να σπάνε γρήγορα και να ξεφλουδίζουν.

Από την άλλη όμως, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές συνήθειες, σε έλλειψη σιδήρου αλλά και σε ανεπαρκή λήψη βιταμινών από τη διατροφή.

Πώς Μπορείτε λοιπόν να Αποκτήσετε Ανθεκτικά Νύχια;

Μαλακά Νύχια

Τα μαλακά νύχια προκαλούνται κυρίως από τη συχνή, με διάρκεια, παραμονή των χεριών στο νερό και τη χρήση καθαριστικών προϊόντων.

Να φοράτε γάντια  σε όλες τις εργασίες που κάνετε όπου είναι απαραίτητη η χρήση νερού και προϊόντων καθαρισμού. 

Η συχνή χρήση σκληρυντικής θεραπείας νυχιών είναι απαραίτητη.

Ενισχύστε την υγεία των νυχιών, κάνοντας μασάζ με μια θρεπτική κρέμα ή ένα φυτικό έλαιο.

Εύθραυστα Νύχια

Τις περισσότερες φορές, τα σπασμένα νύχια είναι από τη μια αποτέλεσμα της υπερβολικής εφαρμογής  βερνικιών ή σκληρυντικού, και από την άλλη αποτέλεσμα διατροφικών ελλείψεων του οργανισμού.

Να αποφεύγετε τα σκληρυντικά προϊόντα νυχιών και για κάποιες μέρες μην εφαρμόζετε βερνίκι.

Να αποφεύγετε τα μακριά νύχια. Θα ήταν καλύτερο να κόβετε τα νύχια μετά το μπάνιο ή μετά από μια θεραπεία νυχιών ή αφού έχετε βουτήξει τα δάχτυλα σε ζεστό νερό με λίγο σαπούνι για να μαλακώσουν.

Να ενυδατώνετε τα νύχια σας τουλάχιστον 2 – 3 φορές την εβδομάδα, με ειδική θεραπεία ή με ενυδατική κρέμα.

Τέλος στα Λεπτά και Εύθραυστα Νύχια 2

Διατροφή και Συμπληρώματα Διατροφής

Η ανεπάρκεια βιοτίνης στον οργανισμό, αν και σπάνια, καθώς υπάρχει σε πάρα πολλές τροφές και συγχρόνως το έντερο μπορεί να τη συνθέσει, σχετίζεται με τα προβλήματα των νυχιών.

Μπορείτε να ακολουθήσετε είτε μια θεραπεία με συμπλήρωμα διατροφής  βιοτίνης, είτε να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές με μεγάλο ποσοστό βιοτίνης, όπως κρόκο αυγού, γάλα, σόγια, βρώμη, μανιτάρια, μαγιά, βασιλικό πολτό, συκώτι, σολομό.

Πηγές Θρεπτικών Συστατικών για την Υγεία των Νυχιών

Πρωτεΐνη: αυγά, κρέας, πουλερικά, ψάρια, τυρί, όσπρια

Ασβέστιο: γάλα, γιαούρτι, τυρί, σουσάμι, ταχίνι

Ψευδάργυρος: δημητριακά, συκώτι, όσπρια, θαλασσινά, αυγά

Βιταμίνη C: φρούτα, λαχανικά, κυρίως φράουλες, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, κεράσια, ντομάτα, λάχανο, μπρόκολο

Σίδηρος: κρέας, πουλερικά, ψάρια, φακές, φασόλια, σουσάμι

Βιταμίνη Α: ψάρια βούτυρο, γάλα, συκώτι, καρότο

Βιταμίνη Β12: κρέας, πουλερικά, ψάρια, φακές, φασόλια

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης υγείας των νυχιών σας, μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν  δερματολόγο.

Εκτός από αποτέλεσμα διατροφικών συνηθειών, τα προβλήματα των νυχιών μπορεί να προκύψουν από μόλυνση από μύκητες, από ορισμένα φάρμακα και από την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Περιποιηθείτε τα Σκασμένα Χέρια

Τα χέρια μας υποφέρουν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο στο σώμα μας τον χειμώνα εξαιτίας του ότι είναι μονίμως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες αλλά και στις δουλειές του σπιτιού.

Η ιδιαίτερη φροντίδα τους δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς, είναι πρωτίστως θέμα υγείας.

Περιποιηθείτε Σωστά τα Σκασμένα Χέρια

• Να φοράτε ειδικά γάντια όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού

• Να πλένετε τα χέρια σας τακτικά για να αποφεύγετε τα μικρόβια.

Προσοχή να αποφεύγετε το ζεστό νερό που απομακρύνει το λιπιδικό στρώμα της επιδερμίδας, τη φυσική του προστασία.

Να προτιμάτε το χλιαρό προς το κρύο νερό. 

• Πείτε όχι στα αντιβακτηριδιακά σαπούνια

• Να προτιμάτε τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα, χωρίς οινόπνευμα και σαπούνι που καθαρίζουν και ενισχύουν τη φυσική προστατευτική λειτουργία του δέρματος ενάντια σε επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Η ενυδάτωση είναι η λέξη κλειδί, μην τη παραλείπετε σε καμία περίπτωση. Χρησιμοποιείστε έπειτα από κάθε πλύσιμο χεριών μια ειδική ενυδατική και προστατευτική κρέμα, κατάλληλη για τα χέρια.

Αναζητήστε κρέμες με λανολίνη, γαλακτικό οξύ, γλυκερίνη ή ουρία.

• Θυμηθείτε τη συνταγή της γιαγιάς για ακόμη πιο απαλά χέρια.

Περιποιηθείτε Σωστά τα Σκασμένα Χέρια

Πριν κοιμηθείτε απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας στα χέρια σας και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια.

Το επόμενο πρωί τα ταλαιπωρημένα χέρια σας θα σας ευγνωμονούν.

Κωνσταντίνος Καπόγιαννης, Φαρμακοποιός

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.