A+ A A-

Ομορφιά

Στα Σύνορα της Αισθητικής Χειρουργικής

Η αισθητική ιατρική έχει καταφέρει να διώχνει τα σημάδια του χρόνου και της κούρασης, προσελκύοντας έτσι όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια, καφέ κηλίδες στα χέρια...

Μπορεί ο χρόνος να μην είναι πάντα με το μέρος μας, η ιατρική όμως είναι.

Όταν οι κρέμες και τα υπόλοιπα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας δεν είναι πλέον αρκετά, πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, δεν διστάζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα προς τις πιο ριζικές και αποτελεσματικές μεθόδους.

Χωρίς να χρειάζεται αναισθησία και νυστέρι, η αισθητική ιατρική εξελίσσεται όλο και περισσότερο πλέον στην Ελλάδα.

Στα Σύνορα της Αισθητικής Χειρουργικής

Στην εποχή μας, η πηγή νεότητας παίρνει πραγματική μορφή αποκλειστικά στα κέντρα ιατρικής αισθητικής.

Είτε πρόκειται για πλαστικούς χειρουργούς, για δερματολόγους ή αγγειολόγους, οι ιατροί που ασκούν τις τεχνικές αυτές αναλαμβάνουν την υποστήριξη κατά της γήρανσης και των ατελειών του δέρματος.

Στην ιατρική ορολογία χαρακτηρίζεται «διεπιστημονική».

Πρόκειται για εναλλακτικές λύσεις αισθητικής χειρουργικής που ευχαριστούν τον πελάτη, ωστόσο είναι απαραίτητη η σωστή και πλήρης ενημέρωση του.

Θεραπείες κατά των Ρυτίδων

Στη σημερινή εποχή, οι τεχνικές που προτείνονται για την καταπολέμηση των ρυτίδων είναι πολλές.

Μεταξύ αυτών, οι ενέσεις με προϊόντα πλήρωσης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο και γίνονται αντικείμενο στενής παρακολούθησης και μελέτης από τις Υγειονομικές Αρχές.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ταξινομήσει αυτά τα προϊόντα σε τρεις κατηγορίες σύμφωνα με τη διάρκεια τους στον οργανισμό.

Έτσι, μόνο τα προϊόντα που απορροφούνται σε διάστημα 4 έως 6 μηνών και τα προϊόντα βραδείας απορρόφησης, σε διάστημα 6 έως 24 μηνών, συνιστώνται για ένεση στο πλαίσιο της αισθητικής και των σκοπών της.

Ειδικότερα, πρόκειται για προϊόντα με βάση το υαλουρονικό οξύ ή το κολλαγόνο.

Οι κίνδυνοι των προϊόντων εξαρτώνται από τη φύση του προϊόντος, την τεχνική, το σημείο ένεσης, τον αριθμό των ενέσεων αλλά και από ατομικούς λόγους του κάθε ασθενή.

Οι κύριες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τα αιματώματα, ένα ερύθημα ή μια λοίμωξη, αν οι κανόνες καθαριότητας και ασηψίας δεν γίνουν σεβαστοί.

Η χρήση προϊόντων μόνιμης διάρκειας που δεν απορροφούνται δεν προτείνεται, καθώς παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες οι οποίες διαρκούν περισσότερο απ’ ότι των υπολοίπων προϊόντων.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τη βουτυλική τοξίνη που έχει ως στόχο να μειώσει τις ρυτίδες έκφρασης.

Στον τομέα της αισθητικής, μόνο η βουτυλική τοξίνη - τύπου Α έχει άδεια κυκλοφορίας στην αγορά.

Όπως άλλωστε όλα τα φάρμακα, τα προϊόντα αυτά είναι δυνατό να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες κυρίως όταν δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην αγορά.

Στα Σύνορα της Αισθητικής Χειρουργικής 2

Με Στόχο την Αναζωογόνηση του Δέρματος

Άλλες ειδικές τεχνικές αναζωογόνησης για τη βελτίωση της υφής, της δομής και της απόχρωσης της επιδερμίδας είναι απολύτως προτεινόμενες στην αισθητική ιατρική, όπως τα lasers (παλμικά, CO2, ...) ή η κρυοθεραπεία.

Οι τεχνικές αποκατάστασης της επιφανειακής στρώσης της επιδερμίδας πραγματοποιούνται με τη μηχανική δερμοαπόξεση και το χημικό peeling.

Επιπλέον, η μεσοθεραπεία, δηλαδή η έγχυση ενεργών θρεπτικών στοιχείων έχει σαν στόχο την αναζωογόνηση του δέρματος.

Τέλος, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές κατά του περιττού λίπους σε διάφορα σημεία και συνδέονται όλο και περισσότερο και με μια συμβουλή διατροφής.

Έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις κατά των τεχνικών μεθόδων μείωσης των λιποκυττάρων, μετά από παρατηρήσεις όσον αφορά τις επιπλοκές τους.

Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούν εξωτερικούς φυσικούς παράγοντες (laser, υπέρυθρες, ραδιοσυχνότητες, υπέρηχους) ή ένεση διαφόρων προϊόντων.

Πλέον, θεωρούνται επικίνδυνες.

Η ιατρική αισθητική ανοίγεται σήμερα και στο Φαρμακείο, αναγνωρίζοντας τον Φαρμακοποιό και την ομάδα του ως στρατηγικό συνεργάτη.

Οι κατασκευαστές των δερμοκαλλυντικών έχουν αναπτύξει σειρές προϊόντων φροντίδας και περιποίησης πριν και μετά την επέμβαση (εφελκίδες, καψίματα, μώλωπες) που συνδέονται με αυτές τις τεχνικές.

Είναι διαθέσιμες στο Φαρμακείο και προτείνονται από τον Φαρμακοποιό σας και την ομάδα του.

www.y-o.gr 

Διορθωτικό Μακιγιάζ για τα Σημάδια και τις Ουλές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξαφανίσετε τις ουλές από το δέρμα σας, κυρίως όταν πρόκειται για ουλές που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ακμής.

Σχετικά με το χημικό peeling, τη μικροδερμοαπόξεση και το laser, οι δερματολόγοι και οι ειδικοί επαγγελματίες υγείας προτείνουν λύσεις που έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν τελείως αυτές τις ουλές, τις κηλίδες και ορισμένα σημάδια του δέρματος.

Υπάρχει όμως και η πιο ανώδυνη λύση του: το διορθωτικό μακιγιάζ!

Διορθωτικό Μακιγιάζ για τα Σημάδια και τις Ουλές

Αν τα σημάδια στο πρόσωπο σας αποτελούν ένα πραγματικό πρόβλημα για εσάς και σας δημιουργούν απογοήτευση, η καλύτερη λύση για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Αν όμως, δεν έχετε την ελευθερία του χρόνου ή την οικονομική άνεση για να το κάνετε, το διορθωτικό μακιγιάζ είναι μια πολύ καλή και γρήγορη λύση για να καλύψετε και συγχρόνως να κρύψετε τις ατέλειες που υπάρχουν στο πρόσωπό σας.

Σημάδια και Ουλές

Για να επιτύχετε τη σωστή κάλυψη των σημαδιών ή των ουλών σας, πρέπει να διαλέξετε ένα μέικ απ υψηλής κάλυψης.

Χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του χρώματος, η οποία θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του δέρματός σας.

Υπάρχουν πολλά είδη μέικ απ υψηλής κάλυψης τα οποία κάνουν το αποτέλεσμα να φαίνεται τελείως φυσικό.

Για καλύτερη κάλυψη συνδυάστε το μέικ απ σας με ένα κονσίλερ και μια παλέτα διόρθωσης χρωματικών ατελειών.

Με το κονσίλερ, μπορείτε να καλύψετε τα σημάδια, απλώνοντάς το στο σημείο του δέρματός που θέλετε.

Μπορείτε είτε να «γεμίσετε» ένα σημάδι όταν υπάρχει βαθούλωμα στο δέρμα, είτε κάνοντάς το να φαίνεται λείο αν έχει καμπυλωτό σχήμα.

Η Θεωρία των Χρωμάτων

Εξετάστε προσεκτικά τα σημάδια ή τις ουλές σας, με έντονο φωτισμό για να καθορίσετε το ακριβές χρώμα τους και να δείτε πως μπορείτε να τα διορθώσετε σε σύγκριση με το χρώμα του δέρματός σας.

Πλέον, υπάρχουν παλέτες χρωμάτων για τη διόρθωση κάθε χρωματικής ατέλειας, οι οποίες εφαρμόζονται πριν το μέικ απ σας.

Εφαρμόζοντας το αντίθετο χρώμα σύμφωνα με τη χρωματική παλέτα, τα σημάδια και ουλές μπορούν να γίνουν λιγότερο εμφανή.

Πχ, ένα κόκκινο σημάδι μπορεί να καλυφθεί με μια απόχρωση του πράσινου και ένα μοβ σημάδι με μια απόχρωση του κίτρινου.

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τεχνική με τους μαύρους κύκλους, οι οποίοι συχνά είναι σε μοβ απόχρωση.

Για να μειωθούν τα σημεία του δέρματός που έχουν ένα ελαφρύ πρήξιμο χρησιμοποιούμε μια απόχρωση πιο σκούρα σε σύγκριση με το υπόλοιπο δέρμα.

Για να τελειοποιήσετε την κάλυψη, απλώστε μια απαλή ή συμπαγή πούδρα στο πρόσωπό σας.

Ιδανική Υφή και Απόχρωση του Μέικ Απ

Το μέικ απ βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματός σας κάνοντας το να φαίνεται πιο λείο.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας είναι ξηρό, προτιμήστε ένα μέικ απ πιο λιπαρό.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι συχνά τα προϊόντα που είναι πολύ λιπαρά μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματός σας σε περίπτωση ακμής.

Αν λοιπόν το δέρμα σας είναι λιπαρό, το ιδανικό μέικ απ είναι αυτό με τη "ματ" υφή, χωρίς λιπαρά συστατικά που είναι κατάλληλο και για όλους τους τύπους δέρματος και το οποίο παραμένει στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική.

Θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του δέρματός σας, ώστε να μην υπάρχει χρωματική διαφορά με το λαιμό σας και να μην φαίνεται βαρύ το μακιγιάζ σας.

Διορθωτικό Μακιγιάζ για τα Σημάδια και τις Ουλές 2

Η Σωστή Εφαρμογή

• Ο σωστός τρόπος εφαρμογής του μέικ απ είναι απλώνοντάς το και με τη μέθοδο του ταμποναρίσματος.

Με αυτόν το τρόπο, στο τέλος της εφαρμογής δεν θα υπάρχουν χρωματικές διαφορές στο πρόσωπό σας.

• Ξεκινήστε την μέθοδο αυτή εφαρμόζοντας ποσότητα ίση με αυτή ενός φουντουκιού στα μάγουλα, στο μέτωπο, στη μύτη και στο πηγούνι.

• Απλώστε το με τα δάχτυλά σας κάνοντας απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι τη ρίζα των μαλλιών και μέχρι κάτω από το σαγόνι.

• Μόλις απλώσετε ομοιόμορφα το μέικ απ, αφήστε το να στεγνώσει για πέντε λεπτά και συνεχίστε το μακιγιάζ σας.

Αν θέλετε το μακιγιάζ σας να έχει διάρκεια είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μέικ απ καλυπτικό που έχει σαν βάση τον κηρό.

Τέτοιου είδους μέικ απ είναι αρκετά πηχτό και χρειάζεται συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής.

Αρχικά, θα πρέπει να "ζεστάνετε" το προϊόν με κυκλικές κινήσεις μέσα στη συσκευασία του για να μαλακώσει και να γίνει πιο εύκολη η εφαρμογή του.

Μόλις τελειώσετε με την εφαρμογή του, ταμπονάρετε με λίγη ποσότητα πούδρας για να αποκτήσετε μια πιο φυσική εμφάνιση.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας όταν εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας.

Μη ξεχνάτε ότι ένα σωστό και όμορφο μακιγιάζ μπορεί να σας προσφέρει μια λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα χωρίς σημάδια, που θα κερδίσει την αυτοπεποίθηση σας.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός

Ευαίσθητο Δέρμα - Φροντίστε το Σωστά

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που παραπονιούνται για την ευαισθησία στην επιδερμίδα τους.

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε την καθημερινή δυσφορία και να νιώσετε και πάλι το δέρμα σας ενυδατωμένο, ανάλαφρο και λαμπερό.

Πέρα από τη γενετική προδιάθεση, το δέρμα μας μπορεί να αντιδράει στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος λόγω της δικής μας ακατάλληλης περιποίησης.

Ευαίσθητο Δέρμα Φροντίστε το Σωστά

Η σύγχρονη «μανία με την καθαριότητα», τα ερεθιστικά καλλυντικά, η τακτική απολέπιση και η εφαρμογή διαφόρων θεραπειών με λέιζερ, μπορούν να ενισχύσουν την ευαισθησία του δέρματος που αντιδράει στους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ψυχολογικούς παράγοντες: η ψυχή μας είναι στενά συνδεδεμένη με τις αισθήσεις μας και τα ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Μελέτες που έχουν γίνει σε άτομα που πάσχουν από έκζεμα, έδειξαν ότι οι απαλές, καθημερινές μαλάξεις μπορούν να περιορίσουν την χρήση κορτικοστεροειδών.

Επιπλέον έχει αποδειχτεί ότι η εμφάνιση ευαισθησίας στο δέρμα συνδέεται άμεσα με το στρες και τις ψυχικές ταλαιπωρίες.

Όχι Νερό

Οι γυναίκες που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, το λεπτό αόρατο στρώμα που απλώνεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και την προστατεύει γίνεται πορώδες με αποτέλεσμα η φυσική της υγρασία να εξατμίζεται.

Η επιδερμίδα μπορεί να ξεφλουδίζει, να «τσούζει» ή να «τραβάει» και γενικότερα να δημιουργεί ένα δυσάρεστο συναίσθημα.

Ο κνησμός είναι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό σύμπτωμα.

Συμβουλές

• Να αποφεύγετε το νερό της βρύσης για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας. Αν επιμείνετε στο νερό, τότε αυτό θα πρέπει να είναι μόνο το καθαρό ιαματικό νερό ή νερό με την τεχνολογία των μικκυλίων.

• Να καθαρίζετε την ευαίσθητη επιδερμίδα σας με καταπραϋντικά προϊόντα, ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες.

• Για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, το ιδανικό προϊόν είναι διφασικά ελαιώδη-υδατικά διαλύματα.

• Να αποφεύγετε τα συμβατικά σαπούνια, τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ καθώς και όλα τα άλλα προϊόντα που υπόσχονται «ντεμακιγιάζ με μία κίνηση».

Κατάλληλα Προϊόντα Περιποίησης

Όσο λιγότερο εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας προϊόντα, όπως γαλάκτωμα, τζελ ή κρέμες, τόσο λιγότερο ευαίσθητη θα είναι!

Γι' αυτό επιλέξτε λίγα και εξειδικευμένα προϊόντα για την καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς.

Οι γυναίκες που έχουν υπερευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να αποφεύγουν τις ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, όπως προϊόντα που περιέχουν άρωμα, διάφορα συντηρητικά, σιλικόνες, τον ενυδατικό παράγοντα ουρία και τα άλατα αλουμινίου.

Ευαίσθητο Δέρμα Φροντίστε το Σωστά 2

Περιποίηση

Για το ευαίσθητο δέρμα η λέξη-κλειδί είναι «απαλό».

Αρχικά, θα καθαρίσετε το πρόσωπό σας εφαρμόζοντας ένα απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού με τα χέρια σας.

Θα αφαιρέσετε το γαλάκτωμα χρησιμοποιώντας πολύ απαλό βαμβάκι χωρίς να το τρίβετε.

Μπορείτε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας μια απαλή λοσιόν κατάλληλη για την ευαίσθητη επιδερμίδα ή ψεκάζοντάς το με ιαματικό νερό.

Για να το στεγνώσετε θα χρησιμοποιήσετε μια καθαρή και απαλή πετσέτα και θα ταμπονάρετε ελαφρά.

Απαγορεύεται το τρίψιμο με την πετσέτα.

Στη συνέχεια, θα εφαρμόσετε μια κρέμα ειδικά μελετημένη για ευαίσθητο δέρμα απαλά με τις άκρες των δακτύλων σας .

Άννα Μαρία Χοσάδα, Φαρμακοποιός

Μοναδικές Επιλογές για Νυφικό Μακιγιάζ

Το κεντρικό πρόσωπο σε έναν γάμο είναι αναμφισβήτητα η νύφη, καθώς αυτή την ημέρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω της.

Θα πρέπει λοιπόν να είναι όμορφη, λαμπερή και γεμάτη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της.

Το νυφικό μακιγιάζ αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα στάδια στην προετοιμασία της νύφης.

Η επιλογή του θα πρέπει να γίνεται με βάση το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία της, αναδεικνύοντας τη δική της μοναδική ομορφιά.

Μοναδικές Επιλογές για Νυφικό Μακιγιάζ

Ρομαντικό Μακιγιάζ

Ταιριάζει σε γυναίκες που θέλουν να μοιάζουν πριγκίπισσες δίπλα στον καλό τους, με ένα νυφικό από δαντέλα ή ταφτά και τα μαλλιά κυματιστά ή μπούκλες.

Το ρομαντικό μακιγιάζ έχει κάτι το ανέμελο και νεανικό, ακολουθεί τις pink-nude αποχρώσεις.

Το ρουζ και το κραγιόν είναι σε απαλές αποχρώσεις του ροζ – ροδακινί, το ίδιο και οι σκιές οι οποίες όμως μπορούν να είναι και λίγο σατινέ θυμίζοντας τη νεράιδα του παραμυθιού!

Κλασικό – Elegant Μακιγιάζ

Μια άλλη επιλογή είναι το κλασικό- elegant μακιγιάζ.

Είναι λαμπερό και κομψό χωρίς συγκεκριμένα χρώματα.

Συνήθως, το επιλέγουν οι γυναίκες που θέλουν λίγο πιο έντονο μακιγιάζ.

Στα μάτια ακολουθούμε την τεχνική smokey, σκουραίνοντας το κινητό βλέφαρο συνήθως με μπρονζέ σκιά μέχρι την κόγχη όπου τοποθετούμε ένα ροδαλό χρώμα.

Στα χείλη επιλέγουμε ροζ ή nude απόχρωση με περίγραμμα πιο σκούρο από το κραγιόν, ενώ το ρουζ είναι ανάλογο του κραγιόν.

Τεχνική Pin up Μακιγιάζ

Tα τελευταία χρόνια μια συχνή επιλογή για νυφικό μακιγιάζ είναι η τεχνική pin-up.

Ρετρό και κομψό, πρόκειται για το μακιγιάζ της Marilyn Monroe που αντιπροσωπεύει τη δεκαετία των 50’s.

Στα μάτια εφαρμόζουμε σατινέ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, σκιάζοντας την κόγχη του ματιού με μια σκούρα σκιά δίνοντας βάθος στο βλέμμα ενώ το eye – liner περνιέται με χοντρή γραμμή και ανοδική φορά προς τα έξω.

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια θα αναδείξουν τα μάτια μας, ενώ απαραίτητο αξεσουάρ είναι και οι ψεύτικες βλεφαρίδες.

Τα χείλη ακολουθούν τις αποχρώσεις του κόκκινου αλλά και του ροζ για πιο απαλό αποτέλεσμα, ενώ το ρουζ τους γήινους τόνους.

Μοναδικές Επιλογές για Νυφικό Μακιγιάζ 2

Όποιο μακιγιάζ και αν επιλέξετε για τη σημαντικότερη μέρα της ζωής σας, φροντίστε να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία μακιγιέρ, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει προς τη σωστή επιλογή, ώστε να αποφύγετε τυχόν λάθη που μπορεί να γίνουν την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας.

Νατάσα Παπαγεωργάκη, Αισθητικός - Κοσμητολόγος

Όταν η Ακμή Κάνει την Εμφάνισή της Αργά

Η ακμή δεν είναι μόνο πρόβλημα των εφήβων αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσει και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Στους ενήλικες η ακμή κάνει την εμφάνισή της ξαφνικά και οφείλεται σε διάφορους λόγους.

Οι Αιτίες

Στο δέρμα των ενήλικων, ιδιαίτερα των γυναικών, εμφανίζονται συχνά ατέλειες και δερματικές βλάβες.

Τα στοιχεία της ακμής κάνουν την εμφάνισή τους και εξελίσσονται.

Όταν η Ακμή Κάνει την Εμφάνισή της Αργά

Η ακμή στους ενήλικες διαφέρει από εκείνη των εφήβων ακόμη και στα σημεία που εμφανίζεται.

Στους ενήλικες η ακμή παρουσιάζεται κυρίως στο πρόσωπο και στο πηγούνι.

Οι φλεγμονές αυτές στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις, όχι μόνο αισθητικές αλλά και ψυχολογικές.

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να «σπάσετε» τα σπυράκια.

Σε αυτή την περίπτωση θα μολυνθούν, θα εξαπλωθούν και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να θεραπευτούν, ενώ το πιθανότερο είναι να αφήσουν σημάδια στην επιδερμίδα σας.

Πέρα από όλα τ’ άλλα, η εμφάνιση της ακμής μπορεί να επηρεάσει έντονα τη ψυχολογία και να οδηγήσει ακόμη και σε ελαφριάς μορφής κατάθλιψη.

Η ακμή των ενηλίκων δεν αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο τύπο δέρματος, ωστόσο φαίνεται πως οι γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα, που χρησιμοποιούν έντονο μακιγιάζ καθημερινά, με ορμονικές διαταραχές και ζουν αγχώδεις καταστάσεις, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακμή.

Η Σωστή Αντιμετώπιση

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο για να αξιολογήσει τη δική σας περίπτωση και να καθορίσει την κατάλληλη θεραπεία για το δέρμα σας που θα εξαλείψει τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την ακμή.

Η Θεραπεία

Η θεραπεία κρατάει συνήθως δύο μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους οχτώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης αλλά και την ανταπόκριση.

Οποιαδήποτε θεραπεία όμως, θα χρειαστεί δερματολογική παρακολούθηση, καθώς και μια εξέταση αίματος ώστε να αξιολογηθεί η ορμονική επίδραση.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η ξηρότητα του δέρματος, των οφθαλμών και των χειλιών, η αναιμία και οι διαταραχές της διάθεσης.

Πρόληψη

Η ακμή των ενηλίκων δεν είναι παρά μια συνηθισμένη μικροβιακή λοίμωξη του δέρματος.

Εδώ και μερικά χρόνια παρατηρείται όλο και πιο συχνά στις ηλικίες 25-40, γεγονός που εξηγείται και από το αυξημένο στρες τους σύγχρονου τρόπου ζωής.

Όταν η ακμή κάνει την «αναπάντεχη» εμφάνισή της, θα πρέπει να προσαρμόσετε και την καθημερινή σας περιποίηση και να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά δερμοκαλλυντικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Όταν η Ακμή Κάνει την Εμφάνισή της Αργά 2

Ο Καθαρισμός

Η υγιεινή του δέρματος είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα αλλά δεν θα πρέπει να φθάνουμε στις υπερβολές.

Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με ένα ήπιο καθαριστικό που σέβεται το υδρολιπιδικό φιλμ προστασίας της επιδερμίδας μας.

Η απουσία του θα επιφέρει αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση. Ιδιαίτερη σημασία έχει πέρα από την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος και η κατάλληλη συχνότητα χρήσης .

Η ενυδάτωση θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή ή μεικτή θα προτιμήσετε τις ελαφριές υφές, ενώ αν είναι ξηρή θα προτιμήσετε πιο πλούσιες υφές, αρκεί οι κρέμες που θα επιλέξετε να μην έχουν λιπαρές ουσίες.

Για το μακιγιάζ να προτιμάτε τις απαλές υφές, όπως οι νέες κρέμες BB και CC, ειδικά μελετημένες για να διορθώνουν τις ατέλειες της επιδερμίδας.

Τα ειδικά προϊόντα διορθωτικού μακιγιάζ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αφού έχει ολοκληρωθεί η περιποίηση με τα ειδικά προϊόντα θεραπείας.

Πέρα από τα καλλυντικά περιποίησης ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι ο τακτικός καθαρισμός στα σύνεργα του μακιγιάζ και να αλλάζετε συχνά τις πετσέτες προσώπου στο μπάνιο σας.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.